Waar ben je naar opzoek?

Coronaproof uitje in de kerstvakantie: dit kan wel!

7 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Coronaproof uitje in de kerstvakantie: dit kan wel!

Met de nieuwe lockdown en maatregelen is het lastig om iets leuks te verzinnen om te gaan doen met de kinderen. De komende weken zitten we veel aan huis gekluisterd en de Kerstvakantie staat voor de deur. Dat de Kerstvakantie geen twee, maar vier weken duurt maakt het er niet makkelijker op. Het is dus een uitdaging om de kleintjes, de tieners en de pubers de komende periode bezig te houden. Want wat kun je doen? Kun je er überhaupt op uit gaan? Een coronaproof uitje in de Kerstvakantie? Gelukkig kun je alsnog lekker op pad (en je kinderen uitlaten!) met deze leuke en coronaproof uitjes voor tijdens de Kerstvakantie.

Update: deze blog is bijgewerkt op maandag 21 december 2020.

Ik zal niet de enige ouder zijn die een hele planning had voor rondom de feestdagen. Kerstshoppen (gelukkig kan dat nog online!), naar de dierentuin, een dagje kinderboerderij en zo kan ik nog wel even doorgaan. Helaas besloot het kabinet anders en ziet de kerstvakantie er een stuk minder vrolijk uit. Toch moet je er uiteindelijk zelf wat van maken.

Gelukkig zijn er nog een tal van dingen die je buitenshuis kan ondernemen. Een coronaproof uitje én een beetje in het teken van de Kerst(vakantie). Alleen maar thuiszitten is namelijk ook weer zo deprimerend. Niet te vergeten dat mama dit ook niet overleefd. Vier weken, binnen vier muren en dat met twee kinderen thuis…

En als je dan weer thuiskomt na een heerlijke buitenactiviteit kun je fijn samen een bordspel gaan spelen. Deze ‘coronakerst’ worden er namelijk meer bordspellen dan ooit gespeeld. Uit onderzoek blijkt dat 67% van de ouders een bordspel speelt om quality time met het gezin een boost te geven deze pandemie.

Vergeet jezelf niet!

En lieve moeders, vergeet niet voor jezelf te zorgen. Neem ook een momentje voor jezelf. Lees een goed boek of luister naar De Love2BeMama Podcast op Spotify of Apple Podcasts.

Binnen activiteiten kerstvakantie met kinderen: zo kom je de lockdown door!

We zaten er al een paar weken tegenaan te hikken en het lijkt erop dat er vergaande maatregelen gaan komen. Bijna alles gaat dicht tot en met 19 januari. De komende weken zitten we binnen, de lockdown is doorgezet. We…

 • Love2BeMama

Een Coronaproof uitje in de kerstvakantie: kan dat?

Is een coronaproof uitje in de Kerstvakantie mogelijk? Zo lang je je aan de maatregelen houdt kan dit prima. Het is misschien juist nu wel des te belangrijker om af en toe lekker te genieten van de buitenlucht. Niet alleen breng je samen tijd met elkaar door, maar zo blijf je ondanks alles toch een beetje in beweging. We hoeven denk ik niet uit te leggen waarom dit zijn voordelen heeft. Misschien juist nu wel, zo rond de feestdagen. Er is dan ook geen enkel bezwaar om er lekker op uit te gaan. Natuurlijk wel binnen de regels van het kabinet en met uitjes voor in de kerstvakantie die compleet coronaproof zijn.

Geocaching als coronaproof uitje in de kerstvakantie

Leuk om je tijdens de kerstvakantie mee bezig te houden: Geocaching. Door middel van Geocaching kom je op verrassende plekken. Zelfs bij je in de buurt. Het is een leuk ‘spel’ waarbij je door middel van GPS op zoek gaat naar verschillende caches. Als je deze hebt gevonden dan teken je het logboek, maar kan je ook onderling dingen met elkaar ruilen. Dit is onwijs leuk om te doen als gezin en wie weet kom je op een onwijs leuke plek die je normaal gesproken zo over het hoofd had gezien. Actief en compleet coronaproof. Ga jij ook beginnen met Geocaching tijdens de kerstvakantie?

