Waar ben je naar opzoek?

Alles wat je moet weten over newborn fotografie!

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Alles wat je moet weten over newborn fotografie!

Wanneer je op zoek bent naar de mogelijkheden op het gebied van newborn fotografie is de kans groot dat jullie onlangs papa en mama zijn geworden. Of misschien kijken jullie wel enorm uit naar de komst van jullie kleine en zijn jullie nu al de verschillende mogelijkheden aan het bekijken. Daarom willen we je eerst van harte feliciteren! Het is een goed idee om al in de zwangerschap in gesprek te gaan met een fotograaf. De meeste zwangeren plannen hun shoot al gedurende de zwangerschap in. Wanneer je wacht tot je kleintje geboren is, dan bestaat de kans dat er in drukke periodes geen plek meer is. Dus wacht niet te lang en leg deze herinnering nu al vast voor later. Hier vind je alvast alles wat je moet weten over newborn fotografie! 

Waarom kiezen voor newborn fotografie?

Iedere ouder zal beamen dat je de eerste dagen en weken enorm veel foto’s maakt. En ook in die maanden daarna. Iedere mijlpaal wordt gevierd. Iedere schattige outfit vastgelegd. Foto’s zijn ontzettend dierbaar. Zeker in een tijd waarin je kind ontzettend goed groeit. Je kunt je niet beseffen hoe snel de tijd voorbij vliegt. Na enkele maanden kan je je al niet meer voorstellen dat die handjes en voetjes ooit zó klein waren. Of het nu je eerste, tweede, derde of vierde kindje is… iedere kraamperiode is uniek. En hoe bijzonder is het dan om deze kraamperiode officieel vast te laten leggen met een newborn fotoshoot? Even later kies je de mooiste foto en met een mooie foto op canvas laat je deze bijzondere periode echt voor altijd goed vastleggen. 

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

Een zwangerschap is een heugelijke gebeurtenis, maar door het nieuwe coronavirus kan je ook te maken krijgen met wat zorgen en onzekerheid. Het is nu eenmaal een rare tijd en het is belangrijk om te weten welke maatregelen je moet…

  • Denise Meijer

Hoe oud is je kindje bij een newborn fotoshoot? 

Dit is wat veel mensen willen weten over newborn fotografie en dit verschilt per fotograaf en per gezin. In theorie zal een fotoshoot altijd kunnen. Op iedere leeftijd. Een newborn fotoshoot wordt echter bij voorkeur in de eerste 6 weken gedaan. Vaak slapen de kindjes dan nog erg veel en kunnen ze gemakkelijker in verschillende houdingen worden gelegd voor de beste foto’s. Ook is deze tijd het perfecte moment om nog even mooie close-ups van de voetjes en handjes te maken. Je vergeet al snel hoe klein deze waren. 

De meeste zwangeren kiezen ervoor om een newborn fotoshoot al gedurende de zwangerschap te boeken. Wanneer je rond de 28 weken zwangerschap laat weten dat je graag een fotoshoot wilt afnemen in de gewenste periode, dan zorgt de fotograaf ervoor dat er altijd een plekje overblijft. Ben je al bevallen en ben je nu pas tot de conclusie gekomen dat je toch graag een fotoshoot zou willen? Geen probleem. Er zijn vaak periodes waarin het wat minder druk is en zelfs in drukke periodes kan een fotograaf soms nog wat voor je regelen. Geen paniek dus en laat de shoot maar gewoon alvast vastleggen

Raamfotografie: newborn shoot op veilige afstand

Bevallen in tijden van de coronacrisis? Boek een sessie raamfotografie met je newborn. Want het is een vreemde en bizarre tijd nu vanwege de coronacrisis. Extra vervelend wanneer je in deze periode zwanger bent, je zwangerschapsverlof is begonnen, je binnenkort…

  • Lottblogt

Wat kan je verwachten? 

Een newborn fotoshoot verloopt altijd heel gemoedelijk. Meestal ben je ook niet gebonden aan een specifieke tijd. De fotograaf weet maar al te goed dat het kindje bepaalt. Daarom is er enorm veel geduld en soms ook tijd voor nodig om de beste plaatjes te schieten. Hou er daarom rekening mee dat je er soms heel lang kunt zitten. Het kan daarom geen kwaad om veel extra luiers mee te nemen en – indien je flesvoeding geeft – ook verschillende bakjes melkpoeder. Alles voor het perfecte plaatje! Super leuk voor later dus om newborn fotografie van je kleine in huis te hebben.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen