Baby in opkomst? Zoveel kost een baby in energieverbruik

Prachtig hoor gezinsuitbreiding, maar er hangt ook een fors kostenplaatje aan. En die extra kosten zitten niet alleen in leuke kleding en schoentjes. Als je een zoon of dochter krijgt, stijgt namelijk ook je energierekening. Op jaarbasis ben je snel meer dan vierhonderd euro extra kwijt. Misschien is overstappen naar een andere, goedkopere energieleverancier dan een optie als na energie vergelijken is gebleken dat je nu toch iets teveel betaalt.

Je gebruikt meer gas, water en licht

Met een baby gebruik je simpelweg meer gas, water en licht; alleen al omdat je de wasmachine en de droger vaker gebruikt. Wordt je baby in de winter geboren, dan gaat automatisch de verwarming iets omhoog en je moet nu een extra kamer, de babykamer dus, verwarmen. Ook het gebruik van elektriciteit neemt toe, want je gebruikt na de geboorte vaker apparaten als een borstkolf, babyfoon, flessenwarmer en magnetron. Bovendien doe jij je zoon of dochter vaak in een lekker warm bad, ook gewoon om je baby extra in de watten te leggen.

Lees ook: 50 (leuke) baby weetjes

Energierekening stijgt al voor de komst van je zoon of dochter

Al voor je gezinsuitbreiding krijgt, gaat je energienota vaak al omhoog. Je blijft als aanstaande moeder veel vaker thuis en automatisch gebruik je dan ook meer water, elektriciteit en gas. In welke mate de kosten omhoog gaan is door verschillende instanties nader onderzocht. Zo gaat de maandelijkse gasrekening met een bedrag tussen de tien en twintig euro omhoog. De nota voor energie stijgt iets minder, gemiddeld met 12,50 euro per maand. Het lijken weliswaar kleine bedragen, maar reken dit maar eens uit wat je dit op jaarbasis extra gaat kosten.

Krijg snel inzicht in de energieprijzen per leverancier

Baby op komst? Dat is het moment om eens kritisch naar je energierekening en je energieleverancier te kijken. Doe dit elk jaar opnieuw, want op die manier kun je door over te stappen weer een deel van de extra kosten die je maakt terugwinnen. Overstappen is vaak toch al de moeite waard, omdat je tegenwoordig vaak flinke welkomstkortingen krijgt aangeboden. En overstappen is allesbehalve lastig, want op dat vlak kun je op alle mogelijke manier ontzorgd worden. Met andere woorden: dit wordt voor je geregeld. Online heb je tal van energievergelijkers die je al snel inzicht bieden in de energieprijzen per leverancier. En dus zie je al heel snel of je daadwerkelijk teveel betaalt en of overstappen de moeite waard is.

Photo by Leonardo Gonzalez from Pexels

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.