YouTube Kids NU in Nederland beschikbaar!

Vanmorgen vroeg kreeg ik een persbericht in mijn inbox waar ik blij van werd: YouTube Kids is NU in Nederland beschikbaar. YES! Hier zat ik al een tijdje op te wachten. Een paar weken geleden schreef ik een blog over het schermgebruik van mijn kinderen en dat ik ze een cold turkey detox gaf en ik ben blij dat we dat stomme YouTube nu eraf kunnen gooien en ze de kindvriendelijke versie aan kunnen bieden: YouTube Kids.

Kinderen veilig op YouTube

Vandaag, 5 februari, is het Safer Internet Day en lanceert YouTube de YouTube Kids versie voor Nederland. Hiermee wordt het zoveel makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en hebben ouders de tools in handen om zelf te selecteren wat ze wel en niet kunnen zien en ze kunnen de tijd die ze doorbrengen achter hun scherm ook beheersen. Hier zitten alle ouders van Nederland op te wachten!

Met YouTube Kids kunnen kinderen toch een gezinsvriendelijke manier van YouTube genieten. Ik ben er in ieder geval heel blij mee!

Op YouTube Kids kun je tekenfilms zoeken die kinderen leuk vinden, educatieve video’s bekijken en luisteren naar kinderliedjes. Maar ook kun je antwoord krijgen op vragen over wiskunde, natuur en wetenschap. Dit alles wordt aangeboden door de YouTube Kids versie.

Lees ook: 5x leuke Youtube-kanalen om te volgen!

YouTube Kids nu te downloaden

Wereldwijd is YouTube Kids een van de populairste kinder-apps op de markt maar helaas was hij nog niet beschikbaar voor Nederland. Vanaf nu wel én de app kun je gratis downloaden op je telefoon, tablet of smart TV.

Als ouder installeer je de app en wanneer je hem opent leer je hoe YouTube Kids video’s selecteert en aanbeveelt. Vervolgens kun je als ouder voor ieder kind afzonderlijk instellen welke video’s er getoond mogen worden. Als ouder kun je ook zien wat je kind heeft gekeken.

Veiligheid voor kinderen staat voorop

YouTube Kids wil hiermee de veiligheid van kinderen garanderen en ze alleen video’s laten zien die voor hun leeftijd geschikt zijn. Met YouTube Kids komen ze niet meer random op de verkeerde video’s terecht komen en kunnen ze niet meer moeiteloos doorklikken. YouTube Kids is er voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Je tieners hoeven dus hun favoriete bloggers niet te missen. Het grote voordeel is dat ze niet meer terecht komen op video’s die ze beter niet kunnen kijken…

Lees ook: Top 6 meest irritante YouTube filmpjes voor kinderen

Wil jij niet dat er advertenties getoond worden? Dan kun je een YouTube-premium abonnement nemen vanaf 11,99 euro.

De populaire functies die YouTube Kids biedt:

  1. Gezinsvriendelijk
  2. Inhoud die door ouders is goedgekeurd
  3. Collecties die ouders zelf samen kunnen stellen: Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.
  4. Gebruiksvriendelijk 
  5. Schermtijd wat je in kan stellen

Lees ook: Ik ben die vreselijke moeder die de iPad als oppas gebruikt!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

2 reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.