Waar ben je naar opzoek?

Een herinnering cadeau geven: Origineel en onvergetelijk!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Een herinnering cadeau geven: Origineel en onvergetelijk!

Als je denkt aan een cadeautje voor een verjaardag, Sinterklaas, Kerst of andere bijzondere gebeurtenis, dan denk je al snel aan speelgoed of een kaart met geld. Hier is natuurlijk ook helemaal niets mis mee. Maar wat ik zelf bijvoorbeeld zie is dat mijn kinderen uiteindelijk zo zijn overstelpt met presentjes, dat de helft vervolgens in de kast blijft liggen. Natuurlijk beroep ik mezelf dus zo nu en dan op iets wat ze gewoon echt graag willen of nodig hebben. Maar een herinnering cadeau geven is bijna net zo leuk en iets wat jullie allemaal nooit meer vergeten.

Let op: Nu is het natuurlijk door corona niet makkelijk om er met een verjaardag even op uit te gaan, maar we gaan er wel vanuit dat dit uiteindelijk weer kan. Dit maakt onderstaande cadeau tips alleen nog maar specialer, omdat eigenlijk iedereen met smart zit te wachten op het moment dat we ook gewoon weer een nieuwe herinnering kunnen maken. Het liefst weer een die niets met corona en alles te maken heeft.

Een herinnering cadeau geven. 5 Leuke ideetjes

Zelf kan je jezelf waarschijnlijk ook nog bepaalde dingen voor de geest halen die je met je ouders gedaan hebt vroeger. Denk aan een dagje uit, maar zo herinner ik me ook kleine dingetjes. Zoals de avonden dat we met zijn allen met wat lekkers op tafel een film gingen kijken. Het is zo waardevol. Iets waar we ons vandaag de dag ook allemaal wel bewust van zijn. Wil jij je kind ook eens een herinnering cadeau geven? Dit zijn een paar leuke tips om in overweging te nemen.

Dagje weg met kind 12 jaar: lekker op pad!

Er zijn heel veel leuke dagjes uit waar je als gezin uit kan kiezen, maar wat voor een uitjes zijn leuk voor kinderen? Waar vind je de perfecte combinatie van vertier, vermaak en eindeloos plezier? Niet alleen tijdens de vakantiedagen,…

  • Denise Meijer

Dagjes uit als herinnering om cadeau te geven

Een dagje uit cadeau even is natuurlijk geweldig als het aankomt op het creëren van herinneringen. Denk aan de dierentuin, bijvoorbeeld of een pretpark. Maar ook op een warme dag naar het strand, het zwembad of wat dan ook is altijd een succes. Zeker als je het met zijn allen doet op de speciale dag in kwestie. Je geeft op deze manier niet alleen een waardevolle herinnering cadeau, maar geniet ook met zijn allen van een moment samen.

Een echte meiden of mannendag

Samen met je dochter naar een schoonheidssalon voor een make-over. Of met je zoon uit karten en daarna naar een stoere actiefilm… Ik wil natuurlijk niet generaliseren, want er zijn genoeg meiden die karten ook hartstikke leuk vinden. Dus eigenlijk maakt het niet eens uit. Het gaat erom dat je samen met je kind 1 op 1 tijd doorbrengt en iets doet wat hij of zij geweldig vindt. Misschien zelfs een keer zonder broertjes, zusjes en andere familie. Gewoon met zijn twee. Wedden dat dit nooit vergeten wordt?

Een weekendje weg

Wil je de een op een tijd wat meer doortrekken? Dan is een weekendje met je kind de uitkomst om dit eindelijk eens te doen en een blijvende herinnering cadeau te geven. Misschien ligt het vooral aan mij, maar het is voor kinderen soms best lastig om altijd maar de aandacht te moeten delen met andere gezinsleden. Ze genieten er dan ook echt van als ze even een momentje samen met mij of hun vader hebben. Gewoon, dat alle aandacht even naar het kind in kwestie uitgaat en verder niemand. Als je jouw kind een weekendje weg, met zijn twee, cadeau geeft dan is er volop tijd om samen te genieten. Jij hebt echt alle aandacht zonder alle verplichtingen van thuis en kan zelf ook heerlijk genieten in het gezelschap van je kind. Ideaal!

Sporten

Als je kind een favoriete sport heeft is het leuk om dit een keer samen te gaan doen. Ga bijvoorbeeld eens naar een voetbalwedstrijd van je kind zijn of haar favoriete club. Of ga samen met je kind paardrijden als hij daar gek op is. Kinderen vinden het heerlijk om jou in hun wereld te betrekken. Dat ze hun grootste passie met je kunnen delen is een herinnering die je ze geeft en nooit meer afneemt.

Memorabilia

Heb je iets gedaan met je kinderen waar jullie nog altijd fijne herinneringen aan hebben? Laat er een mooie foto van uitvergroten voor in je kind zijn kamer, bijvoorbeeld. Of koop een sieraad op de plek waar jullie zulke fijne herinneringen aan hebben. Het lijkt misschien alsof je op dat moment een prulletje cadeau geeft, maar het is iets tastbaars waarmee je jouw kind terugbrengt naar een fijne tijd of geweldige plek. En herinnering die ze dus herbeleven als ze dit specifieke cadeau er weer bij pakken en daarom super mooi om te geven!

Cadeau inspiratie herinnering cadeau geven
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen