Waar ben je naar opzoek?

Check je verzekeringen en abonnementen: wat te doen in de corona tijd en erna?

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Check je verzekeringen en abonnementen: wat te doen in de corona tijd en erna?

De corona periode heeft ervoor gezorgd dat de meeste mensen niet gebruik meer maken van bepaalde zaken, zoals een autoverzekering, abonnement voor het openbaar vervoer of een lidmaatschap voor de sportschool. Misschien is het zelfs al zo dat je deze al hebt beëindigd, maar nu toch weer besluit om ze af te sluiten (gezien de versoepelingen en het proces rondom de vaccinaties). Wanneer loont het om weer nieuwe abonnementen of verzekeringen af te sluiten? Het is nu de tijd: check je verzekering en abonnementen en kijk of je kunt besparen.

Maak een kostenplan

Door de corona crisis hebben we flink bespaard op bepaalde zaken, wat in de meeste gevallen voordelig kan uitkomen. Aan de andere kant is het ook zo dat de crisis ook veel financiële onzekerheid meebracht voor de meeste mensen, waardoor het kostenplaatje voor het gemiddelde huishouden er anders is gaan uitzien. Door minder inkomsten heb je minder ruimte om bepaalde zaken te veroorloven, vooral degene waar je toch geen gebruik meer van zou kunnen maken. De situatie rondom de pandemie ziet er echter wat positiever uit en het is mogelijk dat je nu wel bepaalde dingen wil afsluiten. Het is nu de tijd: check je verzekeringen en abonnementen.

Weeg voor jezelf af wat prioriteit heeft. Hoeveel inkomen heb je nu ter beschikking en kan je daadwerkelijk besteden aan iets wat geen vaste last is? Maak een duidelijk overzicht van je uitgaven en je inkomsten voordat je nieuwe lidmaatschappen of verzekering afsluit. Wees ook kritisch in het maken van het kostenplan en denk na over lange termijn zaken.  Check regelmatig je verzekeringen en abonnementen. Is dit nog up to date?

Zorgverzekering vergelijken 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021? Daar doe je goed aan! De zorgpremie gaat in 2021 weer omhoog. Kortom: meer dan genoeg reden om je huidige zorgverzekering voor 2021 weer eens te vergelijken. Door ieder jaar zorgverzekeringen te vergelijken kan je zomaar tientallen…

  • Denise Meijer

Check je verzekeringen: afsluiten of niet?

Aangezien voor bepaalde landen het reisadvies positiever wordt, kan het geen kwaad zijn om een reisverzekering (weer) af te sluiten. Voor een vakantie in Nederland is het meestal al voldoende om een zorg- of inboedelverzekering af te sluiten om je kosten te dekken, dus een toevoegende reisverzekering is in dat geval niet nodig. Bij reizen is het misschien ook handig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Vraag bij medewerkers van verzekeraars na naar de voorwaarden hiervan en welke verzekering het beste past bij jouw reissituatie.

Een ander voorbeeld is je autoverzekering: het mocht zo zijn dat je weinig kilometers hebt gereden met je auto door de pandemie, waardoor je het aantal kilometers van je verzekering hebt aangepast. Vergeet niet om dit opnieuw te veranderen, zodra je meer gebruik gaat maken van je auto deze zomer. Wanneer je een nieuwe autoverzekering afsluit, vraag naar de voorwaarden bij de verzekeringsmaatschappijen. 

Check je abonnementen

Check je verzekeringen maar ook je abonnementen. Alles gaat langzaam weer open: restaurants, musea, sportscholen en nog meer. Als recreatie binnen het budget past, is het natuurlijk leuk om weer een lidmaatschap bij de sportschool of voetbalclub af te sluiten. Kijk wel natuurlijk altijd kritisch of je wel het maximale uit het abonnement gaat halen. Het kan namelijk voorkomen dat je door de lange periode van stilzitten en niet actief bezig zijn weinig behoefte hebt aan een investering waar je lang mee zit. Er zijn ook sportieve opties waar je niet vastzit aan een abonnement.

Voordat je besluit om nieuwe abonnementen aan te schaffen, is het ook handig om een overzicht te maken van abonnementen die je al hebt. Uit onderzoek is gebleken dat veel huishoudens onderschatten hoeveel ze in bezit hebben. Ga je nu bijvoorbeeld iets meer naar buiten, in plaats van alleen maar thuis te werken? Dan is het misschien handig om weer een internetabonnement voor je mobiele telefoon af te sluiten. Maar als er weinig verandert aan je werksituatie is dit natuurlijk geen slimme keuze. Bepaal dus aan de hand van je overzicht wat verstandig is qua abonnementen. Check je verzekeringen en abonnementen regelmatig om niet onnodig geld uit te geven.

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen