Waar ben je naar opzoek?

DIY Frozen kinderfeestje

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
DIY Frozen kinderfeestje

Mijn dochter werd 29 december 5 jaar. Voor de Kerstvakantie heeft ze op school getrakteerd en had ze haar eerste kinderfeestje. Daar keek ze al naar uit vanaf dat ze nét 4 jaar was en op de basisschool zat. Een kinderfeestje had ze al bij haar broer meegemaakt en dat leek haar geweldig. Gedurende het jaar werd het regelmatig door haar ter sprake gebracht en ze was er zeker van dat het een K3 kinderfeestje moest worden. Maar naarmate haar verjaardag vorderde werden de plannen omgegooid. Frozen it is!

Een kinderfeestje organiseren

Kind vraagt, mama draait! We hadden die week wel een beetje pech want papa was de hele week weg. Ik draai mijn hand niet om voor het organiseren van een kinderfeestje maar wat hulp erbij zou toch wel fijn zijn. Gelukkig was daar tante to the rascue die fantastisch heeft geholpen. Zonder haar was dit feestje niet tot stand gekomen! En niet te vergeten was daar mijn redder in nood: Feestwinkel.nl.

Thuis een thematisch feestje organiseren hoeft echt niet moeilijk te zijn. Je kunt tientallen euro’s uitgeven om iets speciaals te doen maar ik vind ook niet dat dat de gewoonte moet worden. Als zoon L. jarig is is het volop zomer. Ideaal! Met wat water en een springkussen (ja we boffen maar…) van oom (of nog leuker; de showroom bezoeken en op alle springkussens springen) is het al gauw goed! In de winter is het toch wat lastiger met een feestje. Maar goed, we hebben gemerkt dat het in december ook warm kan zijn dus ook buiten konden we een activiteit plannen.

Frozen kinderfeestje

De Birthday voorbereidingen begonnen al op de avond voor het feestje met het maken van de traktatie. F. wilde heel graag een stokje met lekkere dingen erop. En natuurlijk in Frozen stijl! Op het stokje zat: een poffertje, een snoep banaantje, een knakworstje, een druifje en een kaasje. En bovenop de stokjes had ik plaatjes geplakt van de Frozen personages. Gewoon even Googlen en je vindt veel plaatjes! Uitknippen en met een pakbandje aan het stokje plakken.

Frozen traktatie

De dag ervoor had ik het bestelde feestpakket van Feestwinkel.nl binnengekregen. Dit pakket bestond uit:

 • De aankleding van het feestje: tafelkleed, slingers, bekertjes, bordjes en servetten
 • Helium en helium ballonnen in het thema van Frozen
 • Uitnodigingen in stijl
 • Uitdeelzakjes

Frozen kinderfeestje aankleding

Een compleet verjaardag feestpakket in Frozen stijl! En als verrassing kregen alle meisjes een Disney Frozen jurk van Prinses Anna.

Frozen activiteiten

Het kinderfeestje duurde van 13:30 tot 16:00 uur en ik heb het zo simpel mogelijk gehouden. We hebben het volgende gedaan:

 • We begonnen met de cadeautjes en wat drinken.
 • Cake versieren (= altijd goed!)
 • Bij de Action had ik voor 69 cent etuis van stof gekocht die ze konden versieren. Inclusief stiften. Geen geld! Hier waren ze wel even zoet mee.
 • Omdat het droog was en niet koud gingen we ‘schat zoeken’. We hebben een kist met chips verstopt in de buurt en de kinderen moesten onze aanwijzingen volgen: “Zoek …, volg …, bij de rode auto naar links…”.
 • Kleurplaten kleuren in het thema van Frozen.
 • Dansen op muziek van Frozen.
 • En toen was het bijna tijd en waren ze moe… we hebben de laatste 10 minuten een filmpje gekeken.

Frozen kinderfeestje

Het was een super leuk feestje en F. heeft genoten! Door een leuke aankleding en simpele activiteiten was het precies goed voor deze leeftijd! Na afloop mochten de meisjes de jurkjes houden en kregen ze een uitdeelzakje mee met een pen, stickers en een bedankkaartje. Natuurlijk in Frozen stijl!

Verjaardag 5 jaar

En de leftovers van haar kinderfeestje werden natuurlijk nog weer gebruikt voor haar verjaardag!

Ook leuk: Een Robot kinderfeestje.

Deze blogpost is in samenwerking met Feestwinkel.nl. Over ons reclame- en advertentiebeleid lees je hier meer.


Over Feestwinkel.nl

Feestwinkel.nl is de leukste online winkel in feestartikelen. Zoek je iets voor een verjaardag, kinderfeestje, themafeest, feestdag of een speciale gebeurtenis?

Je vindt hier een groot aanbod aan feestartikelen, versiering, verkleedkleding en accessoires voor alle soorten feesten en speciale gebeurtenissen. Het team van Feestwinkel.nl staat voor je klaar om er een geweldig feest van te maken. Er valt altijd iets te vieren! Er is heel veel keus, een super snelle levering en zijn betaalbaar. Voor elk thema hebben ze wel wat!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties
 • kristel zei

  Ziet er erg leuk uit. Ook heel de aankleding in Frozen stijl. Mijn dochter zou het geweldig vinden. Ze wordt in mei 5, en heeft het ook al een jaar over haar eigen feestje.
  Maar wat ik me af vroeg, heb je voor alle kindjes een frozen jurkje gekocht? Zo ja, waar heb je dan betaalbare jurkjes gevonden? De meeste die ik zie zijn rond de 25 euro. Als ik die 6 zou moeten kopen…

  • Hoi Kristel. Bedankt voor je leuke compliment! De Frozen jurkjes zijn inderdaad prijzig. Al eens bij AliExpress gekeken? (check even zoekfunctie op mijn blog). Ik heb deze jurkjes gekregen want zou anders niet 25 euro per jurkje uitgegeven hebben.

 • Hey, zou je misschien deze post willen linken bij de linkparty Crea-Cross?
  Het thema is deze week “Frozen”.

  Dat past er helemaaaaaaaaaal in! Hahaha

 • tisfeest zei

  Ziet er heel leuk uit, denk dat elk meisje dit wel leuk zal vinden (tot een bepaalde leeftijd dan..)

  Groet, Vincent (Tisfeest Blogger)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

De leukste cadeaus voor meisjes van 6 jaar

 • 29 minuten geleden
 • 3 minuten lezen
Valentijnsdag

Hoeveel rozen geven met Valentijnsdag?

 • 17 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over boeken, films en series

Leukste kinderboeken 9 jaar en ouder: stimuleer het lezen met plezier!

 • 2 dagen geleden
 • 9 minuten lezen