Waar ben je naar opzoek?

CliniClowns gaan digitaal in coronatijd

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
CliniClowns gaan digitaal in coronatijd

Als de CliniClowns niet naar het ziekenhuis komen dan komen ze toch bij jou via de digitale weg? In verband met het coronavirus spelen de CliniClowns nu alleen nog digitaal via de CliniClowns app. Fijn dat ze op deze manier toch bij zieke kinderen kunnen zijn. Een veiligere manier is er niet. Met de app kunnen kinderen in ziekenhuizen of instellingen videobellen met de clowns. Op deze manier kunnen zieke kinderen toch contact leggen met de clowns. De kinderen worden even afgeleid van de situatie en kunnen alle zorgen even achter zich laten.

Op Love2BeMama hebben wij de afgelopen jaren al veel gedeeld over de CliniClowns. Zo ook het verhaal van Boaz, de zoon van Jolanda. Hij kreeg acute leukemie en heeft heel veel aan de CliniClowns gehad.

CliniClowns gaan digitaal

Met de app komen de CliniClowns nog steeds bij de kinderen langs. De app van de CliniClowns werd al gebruikt in het ziekenhuis. De app werd al ingezet bij bijvoorbeeld het vele wachten of tijdens langdurige behandelingen zoals dialyse. Maar de app werd ook ingezet voor kinderen thuis met een beperking. De CliniClowns gaan helemaal mee met hun tijd!

Inbellen bij de CliniClowns

Elke werkdag zijn er CliniClowns online. Voor de coronacrisis was dit al zo maar in deze bijzondere tijd is het doel dat de hele dag clowns online aanwezig zijn en de CliniClowns via de app te laten spelen. Wil je een digitale ontmoeting op afspraak dan kan dit ook.

Al jarenlang ondersteunen wij het werk van de CliniClowns en besteden we er aandacht aan op Love2BeMama. Wij vinden hun werk fantastisch en vinden dat dit vooral door moet blijven gaan want ouders en zieke kinderen of kinderen met een beperking kunnen niet zonder de CliniClowns. De CliniClowns app is daarom een uitkomst! Je kan je makkelijk aanmelden door de app te downloaden of je telefoon of tablet. Registreer je en je kan direct videobellen. Ouders en kinderen hebben het videobellen zelf in de hand. Dat betekent dat er geen extra werk is voor medewerkers in het ziekenhuis.

In de app zie je het programma voor die dag en wanneer welke CliniClowns online zijn. Naast 1 op 1 videobellen met de clowns kunnen kinderen ook filmpjes bekijken. Elke middag om 17:00 uur is er een interactieve liveshow waar kinderen zelfs met digitale taarten kunnen gooien.

Word donateur!

Het steunen van de CliniClowns vonden wij al heel belangrijk en juist in deze tijd is extra steun hard nodig. De CliniClowns kunnen hun werk blijven doen dankzij alle giften van donateurs. Wil jij hun werk ondersteunen? Word dan donateur op www.cliniclowns.nl. Ook dit jaar steunt Love2BeMama weer het werk van de CliniClowns en zullen wij ze onder de aandacht brengen op Love2BeMama.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Bevalling & Kraamtijd

Hoe lang bloeden na de bevalling? Dit is het gemiddelde!

  • 48 minuten geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

10 gevaarlijke voedingsmiddelen voor kleine kinderen

  • 13 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Reviews

VR bril Oculus Rift S: onze VR bril ervaring!

  • 16 uur geleden
  • 5 minuten lezen