Waar ben je naar opzoek?

Mommy make-over van je kind haar studiepot!

3 minuten lezen Anne
Mommy make-over van je kind haar studiepot!

Mommy Make-over

Gekscherend roep ik weleens: “Geef me €4000,- en ik laat mijn borsten vergroten.” Niet dat ze geleden hebben onder twee zwangerschappen, maar een maatje groter wens ik mijn hele leven al. Nu ik ze niet meer nodig ga hebben voor borstvoeding, komt de gedachte dan toch onwillekeurig weer regelmatig bij me naar boven. Of die buik. Mensen uit mijn omgeving zullen zeggen dat ik me niet moet aanstellen, maar regelmatig ben ik dat zwangerschapsrolletje nu echt wel zat bijna 4 jaar na mijn laatste bevalling….

Ik ben niet van de complete work-out of het dieet. Ik heb gewoon de discipline niet en de zin erin ontbreekt ook trouwens. Borsten vergroten, buik straktrekken en welja als we dan toch bezig gaan, mogen ze ook die billen wel inspuiten. Of ik dat ook echt zou doen? Geen idee. We hebben er nu het geld niet voor (over) dus echt serieus erover nadenken hoef ik niet. Toch?

Afgelopen week las ik een interessant artikel dat me echter aan het denken heeft gezet. Ja natuurlijk waren daar eerst de “Ooooooooooooh’s” en “Aaaaaaaah’s” en de “Neeeeeee dat doe je toch niet’s!!! Bijna boos liet ik het aan manlief lezen en even deelden we dezelfde verontwaardigde mening over het artikel dat kopte met:

“Mijn Mommy make-over kostte €8000,-. ” Dunya plunderde de studiepot van haar kinderen.

Schandalig! Dat DOE je toch niet? Die avond zit ik met een wijntje op de bank in goed gesprek met mijn vriend. Ik besef mij dat ik eigenlijk het plan had om een rondje te gaan rennen. Als goed voornemen die ik dus direct diezelfde avond alweer in de prullenbak kon deponeren. “Grappig”, zeg ik ineens. “Nooit gedacht aan die spaarrekening van die meiden”. Al 6 en 3 jaar sparen wij iedere maand een behoorlijk bedrag voor de dametjes hun ‘later’ en inmiddels is dat dus al een flinke spaarrekening vol. Maar waarom eigenlijk?

Mijn ouders hebben mij toen ik ging studeren nooit een studiepot op een presenteerblaadje gegeven. Ze vielen hier en daar bij voor boeken en collegegeld, maar veel meer ook niet. Toch heb ik op kamers gewoond, mijn studie afgemaakt (zònder studieschuld) en ook behoorlijk de bloemetjes buitengezet in menig kroeg en studentensociëteit. Ik heb keihard moeten werken voor mijn eigen centen in die tijd en ben daar nooit een slechter mens van geworden. Integendeel zelfs ben ik van overtuigd.
Ik heb van jongs af aan de waarde van geld geleerd en pluk daar nu nog steeds iedere dag de vruchten van.

Misschien is het idee van Dunya helemaal zo gek nog niet. Briljant zelfs! Stoer gillen we allemaal heel hard dat uiterlijk niet belangrijk is wanneer we worden aangesproken op ons zielige staartje, kort haar, fleecetrui of crocs. Waarom voelen we ons altijd zo aangevallen als dit soort uitspattingen voorbij komen? Willen we misschien toch van binnen allemaal net zo stralen als die perfect looking Hot Mommy naast je op het schoolplein? Juist!

Naast de waarde meegeven dat uiterlijk niet belangrijk is, willen we ook allemaal nog iets anders meegeven aan ons grut, toch? Namelijk dat je tevreden moet zijn met jezelf, zelfvertrouwen uit moet stralen èn dat je jezelf belangrijk genoeg vindt om je wensen na te leven. Je zet in het vliegtuig ook niet voor niks eerst zelf het zuurstofmasker op, voordat je je kind helpt.
Daarnaast; wat voor voorbeeld ben je naar je kind toe met een leven lang lijnen, te fanatiek sporten en dan nòg chagerijnig in de spiegel kijkend…..?

Ik zeg plunderen die spaarrekeningetjes. It’s worth a try. En als je het snel doet en het voelt toch kut, heb je nog genoeg tijd om het terug te betalen. Maar dan wel mèt een perfect looking body!

Lees ook: Mommy needs Botox.

Bron: Kek Mama Magazine

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen