Waar ben je naar opzoek?

Coronacrisis: Britt en haar gezin in lockdown

3 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Coronacrisis: Britt en haar gezin in lockdown

Het is niemand meer ontgaan… Corona heeft Europa bereikt! Social media staat er vol mee, het nieuws gaat over niets anders meer en de paniek onder de mensen is duidelijk voelbaar! Dat ik een bang-aangelegd persoon ben is al duidelijk uit m’n vorige blogs. Ik ben namelijk al bang voor het eten van een extra boterhammetje… nee grapje! Normaal ben ik redelijk nuchter en afwachtend maar nu vind ik de coronacrisis best een beetje eng en dat geef ik gerust toe. Sinds vorige week zit ik met mijn gezin in lockdown. We wonen namelijk in België!

Belgie lockdown

Ik woon in België, in het land waar ze net wat eerder reageren als in Nederland. Scholen, restaurants en winkels zijn gesloten, mensen wordt gevraagd om zoveel mogelijk sociaal contact te vermijden. België is in lockdown. Wandelen met meerdere personen is verboden en er staan behoorlijke boetes op. Aangezien onze kinderen van 5, 4 en net 3 ook al naar de basisschool gaan betekent dat ze vrij zijn tot na de paasvakantie (13 april). In eerste instantie raakte ik ervan best even in paniek. Hoe moet ik 4 kinderen thuis entertainen terwijl ze niet snappen dat ze niet met vriendjes kunnen afspreken, niet naar school hoeven, niet op bezoek kunnen gaan bij opa’s en oma’s. Hier in België word ook opgeroepen om de opa’s en oma’s niet te laten babysitten omdat zij meer kans op complicaties hebben.

Voorbereiden op lockdown

Donderdagochtend ben ik snel naar de Action gereden om knutselspulletjes in te slaan, boodschappen in te slaan (ja, ik ben ook van die mensen die heeft gehamsterd, maar ik heb het wc papier laten staan hoor!). Ondanks dat de kinderen verkouden zijn waren ze die dag heel erg druk en op vrijdag liep ik helemaal over. Ik ben vorige week ook nog begonnen met nieuwe medicatie waarmee de depressie klachten in eerste instantie toenemen. Fijne combinatie dus.

Man neemt verlof

Aangezien mijn man in de verkoop werkt en het hier ook redelijk rustig was heeft hij vrijdagmiddag besloten om een week verlof op te nemen. Ik schrok een beetje van hoeveel reacties we hierop kregen: ga je daar echt verlof voor inleveren? Ons antwoord: ja! De economie krijgt nogal een klap door dit alles en als we nu allemaal op de kosten van de baas thuis zitten of op de werkplek waar niets te doen is door de rust lopen die kosten toch alleen maar op? Een beetje meedenken vind ik wel zo sociaal. Nee, we kunnen nergens heen en natuurlijk zou je je vakantie dagen liever vullen met leuke uitjes maar het is wat het is. Ik ben blij met twee extra handen die me kunnen helpen en Robbert zijn baas is blij dat er iemand meedenkt. Win-win toch?

Coronavirus: dit is de realiteit voor moeders

Op de tafel liggen stiften en een kleurboek. De grond ligt bezaaid met speelgoed en op de achtergrond speelt Frozen 2. Het lijkt op een gemiddelde schoolvakantie. Het weer is fijn en de kinderen zitten langer in hun pyjama dan…

  • Denise Meijer

Gezin in lockdown: 5 weken doorkomen

Gelukkig is het weer oké, ben ik niet vies van vieze kindjes en laat ik ze buiten lekker ravotten in de tuin die eigenlijk nog helemaal niet speelklaar is. Ik heb de dozen met Duplo en Clicks klaar staan om ze dagelijks iets anders te laten doen. Echt lesgeven kan ik ze nog niet, vanwege de leeftijd maar ik moet zeggen dat ik zeker aan de slag ga met de tips die eerder gedeeld werden door Love2BeMama! Leerzame apps gebruiken op regenachtige dagen, puzzelen, kleuren en misschien toch ook maar de Disney+ app kopen.  Daarnaast hebben we zelf kippen die volop eitjes leggen dus heb ik er al heel wat gekookt die de kinderen zelf kunnen versieren!

Het worden 5 lange weken, niet alleen voor ons als ouders maar ook voor de kinderen. Ik weet dat ik vroeger vakantie eindeloos vond duren, laat staan dat je het huis niet uit kunt. Je een beetje verdiepen in het kind en vanuit hun ogen de situatie bekijken helpt zeker!

Blijf positief

Door mijn drukke boefjes en vrolijke meisje vergeet ik soms even mijn eigen zorgen rondom corona waarbij ik door mijn ziekte ook een risico geval ben. Laten we elkaar vooral voorzien van positiviteit en leuke tips om te doen met de kinderen, laten we luisteren naar de tips die ons gegeven worden, kijken naar wat andere landen doen die al verder in het proces zitten en vooral ook wat wc papier voor de rest van de bevolking overlaten. Tips zijn welkom, advies is welkom, een hart onder de riem is welkom! 💛

Photo by cottonbro from Pexels

Deze blog bevat affiliatielinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

  • 2 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen