Waar ben je naar opzoek?

Dagje naar de dierentuin, glamourshoots of een middag survivallen. Alles kan tegenwoordig tijdens een kinderfeestje. Hartstikke leuk, maar zo worden de feestjes er niet goedkoper op. Ik wilde voor zoon graag een budgetproof kinderfeestje organiseren. Het liefst in mijn eigen huis. Na lang nadenken vond ik een perfect thema om het feest om heen te bouwen. Een Robot kinderfeestje!

Robot kinderfeestje: uitnodigingen in stijl

De uitnodigingen voor het Robot kinderfeestje zijn helemaal in stijl. En heel makkelijk te maken van strijkkralen en een aantal ringetjes om de armen, benen en het hoofd vast te zetten aan de romp. Ik heb er een sleutelhanger van gemaakt en met het haakje aan de zelfgeschreven kaartjes gehangen.

Robot kinderfeestje

Robot kinderfeestje: verkleden als robot

Om een Robot kinderfeest te kunnen vieren moet je natuurlijk wel verkleed zijn als… Robot! In de weken voorafgaand aan het feest hebben we grote kartonnen dozen bewaard. In iedere doos heeft mijn man een gat voor het hoofd en twee gaten voor de armen gemaakt. De onderkant van de doos is ook verwijderd, zodat de kinderen de dozen makkelijk over hun hoofd konden trekken.

Thematisch kinderfeestje Piraten: 6 tips + draaiboek

Een thematisch kinderfeestje organiseren moeilijk? Hoef niet! Mijn zoontje werd begin deze maand al weer 5 jaar. Natuurlijk hebben we dat met de familie groots gevierd. Maar dit jaar bleef het daar niet bij. Sinds vorig schooljaar gaat hij naar…

  • Love2BeMama

De dozen hebben we met zilverfolie beplakt en in de kamer klaargezet. De kinderen hebben hun pakken verder versierd met stickers, kartonnen rondjes en plastic plakbordjes. Om het helemaal af te maken heb ik goedkope haarbanden met chenille gemaakt die de kinderen als antenne op hun hoofd hebben gezet.

Robot kinderfeestje

Activiteit 1: Doe de robotdans!

Nadat iedereen tevreden was over het pak (wat bij de één binnen 10 minuten was en een ander er 20 minuten over deed) was het tijd voor de Robotdans. Geheel passend in het thema van het Robot kinderfeestje. Op de Wii hebben we het dansspel Dance Junior aangezet waarbij de kinderen op de robotdans tegen elkaar konden dansen. Zowel voor de kinderen als voor mijn man en mij hilarisch om te zien. Met de pakken kunnen ze zich natuurlijk minder goed bewegen en lekker tegen elkaar aan botsen. Zo heb je meteen weer een activiteit waarbij ze zich uit kunnen leven.

Robot kinderfeestje

Activiteit 2: Film kijken

Na het dansen hebben we een rustmoment ingelast door de film Robots aan te zetten. Voor de kinderen die liever iets anders wilden doen hadden we K’nexx liggen, zodat ze hun eigen Robot konden maken. Verder hadden we nog wat kleurplaten van Robots liggen om het alle kinderen naar de zin te maken. En dat lukte! Het was heerlijk rustig tijdens de film. Prima invulling voor het Robot kinderfeestje!

Robot kinderfeestje

Activiteit 3: eten!

Bij het eten hebben we de robotpakken maar uitgedaan, want hier vliegen tijdens kinderfeestjes frietjes, frikadellen en mayonaise klodders over de tafel. Wat makkelijk is met het eten: leg een plastic wegwerp tafelkleed op tafel en gooi daar alle friet, frikandellen en saus op. Zo heb je geen afwas en het is ook nog eens leuk om op deze manier te eten.

Robot kinderfeestje

Activiteit 4: in optocht naar huis

Alle kinderen weer snel het pak aan en in Robot optocht zijn de kinderen naar huis gebracht.

Geslaagd Robot kinderfeestje

Het was een erg geslaagd en erg goedkoop kinderfeest! We hebben eigenlijk alleen kosten gehad aan de materialen om de pakken te versieren en het eten. De rest hadden we of al in huis of er was niets extra’s voor nodig. Ideaal! Zoon wil nu weer zijn kinderfeestje thuis vieren. Thema is ook al bedacht: Superhelden. En hij is benieuwd wat mama nu weer voor spellen gaat verzinnen. Ik ook, haha. Gelukkig heb ik nog een paar weken…

Tips Robot kinderfeestje versiering

Je kan met wat meer budget het kinderfeestje nog meer aankleden zoals jij zo willen. De leukste versiering voor kinderfeestjes koop je bij Partydeco. Onderstaande producten (zoeken op ‘zilver’ en ‘robot’) komen daar ook vandaan. Voor nog extra aanvullingen op je activiteiten, kijk dan nog even hier.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen