Gezichtsbikini: voor onzekere vrouwen of als zonbescherming

Er is op de Chinese markt nu badkleding voor je gezicht te krijgen. Deze ‘gezichtsbikini’ is daar al erg populair en deze populariteit blijft groeien. De badkleding wordt nu ook internationaal opgepikt.

Wat is een gezichtsbikini?

Een gezichtsbikini, ook wel de face-kini genaamd, is een lap nylon met gaten voor de ogen en de mond. Je trekt het over je hoofd en het bedekt je hele gezicht. Deze rage is begonnen in een Chinese plaats genaamd Qindao. Vrouwen daar dragen deze maskers als bescherming tegen de zon. Maar… ben je onzeker over jezelf en ga je liever anoniem het strand op? Dan is deze bikini ook ideaal. Of is het te overdreven? In Azie zijn er hele andere schoonheidsidealen als hier in Europa Bruin worden is iets voor de arme mensen. Je wordt bruin als je lange dagen op het land werkt maar je wordt niet bruin als je chique op vakantie gaat. Hoe witter hoe mooier.

Wat vind jij van deze nieuwe rage? Zou jij zo op het strand verschijnen?
Ik vind het er een beetje eng uitzien…

Bron: Nu.nl 

Gezichtsbikni
De face-kini of ook wel ‘gezichtsbikini’ heeft ook wel wat weg van een Spiderman-masker…
Linda Bosscher

Ik ben Linda, 33 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.