Waar ben je naar opzoek?

FEEST! De kinderen gaan weer naar school!

5 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
FEEST! De kinderen gaan weer naar school!

Hang de vlaggen uit, serveer de taart en bel de krant: DE KINDEREN GAAN WEER NAAR SCHOOL! Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar wat ben ik blij dat de scholen weer beginnen. Voordat ik moeder werd kon ik mij niet voorstellen waarom moeders zo laaiend enthousiast werden wanneer hun kinderen weer (bijna) naar school gingen na een lange zomervakantie. Hoe gezellig is het om je kids bij huis te hebben en om je heen? 

Tja, dat waren mijn gedachtes VOORDAT ik moeder was. Sowieso neem ik alles terug wat ik toen gezegd heb voordat ik zelf moeder werd want alles wat ik mij voorgenomen heb wel of niet te doen is vooral NIET uitgekomen.

Bel de krant! De kinderen gaan weer naar school…

Ik ga bijna hallucineren bij de gedachten dat de scholen bijna weer beginnen, dat het schooljaar opnieuw begint. Het zal weer stil zijn, mijn huis schoon en opgeruimd, ik hoor geen hoge piepen meer in mijn oren van het geschreeuw en de wasmanden zijn weer zo goed als leeg. Ik hoef de steeds hoger wordende berg speelgoed niet meer te omzeilen en ik kan weer WERKEN! Ik heb overdag tussen 9:00 en 15:00 uur even mijn broodnodige pauze van het ouderschap. Oh my, hier heb ik ZO naar uitgekeken. Het enige nadeel is dat de rest van het circus ook weer begint: de sportclubjes, muziekles en zwemles. Maarja je kan niet alles hebben he 🙊.

Groen en geel van jaloezie

Toen ik op Instagram voorbij zag komen dat de eerste scholen weer gingen beginnen (alweer twee weken geleden) zag ik nog net niet groen en geel van jaloezie want die van mij kon ik inmiddels wel achter het behang plakken.

Het idee dat het moederschap en kinderen altijd alleen maar leuk moet zijn heb ik al lang losgelaten. Geeft jezelf behoorlijk wat rust kan ik je vertellen.

Laat ik even duidelijk maken: ik vind het moederschap super leuk en mijn kinderen de tofste en leukste die er zijn maar ik heb echt tijd voor mijzelf nodig. Het gemamaaaaaa de hele dag, het 24/7 klaar moeten staan, ze steeds ideeën aan moeten dragen wat ze kunnen gaan doen (wanneer de verveling toeslaat) en het ruzie maken wat ze gewoon doen wordt mij soms wat teveel. Aan het eind van het schooljaar kijken we allemaal enorm uit naar de zomervakantie en we genieten er heel erg van maar op een gegeven moment gaan ze zich vervelen, willen we weer terug naar de Rust, Reinheid en Regelmaat en verlang ik echt naar wat uren voor mijzelf. Ik heb daarom die iPad wel eens als oppas ingezet

Trouwens: mijn man wil na 10 dagen vakantie ook maar wat graag weer aan het werk. Als hij dat zou zeggen zou niemand ervan opkijken maar ik als moeder… FOEI!

Mijn man is overdag aan het werk, vaak/veel/lang weg voor werk en ‘s avonds vaak ook nog bezig met werk dus wij verdelen de taken in de huishouding niet en ook het eten maken, opruimen en het naar bed brengen komt dan vaak op mij neer. Als het kan helpt hij natuurlijk maar we hebben geen standaard verdeling hierin.

Ik ben niet die moeder…

Afgelopen weekend schreef ik al een post op Instagram hierover:

 

Na een hele fijne dag met vrienden in Duinezathe heb ik de kinderen belachelijk vroeg op bed gelegd! Ze hebben chronisch slaaptekort en ik heb chronisch te weinig tijd voor mijzelf… 🙄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik ben lichtelijk overprikkeld na 4 weken zomervakantie, het 24/7 zorgen, het lawaai wat ze produceren, het aan elkaar trekken en zeuren tegen elkaar en het ge-mamaaaaaaaaaa. Ze gaan veel te laat naar bed (al weken!) en worden er niet gezelliger op 😏. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Bij ons hebben ze nog 2 weken zomervakantie en deze tijd ga ik gebruiken om weer een beetje in het ritme te komen. Ik vind het heerlijk om kinderen te hebben en moeder te zijn maar ik kan niet 24/7 in dienst staan VAN mijn kinderen, ze moeten zichzelf echt leren redden en ik ben voor zelfstandigheid (zo vroeg mogelijk) en ik ben naast moeder ook nog vooral MIJZELF! ♥️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #notaperfectmom #metime #motherhoodunplugged #motherhood #notonlymama #summerholidays

Een bericht gedeeld door Linda 👑 Love2BeMama.com (@love2bemama_com) op

Ik ben ook nog eens geen speelmoeder. Ik ben een groot voorstander van het zelf spelen en heel snel zelfstandig dingen kunnen doen. Een spelletje spelen met mijn kinderen is voor mij al een opgave. Natuurlijk doe ik heel veel met ze maar ik doe andere dingen. We gaan graag op pad, we knutselen of ik werk en ze zitten lekker bij mij. Ik wil heel graag mijn eigen dingen doen. Ook al ze thuis zijn.

Toen mijn kinderen allemaal naar school gingen heb ik slecht een enkel traantje moeten laten. Ik vond het vooral heel erg leuk dat ze gingen en zelf kreeg ik steeds een beetje vrijheid terug en kan ik steeds meer dingen voor mijzelf op gaan pakken. En trouwens: als mijn kinderen straks groter zijn dan hebben ze papa en mama steeds minder nodig. Dan wil ik ook wel graag een eigen leven hebben!

Lees ook: Ik ben een paar dagen alleen weg. En… I LOVE IT!

En niet alleen heb ik tijd voor mijzelf nodig: ook tijd samen met mijn man. We doen heel vaak samen wat, zonder kinderen, en gaan ook regelmatig een weekendje weg. Zo fijn en zo belangrijk vinden wij! Onze relatie is heel goed maar blijft zo goed en wordt alleen maar beter door dit soort dingen samen te doen.

Zeg maar niks!

Voordat de mamamaffia weer over mij heen zal vallen: het maakt mij niks uit wat jullie ervan vinden, ik weet dat ik het goed doe voor mijn kinderen en ik heb al lange tijd geleden besloten mij NERGENS schuldig over te voelen. Iedere moeder doet het goed, elk op hun eigen manier. Het een is niet beter dan het ander. Denk daar even over na voordat je een reactie gaat plaatsen… 💋

Bron hoofdbeeld

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Corina zei

  Weet je Linda, moedes die elkaar beoordelen zijn zelf gewoon onzeker vermoed ik. Er is geen goed of fout. Ik heb 2 kinderen en 2 verschillende opvoedstijlen. Dat bij de 1 werkt, geldt niet voor de ander. Prachtig als je jezelf helemaal op je kinderen stort en volgt, maar zo ben ik ook niet. En tja…. “vroeger” was er ook geen tablet, telefoon etc. Maar “vroeger” is voorbij. Daarmee zeg ik niet dat alle veranderingen altijd de juiste zijn, maar je kan dan maar beter zorgen dat je je kinderen leert er op de juiste manier mee bezig te zijn/om te gaan. Je doet het prima!! Het feit dat je je zo open opstelt betekent niet dat je een schietschijf hoeft te worden. Ga zo door! En geniet volgende week…

 • Stephanie zei

  Hallelujah, beter kun je het niet verwoorden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 1 week geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen