Waar ben je naar opzoek?

Wat kun je doen met kinderfeestjes thuis?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wat kun je doen met kinderfeestjes thuis?

Als je kind eenmaal naar school gaat is er geen ontkomen aan: op een bepaald punt zal je het eerste kinderfeestje moeten gaan organiseren. Ieder jaar lijkt er weer een strijd los te barsten onder de ouders. Wie zet het grootste, extravagantste en bijzonderste kinderfeestje neer? Wat kun je doen met kinderfeestjes gaat nauwelijks nog om het feestje zelf, maar om hoeveel geld er tegenaan gegooid kan worden. Een kinderfeestje thuis is net zo leuk en wordt vaak door kinderen erg gewaardeerd. Wat kun je doen met een kinderfeestje thuis? Hier vind je inspiratie!

Tijd om terug te gaan naar de basis, want wat is er mis met het ouderwetse, normale kinderfeestje thuis? Wat kun je zoal doen met kinderfeestjes en hoe houd je het allemaal zo normaal mogelijk maar toch speciaal en spetterend? Laat de clown en suikerspinmachine dus maar achterwege, want met deze ideeën geef je een super leuk kinderfeestje. Zonder poeha en niet al te duur.

15 tips voor een speciale verjaardag

Zoek jij leuke tips om een verjaardag speciaal te maken? In deze blog vind je 15 leuke, creatieve en goedkope ideeën om de verjaardag van je kind heel speciaal te maken! Inmiddels ben ik bijna 34 en lig ik niet…

  • Love2BeMama

Wat kun je zoal doen met kinderfeestjes thuis?

Er zijn eigenlijk nog maar weinig mensen die hun kinderfeestje thuis vieren. Jammer want dit zijn vaak de leukste feestjes! Ergens is dit ook logisch, want het is soms best lastig om een horde aan enthousiaste kinderen ook echt te vermaken zonder dat je huis afgebroken wordt. Het is dan ook niet gek als het je aan inspiratie ontbreekt. Gelukkig is dit niet voor lang, wat dit kun je zoal doen tijdens een kinderfeestje thuis:

1: Slaapfeestje

Een ouderwets slaapfeestje doet het altijd goed onder de kinderen. Wat heb je nodig? Wat (lucht)matrassen, popcorn, Netflix en een paar leuke activiteiten om te doen voor het slapengaan. Als het oudere kinderen betreft dan hoef je niet eens echt wat te organiseren. Sterker nog: als ouder ben je meestal niet eens gewenst. Makkelijk, goedkoop en voor de kinderen onwijs gezellig om te doen op kinderfeestjes.

Tip: Je kan bij Quins Party hele leuke items huren om het slaapfeestje compleet te maken.

2: Speurtocht

Een speurtocht organiseren is leuk om te doen en zorgt dat de kinderen een actief kinderfeestje hebben. Ontbreekt het je aan inspiratie voor een leuke speurtocht? Dan kan je een kijkje nemen op Speurtochten.nl. Hier vind je meerdere, toffe speurtochten die je op het kinderfeestje kan uitzetten.

Lees verder onder de afbeelding!

Wat kun je doen met kinderfeestjes?

3: Oud-Hollandsche spelletjes

Wie is er niet groot mee geworden? Spelletjes van vroeger zoals koekhappen, spijkerpoepen en snoephappen. Dit zijn dan ook de spelletjes die het altijd goed doen tijdens kinderfeestjes. Het staat in ieder geval garant voor een hoop gelach en plezier.

4: Make-up party

Leuk voor de meiden: een make-up party waarbij ze elkaar een echte make-over kunnen geven. Het enige wat je nodig hebt is een paar spiegeltjes, goedkope make-up en geinige accessoires. Oja! En een camera om de resultaten vast te leggen natuurlijk. Leuk voor op het moment en later.

Lees verder onder de afbeelding!

Wat kun je doen met kinderfeestjes?

5: Real life Fortnite

Drop je kinderen op een plek in de buurt. Hier gaan ze aan de slag met Nerf-pistolen om het populaire spel Fortnite na te bootsen. Als ouder zijnde kan je items uit het spel op de locatie verstoppen voor bijvoorbeeld extra levens of een sterker wapen. Degene die het langste in het spel blijft wint.

6: Slijm maken

Misschien niet het ideaalste plan om te doen op kinderfeestjes, maar dat geldt vooral voor de ouders. Toch is het doodsimpel om te organiseren en hebben de kinderen oneindig veel plezier.

Lees verder onder de afbeelding!

Wat kun je doen met kinderfeestjes?

7: Sieraden maken

Ook zoiets wat onwijs simpel is om te organiseren, maar je kinderen onwijs blij mee maakt: een dagje sieraden maken. Kralen en draad kan je tegenwoordig spotgoedkoop online kopen. Wat het een budgetvriendelijk kinderfeestje maakt. Eentje waar ze ook nog eens een leuke souvenir aan overhouden. Een prachtig, zelfgemaakt sieraad!

8: Organiseer thema kinderfeestjes

Is je kind ergens fan van? Dan is het makkelijk om een thema-kinderfeestje te organiseren. Denk aan een stoer piratenfeest of een prachtig prinsessenfeestjes. Laat iedereen verkleed komen en maak er een ware party van met spelletjes, lekker eten en leuke muziek. Voor oudere kinderen kan je natuurlijk wat stoerdere thema’s gebruiken.

Leuke thematische kinderfeestjes zijn:

9: Discofeestje

Leuk voor jong en oud: Een disco thuis. Zet de meubels aan de kant, leen (of koop) iets van discoverlichting en vergeet de muziek natuurlijk niet. Je kan altijd zelf nog in een andere kamer gaan zitten met oordoppen in.

10: Spelletjesverjaardag

Wat heb je nodig? Bordspelletjes, kaartspelletjes en zakdoekjes voor de slechte verliezers. Met een spelletjes verjaardag zijn de kinderen zo een paar uur bezig. Is het lekker weer en ga je liever naar buiten? Dan kan je weer kiezen voor spellen zoals Twister, busjetrap en ga zo maar door.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen