Waar ben je naar opzoek?

DIY: Make-up om mee te spelen

2 minuten lezen Kim Spaink
DIY: Make-up om mee te spelen

Ze staat geregeld met open mond te kijken hoe ik het doe. Grote ogen, en meestal niet lang daarna grabbelende handjes. ‘Mama, die wil ik ook!’ ‘Nee liefje, dit is niet voor kindjes, dit is voor mama’s.’ Veel te snel komt er een dag dat ze zelf ook make-up zal dragen, maar vandaag zal die dag (gelukkig) nog niet zijn. Nu hebben we een tussenoplossing.

Make-up om mee te spelen

Alles wat mama doet, wil ik ook!

Kleine kinderen hebben een aangeboren fascinatie voor alles wat mama en papa doen. Of we nou de was opvouwen, huisdieren voeren, muziek maken of make-up op doen. Door te kopiëren wat wij en anderen in hun omgeving voordoen leren ze natuurlijk een hoop: de goede, de slechte en de alledaagse dingen.

Als jouw zoontje of dochtertje ook zo graag helpen wil, of ‘net als mama mooie ogen maken’ wil, wat dan? Ik vind mijn dochtertje nog te klein voor echte make-up, maar hiermee en eventueel een beetje lipgloss houden we haar voorlopig tevreden.

Make-up om mee te spelen

Benodigdheden:

  • Een oogschaduw doosje, leeg of ‘toch mijn kleur niet’
  • nagellak, zoveel kleuren als je vakjes hebt in het doosje

Met een mesje of een sateprikker kan je heel gemakkelijk de compacte oogschaduw uit het doosje wippen of schrapen. Zorg dat je de meeste restjes er ook goed uit haalt. Spoel het lege doosje dan om onder de kraan, hoe schoner het wordt hoe beter. Droog goed af!

Dan nu de tip: Achteraf bleek dat de kleuren vanwege het donkere doosje niet zo mooi uitkwamen. Als je wat witte (grond)verf hebt liggen kan je het doosje eerst een grondlaagje geven, dit maakt voor het eindresultaat een groot verschil! Laat goed drogen voordat je verder gaat.

Dan komt nu het precisiewerk. Kijk goed en druppel langzaam de nagellak uit het potje in het doosje. Door af en toe te pauzeren en het doosje wat te kantelen kom je ook in alle hoekjes. Het is geen moeilijk werkje, je moet alleen goed opletten het niet te snel te doen, om overstromingen en vervelend opruimwerk te voorkomen. Vul ieder vakje met zijn eigen kleur.

Make-up om mee te spelenMake-up om mee te spelen

Laat goed en vooral lang opdrogen. Omdat ik liever het risico niet wilde lopen dat de onderkant nog niet droog zou zijn heb ik na het maken het doosje een kleine week in de kast gezet. Dit kan vast wel wat korter, maar beter het zekere voor het onzekere in zulke gevallen.

En ja, ik had voor de foto’s best mijn nagels kunnen lakken haha.

Veel speelplezier!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen