Waar ben je naar opzoek?

Zoek jij leuke tips om een verjaardag speciaal te maken? In deze blog vind je 15 leuke, creatieve en goedkope ideeën om de verjaardag van je kind heel speciaal te maken! Inmiddels ben ik bijna 34 en lig ik niet meer wakker van mijn verjaardag maar kinderen daarentegen zijn weken van te voren al hyper. Toen ik jong was deden mijn ouders altijd veel moeite om mijn verjaardag speciaal te maken. Tot op de dag van vandaag kan ik mij dat goed herinneren. Nu doe ik datzelfde voor mijn eigen kinderen met deze 15 tips voor een speciale verjaardag.

Een speciale verjaardag: voor alle leeftijden

Voor een kind is zijn of haar verjaardag natuurlijk helemaal geweldig. Ook nu ik zelf mama ben probeer ik er voor mijn meiden een hele speciale dag van te maken. Het moet voor de dames echt het hoogtepunt van het jaar zijn, waar ze als volwassene ook nog steeds met veel plezier op terug zullen kijken. Mooie herinneringen maken vind ik heel belangrijk. Elk jaar je verjaardag vieren is leuk maar ook heel goed voor je.

15 tips voor een speciale verjaardag

Ik heb het dan niet over grote dure cadeaus want waarschijnlijk herinneren ze zich dat niet eens meer -ik heb ook geen idee wat ik op mijn 12e verjaardag heb gekregen- maar ik heb het over de leuke herinneringen (maken) en alles er om heen. Voor Love2BeMama verzamelde ik 15 leuke ideeën die weinig kosten maar de verjaardag van je kind wel extra speciaal maken. De meeste tips gebruiken wij altijd zelf voor de verjaardagen van ons kroost maar ook op internet kwam ik enkele leuke ideetjes tegen. Heb je zelf nog leuke toevoegingen voor deze lijst met tips voor een speciale verjaardag dan horen we dat natuurlijk graag!

Robot kinderfeestje organiseren: budgetproof tips

Dagje naar de dierentuin, glamourshoots of een middag survivallen. Alles kan tegenwoordig tijdens een kinderfeestje. Hartstikke leuk, maar zo worden de feestjes er niet goedkoper op. Ik wilde voor zoon graag een budgetproof kinderfeestje organiseren. Het liefst in mijn eigen huis. Na lang nadenken vond ik…

  • Love2BeMama

Daar gaan we… 15 tips voor een speciale verjaardag!

Hieronder een opsomming met 15 leuke en originele tips voor een speciale verjaardag.

Idee 1: Slingers en balonnen

Hang de woonkamer lekker vol met slingers en ballonnen, hoe meer hoe beter!

Idee 2: Versier de stoel van de jarige

Dit kan natuurlijk met slingers en ballonnen, strikken van crêpe papier of tule. Ook zijn er tegenwoordig leuke stoelhoezen te koop die je elk jaar gewoon weer kan gebruiken.

Idee 3: Confetti op tafel

Tips voor een speciale verjaardag: versier de ontbijttafel met veel confetti, heel erg feestelijk.

Idee 4: Een feestelijke slaapkamer

Glip de avond van te voren de slaapkamer in leg de hele vloer vol met ballonnen en confetti. Confetti in bed doet het ook altijd goed. Dit valt toch wel onder de leukste tips voor een speciale verjaardag. Vergeten ze nooit meer!

Idee 5: Een confetti spoor

We gaan nog een door met confetti. Maak vanaf de slaapkamer van de jarige een heel spoor door het huis. Uiteindelijk zal het spoor leiden naar de cadeautjes natuurlijk. Deze staat dus ook op de lijst met tips voor een speciale verjaardag!

Lees verder onder de afbeelding.

tips voor een speciale verjaardag

Idee 6: Happy Birthday op de spiegel

Schrijf op de badkamer spiegel een leuke boodschap met lippenstift of scheerschuim o.i.d. Hang er dan ook meteen even wat slingers overheen, als je dan toch bezig bent.

Idee 7: Maak een leuke verjaardagsbutton

Iedereen kan zien dat je kind jarig is!

Idee 8: Taart

Bij verjaardag hoort een mooie taart. Maak hem zelf of laat een mooie maken in een thema waar je kind gek op is. Kaarsje horen erbij! Of koop speciaal dessert vuurwerk, ook altijd een succes.

Idee 9: Een bijzonder ontbijt

Gebruik mooie kartonnen bordjes, bekers, prikkertjes en rietjes in het favoriete thema van je kind. Met koekjes vormpjes kun je ook de boterham heel speciaal maken. En bij ons krijgen ze op hun verjaardag ’s morgens chocolademelk met slagroom en/of yogi drink. Of ontbijt op bed! Ook op de lijst met tips voor een speciale verjaardag.

Idee 10: De jarige mag kiezen wat er ‘s avonds gegeten wordt

Meestal patat, pannenkoeken of pizza, maar wij gourmetten ook wel eens.

Idee 11: Maak een speurtocht door het huis en de tuin om de cadeautjes te zoeken.

Nog meer leuke tips voor een speciale verjaardag. Wij printen plaatjes uit van plekken in huis vervolgens ligt er op die plek weer een foto van een nieuwe plek. Ik stopte ze werkelijk overal in; de wasmachine, schoenen, de koelkast…

Idee 12: De jarige kiest een spel

Na het eten met het hele gezin een spelletje spelen. De jarige mag natuurlijk beginnen.

Idee 13: Langer opblijven

Het is natuurlijk extra leuk als je op je verjaardag langer mag opblijven.

Idee 14: Bij papa of mama in bed slapen

Als ze klein zijn passen ze er nog prima tussenin, als ze groter worden kan één van de ouders verkassen naar het bed van het kind om genoeg ruimte te hebben.

Idee 15: Maak een feestje van bad en douche tijd

Extra lang in bad met badschuim dat ze zelf hebben uitgezocht. Of een donkere badkamer met glow in the dark lampjes (die kunnen namelijk ook in het water). De dag beginnen met leuke tips voor een speciale verjaardag en ook de dag feestelijk afsluiten.

Dat waren 15 leuke tips voor een bijzondere verjaardag. Heb jij nog aanvullingen? Laat het ons weten, dan plaatsen we je tip erbij. Een feestje vieren kan zo simpel zijn!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen