Vader met zes volwassen kinderen jaren in kelder in Ruinerwold

In mijn buurdorp Ruinerwold, in een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg, is in de kelder van de boerderij een vader (58) met zes volwassen kinderen aangetroffen. Ze wonen al jaren in de kelder op de boerderij en wachten op ‘het einde der tijden’.

Verwarde man

De oudste zoon, een man van 25 jaar, heeft de boerderij verlaten en meldde zich bij een café in Ruinerwold. RTV Drenthe meldt dit. De 25-jarige man was verward. De politie is gebeld en ook de burgemeester van De Wolden is gewaarschuwd.

Nadat de man zich gemeld heeft is de politie op onderzoek uitgegaan. Ze hebben de boerderij, waar hij vandaan kwam, doorzocht en achter een kast in de woonkamer hebben ze een trap naar de kelder ontdekt. Daar troffen ze de vader en vijf andere kinderen aan. De vader lag op bed omdat hij enkele jaren geleden een herseninfarct heeft gehad.

Zelfvoorzienend leven in kelder in Ruinerwold

De andere kinderen zijn tussen de 16 en 25 jaar en niemand heeft contact gehad met de buitenwereld. Ze leefden zelfvoorzienend, met een groentetuin en een geit, en hadden geen idee dat er nog andere mensen op de wereld leefden. De buren kenden het gezin niet. Volgens de buurman woonde er een man alleen en had hij de hele boerderij dichtgetimmerd.

Moeder onvindbaar

Waar de moeder van het gezin is is onbekend maar de mogelijkheid bestaat dat ze begraven ligt op het terrein.

De 58-jarige man wilde niet meewerken met het het onderzoek en is opgepakt. De familie is uit huis gehaald, ondergebracht op een recreatiepark en de woning is gecontroleerd op onder andere brandveiligheid. De politie houdt alle scenario’s open en het onderzoek is in volle gang.

Zo’n bizar verhaal dit. Je denkt dat dit altijd ergens anders gebeurd maar dit is om de hoek!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.