Waar ben je naar opzoek?

Detoxen met Sapje

4 minuten lezen admin Love2BeMama
Detoxen met Sapje

Het moest er maar eens van komen. Detoxen. De tijd was daar om er ein-de-lijk eens aan te geloven. Want al een tijdje voelde ik me dikkig, opgeblazen en daarnaast had ik ook best veel last van mijn darmen. Met de lente in het vooruitzicht, waarbij de term bikini proof ook steeds vaker door mijn hoofd spookte, was het moment écht daar.

Thuis eten wij best goed en gezond. Maar soms verschuift de focus van gezond toch best makkelijk naar wat minder gezond. De laatste tijd haalde ik wel eens een patatje, at een broodje in de kantine op het werk in plaats van mijn salade en een wijntje sloeg ik eigenlijk ook nooit af. Dus de focus op gezond was wel even nodig. Zacht uitgedrukt.

Een sapkuur moest het worden op basis van groentesap; een korte, vloeibare kuur bedoeld om lichaam en geest te ondersteunen. De reinigende processen van een detox zijn goed voor de algehele vitaliteit. Een detox kuur kun je zien als een onderdeel tot een gezond en gebalanceerd leven. Iets wat je jezelf gewoon eens in de zoveel tijd moet gunnen.

Klinkt goed toch?

Waarom Sapje?

Na een oriëntatie rondje op het internet koos ik voor Sapje. Het aanbod aan detox sites, artikelen en sapjes is enorm. Ik koos voor Sapje om meerdere redenen. De uitstraling op de site is prettig, het verhaal is goed, de producten zijn puur en ook de prijs vond ik redelijk te doen. Ik bestelde de 3-daagse Detox. Tijdens deze detox-kuur krijg je de voedingsstoffen van meer dan 9 kilo rauwe biologische groente, fruit, kruiden, specerijen en zeewier binnen! Alle sappen zijn 100% biologisch en hand geperst.

De pretox

Sapje neemt je goed bij de hand gedurende het hele proces. Want denk je dat je er met een detox alleen bent? Dan heb je het mis. Drie dagen van tevoren begin je met een pretox. Tijdens deze periode bouw je het ‘normale’ eten af zodat je goed voorbereid begint aan het echte werk. Gelukkig ontvang je een hele lijst met te halen boodschappen om deze dagen goed door te komen. Ook krijg je recept suggesties. En eerlijk, ik heb me er heel netjes aan gehouden.

Mijn eerste dag was goed te doen. In de loop van de dag kreeg ik wel wat snaaimomentjes. Kastje open, kastje dicht, ijskast open, ijskast dicht. Meer het idee dat ik iets wilde eten, zonder dat ik daadwerkelijk trek had. De derde dag vond ik het lastigste. In de ochtend alleen een smoothie vond ik wel heel erg karig. Gelukkig was het een grote portie, die ik dan ook verdeeld over de rest van de ochtend helemaal heb opgedronken.

De detox

Na de drie dagen voorbereiding was ik helemaal klaar voor de detox. En misschien juist omdat ik had voorzien dat het best lastig zou zijn, viel het eigenlijk allemaal heel erg mee. De momenten dat je een sapje mag liggen heel dicht op elkaar, zodat je redelijk verzadigd blijft. De salade die je tussen de middag mag eten helpt daar natuurlijk ook bij. Dat voorkomt echt dat je flauw wordt. Een hongergevoel heb ik dan ook die eerste dag niet gehad en zwakke momenten waren er ook niet. Ik heb zelfs ’s avonds nog voor mijn gezin gekookt.

De tweede dag was een ander verhaal. Ik was echt super chagrijnig en kreeg hoofdpijn. Moet ik er ook wel bij zeggen dat ik deze dag niet echt rust heb genomen. Het was een gewone zaterdag waarop er door zoonlief gevoetbald werd en een dag waarop er ook boodschappen gedaan moesten worden.

De derde dag ging weer goed. Ik voelde me echt slank! Mijn buik was een stuk platter en veel minder opgezet, ondanks het feit dat naar de wc gaan lastig was. Met een blij gevoel dacht ik aan de eerste dag van de aftertox, die erop zou volgen. Voor ontbijt kokos yoghurt met vers fruit en zaden en noten. Het bakje lachte me vanuit de ijskast de hele dag toe.

De aftertox

Deze fase vond ik het moeilijkste. Je bent geneigd om te denken dat het er allemaal op zit en voor een deel is dat natuurlijk ook zo. Je mag heel langzaam weer vast voedsel toe gaan voegen aan je dag en dat is toch wel heel lekker hoor! Die zuurdesem boterham met ei en avocado op dag drie van de aftertox smaakte als het lekkerste gebakje van de wereld.

Conclusie

Ik vond het heel erg meevallen, een driedaagse detox is prima te doen. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik me na de detox ook niet per se beter voelde, maar zeker niet slechter. Qua gewicht raakte ik bijna drie kilo kwijt, en daar ben ik echt heel blij mee.

Het zit erop, ik heb het gedaan en ben trots op mezelf!

Tips

  • Bereid je goed voor! Ik schrok best wel toen ik de bezorger van mijn sapjes voor de deur zag staan met grote dozen vol sapjes. Help! Heb ik wel genoeg ruimte in mijn vriezer? Houd daar dus rekening mee
  • Het plannen van 9 dagen ‘anders’ eten vond ik best lastig. Zeker als je een gezin hebt, werkt, sport en soms een borrel of etentje hebt. Houd hiermee dus rekening bij je planning
  • Neem echt de tijd om je sapje te drinken, doe het niet tussen neus en lippen door. Zo geniet je er ook meer van (en alle smaken zijn trouwens heel lekker).

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen