Hoera, ik word mama!

Als je nét zwanger bent komt er zoveel op je af! Niet alleen emotioneel, maar ook in praktische zin. Wat moet je allemaal kopen, wat is er te regelen, wanneer moet de babykamer klaar zijn? En hoe zit het met je verlof en vrije dagen? Je hoofd kan van al die dingen een beetje overlopen. Maar gelukkig zijn er online een heleboel checklijsten te vinden die je helpen goed georganiseerd te blijven. Google maar eens, dan kom je genoeg tegen.

Wipstoelen

Een van de beste uitvindingen ever vind ik wipstoelen. Het is eigenlijk de eerste echte stoel van je baby. Als je kindje erin zit, heb jij je handen vrij, maar is de baby toch dichtbij. Het is veilig voor kindjes die nog niet kunnen zitten en super handig. Wat denk je van de eerste fruithapjes? Heerlijk om je baby deze te geven terwijl hij/zij in het wipstoeltje je vrolijk ligt aan te kijken. De meeste mensen leggen hun kindje in de wipper vanaf een week of 6 à 8. Ze kunnen dan al goed om zich heen kijken en spelen met bij bijvoorbeeld speeltjes aan een speelboog. De meeste wipstoeltjes zijn geschikt tot 9 of 12 kilo (circa 8 -12 maanden). Je dreumes is dan groot genoeg voor een kinderstoel.

 

 

Heleen Ravenhorst

Heleen, moeder van 3 (27, 25 en 8) en een bonuszoon (17). Ik woon op het mooie Goeree Overflakkee en werk in de communicatie bij een baas. Ook ben ik druk met mijn eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Ik word blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.