Waar ben je naar opzoek?

Dagje weg met kind 12 jaar: lekker op pad!

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Dagje weg met kind 12 jaar: lekker op pad!

Er zijn heel veel leuke dagjes uit waar je als gezin uit kan kiezen, maar wat voor een uitjes zijn leuk voor kinderen? Waar vind je de perfecte combinatie van vertier, vermaak en eindeloos plezier? Niet alleen tijdens de vakantiedagen, maar ook tijdens studiedagen en in de weekenden. Dagje weg met kind 12 jaar? In dit artikel geven we enkele tips voor het leukste dagje weg met je kind tot 12 jaar.

Leuk dagje weg met kind 12 jaar en ouder

Het probleem met al die dagjes weg is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel te doen, maar altijd te weinig tijd. Je gaat dus meestal op zoek naar iets wat aansluit bij de behoeften van jullie, als gezin. Hoe oud zijn je kinderen? Wil je een dagje weg met je jonge kind of heb je ook kinderen van 12 jaar en ouder? Wat vinden ze leuk om te doen? Is een actief dagje uit iets voor jullie of doen jullie het liefste een beetje rustig aan? Naast plezier en vertier is het ook weleens fijn om een educatief uitje op de planning te zetten. Dit is leuk, maar ook onwijs leerzaam en er zijn daarnaast een tal van musea die aansluiten op wat kinderen boeiend vinden om te bekijken. Ook wegen de kosten mee in het kiezen van een dagje uit. Bij weinig budget kun je eens kijken naar de lijst Gratis uitjes in Nederland.

dagje weg met kind 12 jaar: Wat kan je doen?

We hadden het al over een museum, maar ook pretparken, de dierentuin, een waterpark of zoiets als een gezellige boswandeling zijn allemaal leuke ideetjes als je om een leuk ‘uitje’ verlegen zit. Ook in Nederland zijn er een tal van bezienswaardigheden en plekken waar je als gezin naartoe kan gaan. Denk aan de Dom in Utrecht, bijvoorbeeld. Dit is een stukje Nederlands geschiedenis, maar de klim naar de top van de metershoge toren maakt het uitje buiten educatief een spannende en actieve belevenis. Er is dus veel om naar te kijken en wij hebben enkele van onze leukste tips voor een dagje weg met een kind (of kinderen) tot 12 jaar op een rijtje gezet.

26 tips: de leukste speelplekken in Nederland

Wat zijn de leukste speelplekken in Nederland om te bezoeken? Het is zomervakantie en prachtig weer. Blijf je thuis in Nederland of zoek je gewoon een leuk dagje uit? Dan ben je in deze blog op het juiste adres. Ik vertel…

 • Linda Bosscher

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Voor de vliegtuigliefhebbers in ons midden is Luchtvaart-Themapark Aviodrome the place to go! Het museum staat volledig in het teken van 100 jaar burgerluchtvaart. In het museum vind je meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen zowel binnen, als buiten. Er staat zelfs een heuse Boeing 747 die je van binnen kan verkennen. Nog een leuke tip is een rondleiding waarbij jij en je kinderen worden meegenomen op ‘reis’ in de tijd van de luchtvaart toen en nu. Leerzaam, spannend en leuk! Zeker als je een kind hebt die eindeloos gefascineerd is door vliegtuigen.

Subtropisch Zwembad Hesselingen Meppel

Zwembad Hesselingen in Meppel is het ideale uitje voor jong en uit en bij ieder weertype of seizoen. Naast een geweldig, kleurrijk zwembad beschikt de accommodatie over een buitenspeeltuin met trampoline, beachvolleyveld en voetbal arena. Voor de allerkleinste is er in dit zwembad een Junglebadje, terwijl de grotere kinderen zich vermaken in de glijbaan. Bij lekker weer is het prima vertoeven in het buitenbad, maar je kan er ook minigolven of gaan voor wat actief vertier in het klimpark. Kortom: genoeg te doen voor alle leeftijden. Het ideale dagje weg met je kind(eren) tot en met de 12 jaar. Al vermaak je jezelf er als ouders ook prima. Laat dit duidelijk zijn!

Coronaproof uitje in de kerstvakantie: dit kan wel!

Met de nieuwe lockdown en maatregelen is het lastig om iets leuks te verzinnen om te gaan doen met de kinderen. De komende weken zitten we veel aan huis gekluisterd en de Kerstvakantie staat voor de deur. Dat de Kerstvakantie…

 • Denise Meijer

Speelnatuur Dwingelderveld: ook leuk dagje weg met kind 12 jaar

Natuurlijk spelen is helemaal hip! En dit is vanzelfsprekend niet zonder reden, want door te spelen in de natuur leren kinderen veel van de omgeving om zich heen. Daarnaast het heeft iets: onbezorgd in de plassen stampen, dammen maken en hutten bouwen. Speelnatuur Dwingelderveld is de ideale plek voor kinderen om op ontdekkingsreis te gaan en veel te leren over de natuur om zich heen.

Speelpark Kabonk in Breda

Speelpark Kabonk in Breda is een nieuw speelpark in Brabant. Leuk weetje: dit is het hoogste speelpark van Europa! Speelpark Kabonk is 20 meter hoog, is 3300 vierkante meter groot en telt maar liefst 7 verdiepingen. Hier vind je 200 meter aan glijbanen, een trampoline park en free run parcours. Mama en papa kunnen rustig wat eten of drinken, terwijl alle kinderen wel iets te doen hebben tijdens dit dagje weg met je kind van 12 jaar (en zelfs ouder). Of misschien spring/ glijdt of ren je ook wel even mee? Alles kan!

Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude

Boerderij ‘t Geertje is niet zomaar een kinderboerderij, maar het perfecte dagje weg met kind(eren) tot 12 jaar. Het bedrijf heeft maar liefst 30 melkkoeien, 30 varkens en 125 melkgeiten op hun terrein staan. De lammetjes kan je in het voorjaar voeren met flesjes geitenmelk. Iets wat een onwijs leuke ervaring is voor zowel jonge, als oudere kinderen.

Het idee achter boerderij ‘t Geertje gaat echter veel verder dan dat. Op dit terrein krijg je een waar idee van het boerenleven. Kinderen kunnen niet alleen knuffelen met de diertjes, maar ook ravotten in de natuurtuin, roeiboot- of kanovaren en er worden het hele jaar een tal van leuke activiteiten georganiseerd. Nog een tip voor mama en papa: in de boerderijwinkel haal je zelfgemaakte, biologische producten. In het restaurant eet je een heerlijk kaasplankje met door ‘t Geertje geselecteerde (en geproduceerde) kazen.

Nog meer leuks dagje weg met kind 12 jaar

Wat zijn nog meer leuke dagjes uit voor met een kind van 12 jaar? Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn de volgende dagjes weg ook erg leuk:

 • Trampolinepark
 • Klimhal
 • De Efteling
 • Subtropisch zwemparadijs
 • Bioscoop

Heb jij nog meer aanvullingen op tips dagje weg met kind 12 jaar? Laat het ons dan vooral weten. Je kan een reactie achterlaten en dan verwerken wij je tip in deze blog.

Dagje weg met kind 12

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 weken geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 4 weken geleden
 • 7 minuten lezen