Waar ben je naar opzoek?

5x budgettips Sinterklaas

1 minuut lezen Laura Collin- Smeets
5x budgettips Sinterklaas

Budgettips Sinterklaas

De mensen die op mijn persoonlijke website meelezen weten dat we het financieel gezien niet breed hebben. Deze week ben ik heel open en eerlijk geweest en heb verteld dat we deze maand maar heel weinig te besteden hebben. In Nederland zijn er veel meer gezinnen die het niet breed hebben en zelfs leven op de armoedegrens. En dat net voor de dure decembermaand. Enorm balen natuurlijk, maar blijven balen is geen oplossing. Ook ik wil wat leuke dingen voor mijn kinderen bij elkaar zien te krijgen en dan moet je creatief zijn. Voorgaande jaren moest ik ook al op de centjes letten, dus ik deel graag een aantal tips met je om de december maand een stuk goedkoper te houden.

Budgettips Sinterklaas

1. Koop door het jaar heen zo nu en dan iets leuks. Ik heb ergens in augustus al een leuke dvd voor 3 euro in de supermarkt zien liggen en deze meegenomen. Ook een kleurboekje of andere leuke dingen kun je al gedurende het jaar aanschaffen

2. Via verschillende sites op internet en Facebook kun je tweedehands spulletjes aanschaffen voor weinig geld. Veel speelgoed van bepaalde merken slijten amper en kunnen heel goed tweedehands gekocht worden. In sommige gevallen hebben de mensen vaak ook nog de doos bewaard en kun je het weer netjes inpakken. Niemand die ziet dat het tweedehands is!

3. Wat dacht je van ruilen? Kijk eens bij andere ouders in de buurt. Is je 4-jarige klaar met de duplo? Misschien dat die ene moeder het goed kan gebruiken voor haar 2 jarige. En dan kan dat leuke spelletje waar haar 6-jarige te oud voor is doorschuiven naar jouw kindje. Ruilen it is!

4. Bij vele supermarkten kunnen de kindjes in deze periode gratis hun schoentje zetten. Ook hartstikke leuk voor je kroost natuurlijk!

5. Geef ook eens praktische kado`s. Hebben de kinderen sokken nodig? Pak deze dan in en stop ze in de zak. Misschien niet het meest leuke cadeau, maar het vult wel de zak. Wat ook een leuk idee is: Koop een pak cupcake mix of koekjes mix. Dan heb je op een vrije middag of in de kerstvakantie ook nog een leuke activiteit te doen!

Heb jij nog andere budgettips voor een goedkope decembermaand?

Reacties
 • Marieke zei

  Bad en douche schuim gaat ook altijd een keer in de schoen. Met hun favo held er op hele blije kindjes

 • jessy zei

  Je kunt ook kijken bij snuffelmarkten in de buurt en wat wij ook doen aangezien wij ook niet een boom achter het huis hebben is kijken naar winkels die ga sluiten zo ging hier in augustus de marskramer dicht en toen had ik er voor deze dure maanden (onze kids zijn heel handig jarig hihi 12 nov en 6 dec) Sint en kerst al gekocht en nu moest ik alleen voor de verjaardag nog en wat wou het toeval de kruitvat ging verhuizen dus weer opruiming. En misschien is dit ook een tip waar je iets aan hebt ik heb een week budget in gesteld voor ons gezin en als ik van dat geld geld overhoud stop ik dat in een potje voor juist zulke dingen. Oh en ik maak veel kado s zelf ( ik kan best veel zo haak ik van alles ook voor mensen in de buurt tegen lage prijsjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen