Waar ben je naar opzoek?

Toen mijn dochter 5 jaar is geworden heb ik voor haar een Frozen Kinderfeestje georganiseerd. Frozen is nog steeds een populair thema onder meisjes. Een kinderfeestje is super leuk om te organiseren. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. In deze blog lees je hoe je thuis een DIY Frozen kinderfeestje organiseert.

Frozen kinderfeestje organiseren

Kind vraagt, mama draait! We hadden die week wel een beetje pech want papa was de hele week weg. Ik draai mijn hand niet om voor het organiseren van een kinderfeestje maar wat hulp erbij zou toch wel fijn zijn. Gelukkig was daar tante to the rescue die fantastisch heeft geholpen. Zonder haar was dit feestje niet tot stand gekomen!

Thuis een thematisch feestje organiseren hoeft echt niet moeilijk te zijn. Je kunt tientallen euro’s uitgeven om iets speciaals te doen maar ik vind ook niet dat dat de gewoonte moet worden. Mijn zoon is altijd in de zomer jarig. Dat is de ideale tijd om een kinderfeestje te geven. Je neemt wat water, een zwembadje en een springkussen en het is al snel goed. In de winter is het toch wat lastiger met een feestje. Maar goed, we hebben gemerkt dat het in december ook warm kan zijn dus ook buiten konden we een activiteit plannen.

Frozen traktatie

Bij een Frozen kinderfeestje hoort natuurlijk ook een Frozen traktatie. De traktatie hebben we heel simpel gehouden. Een stokje met wat lekkere dingen erop: een poffertje, een snoep banaantje, een knakworstje, een druifje en een kaasje. Bovenop het stokje had ik een plaatje van Frozen geplakt. Uitprinten, uitknippen en op het stokje plakken. Snel klaar en het was een groot succes. Zo zie je maar weer dat je echt niet uren kwijt hoeft te zijn aan het maken van een traktatie.

Versiering Frozen kinderfeestje

Voor het Frozen kinderfeestje heb ik versiering gekocht. Je kan een voordeelpakket voor een kinderfeestje kopen. Je hebt ook uitgebreide feestpakketten. Dan heb je meteen de slingers, bordjes en bekers in huis. Dit kun je dan nog aanvullen met een tafelkleed, ballonnen (met helium), uitnodigingen in stijl en uitdeelzakjes. Versiering is er voor elk thema kinderfeestje wel te vinden.

Frozen kinderfeestje aankleding en versiering

Verkleden als Prinses Anna

Voor het Frozen kinderfeestje had ik super leuke Prinses Anna jurkjes gekocht. Deze waren super goedkoop dus ik kon ze niet laten liggen. Alle meisjes kregen als extraatje een Prinses Anna jurk. Als je niet voor elk kind een Frozen jurk wil kopen dan kun je de kinderen ook vragen om verkleed naar het feestje te komen. De jarige kun je dan wel een Frozen jurk aantrekken.

Frozen kinderfeestje

Frozen kinderfeestje activiteiten

Het Frozen kinderfeestje duurde van 13:30 tot 16:00 uur en ik heb het zo simpel mogelijk gehouden. Mijn ervaring is; hoe simpeler en makkelijker, hoe leuker ze het vinden. Je hoeft echt niet van alles uit de kast te trekken. We hebben het volgende gedaan:

 • We begonnen met de cadeautjes en wat drinken.
 • Cake versieren (= altijd goed!)
 • Bij de Action had ik voor 69 cent etuis van stof gekocht die ze konden versieren. Inclusief stiften. Geen geld! Hier waren ze wel even zoet mee.
 • Omdat het droog was en niet koud gingen we ‘schat zoeken’. We hebben een kist met chips verstopt in de buurt en de kinderen moesten onze aanwijzingen volgen: “Zoek …, volg …, bij de rode auto naar links…”.
 • Kleurplaten kleuren in het thema van Frozen.
 • Dansen op muziek van Frozen.
 • En toen was het bijna tijd en waren ze moe… we hebben de laatste 10 minuten een filmpje gekeken.

Extra tip: Je kan eventueel nog de film Frozen kijken op Disney+.

Het was een super leuk Frozen kinderfeestje. Door een leuke aankleding en simpele activiteiten was het precies goed voor deze leeftijd! Na afloop mochten de meiden de jurkjes mee naar huis en kregen ze een uitdeelzakje mee met een pen, stickers en een bedank-kaartje. Natuurlijk in Frozen stijl!

Robot kinderfeestje organiseren: budgetproof tips

Dagje naar de dierentuin, glamourshoots of een middag survivallen. Alles kan tegenwoordig tijdens een kinderfeestje. Hartstikke leuk, maar zo worden de feestjes er niet goedkoper op. Ik wilde voor zoon graag een budgetproof kinderfeestje organiseren. Het liefst in mijn eigen huis. Na lang nadenken vond ik…

 • Love2BeMama
DIY Frozen kinderfeestje

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
 • kristel zei

  Ziet er erg leuk uit. Ook heel de aankleding in Frozen stijl. Mijn dochter zou het geweldig vinden. Ze wordt in mei 5, en heeft het ook al een jaar over haar eigen feestje.
  Maar wat ik me af vroeg, heb je voor alle kindjes een frozen jurkje gekocht? Zo ja, waar heb je dan betaalbare jurkjes gevonden? De meeste die ik zie zijn rond de 25 euro. Als ik die 6 zou moeten kopen…

  • Hoi Kristel. Bedankt voor je leuke compliment! De Frozen jurkjes zijn inderdaad prijzig. Al eens bij AliExpress gekeken? (check even zoekfunctie op mijn blog). Ik heb deze jurkjes gekregen want zou anders niet 25 euro per jurkje uitgegeven hebben.

 • Hey, zou je misschien deze post willen linken bij de linkparty Crea-Cross?
  Het thema is deze week “Frozen”.

  Dat past er helemaaaaaaaaaal in! Hahaha

 • tisfeest zei

  Ziet er heel leuk uit, denk dat elk meisje dit wel leuk zal vinden (tot een bepaalde leeftijd dan..)

  Groet, Vincent (Tisfeest Blogger)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 1 maand geleden
 • 7 minuten lezen