Maak een stadswandeling

Er zijn misschien bijna geen winkels open, maar dat is gelukkig ook niet het enige wat er valt te zien in de gemiddelde stad. De kans is groot als je nu door een willekeurig centrum loopt, je ineens dingen ziet die je normaal gesproken niet zo zijn opgevallen. Interessante kunstwerken, bijvoorbeeld. Door een stadswandeling te maken kom je ineens veel meer te weten over de stad waarin je woont. Zelfs na de corona lockdown kijk je waarschijnlijk ineens heel anders naar het normaal zo drukke stadscentrum

Wandeling in de natuur

Een wandeling in de natuur met je kinderen kan prima. Zorg er gewoon voor dat je niet de meest drukke plekken op gaat zoeken. Wil je eens een keer een andere wandeling maken dan normaal? Dan is het boek Wandellust zeker een aanrader. Ook leuk voor ná corona. Als alles weer normaal is.

In Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz zien hoe leuk wandelen kan zijn. Laat je door dit mooie boek inspireren om te gaan wandelen!

In haar boek Wandellust laat lifestyleblogger Cynthia Schultz je zien hoe leuk wandelen is. Wandellust is een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Denk je bij wandelen aan wandelschoenen, windjacks en stokken? Er is meer! Wandelen is óók heerlijk als je er geen sport van maakt. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig en het kan overal. Je hoofd waait leeg en lopen is goed voor lijf en brein. Wandelen is makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, en hoe heerlijk is het om Nederland te voet te ontdekken?

De natuur in

Zoals ik hierboven al noemde; een fijne wandeling doet ieder mens goed. Op de site van Natuurmonumenten vind je ook hele leuke wandelingen in natuurgebieden waarbij ook wat te doen is voor kinderen. Bijvoorbeeld het Waterloopbos maar er zijn nog veel meer prachtige natuurgebieden waar je een wandeling kunt maken.

Coronaproof uitje Kerstvakantie: ga lekker wandelen!

Speeltuinen tocht

In iedere stad of wijk heb je waarschijnlijk een tal van leuke speeltuinen. Normaal gesproken houd je het waarschijnlijk ook bij het speeltuintje die het dichtst bij je woning ligt. Als coronaproof uitje in de kerstvakantie is het ook leuk om eens op zoek te gaan naar alle speeltuintjes die de omgeving te bieden heeft. Maak er een wandel- of fietstochtje van en de kinderen kunnen natuurlijk bij elk speeltuin even los.

Ben je op zoek naar een leuke speeltuin in je eigen buurt? Download de app Playground Buddy en vind speeltuinen in je omgeving.

Kersttuinen bekijken

Ga er ‘s avonds eens op uit om met de kinderen verlichte kersttuinen te bekijken. Zeker dit jaar zijn er veel huishoudens die letterlijk alles uit de kast hebben getrokken om een beetje kerstsfeer te creëren. Het is onwijs leuk om als gezin door de straten te struinen op zoek naar de leukste verlichte kerststraat. Met natuurlijk een lekker warm kop chocomelk thuis als afloop.

10x knutselen voor kerst met kinderen: leuke ideetjes

Nu er dankzij corona niet zo heel erg veel valt te doen in de kerstvakantie. Heb je een perfect excuus om weer eens aan het knutselen te slaan. Samen kerstknutsels maken is dan ook onwijs gezellig. Zeker op de dagen…

 • Denise Meijer

Buitenspelletjes voor alle leeftijden

Buitenspelen is goed voor kinderen. Als je niet al te veel op pad wil in de Kerstvakantie, maar wel een tuin hebt, dan kunnen ze prima buitenspelen. Met de leukste buitenspelletjes willen ze nooit meer naar binnen. Dit zijn leuke buitenspelletjes voor kinderen van alle leeftijden:

Hierbij een lijst met 6 buitenspelletjes voor kinderen. Ze zijn leuk en makkelijk voor kinderen van alle leeftijden. Spelletjes van vroeger en van nu!

 1. Jachtseizoen – Een spel wat ze hier vaak spelen en wat overgenomen is van StukTV. Vraag maar aan je kinderen en ze weten vast hoe het gespeeld moet worden. Gegarandeerd urenlang speelplezier met de buurt!
 2. Buurtverstoppertje – Verstoppertje in de buurt. Dit wordt altijd groots opgezet: in de tuinen van de buurtkinderen, op het pleintje en in een straal van … meter. Leuk spel wat ze avonden bezig kan houden.
 3. Stoepkrijten – Blijft leuk voor jong en oud!
 4. De Vloer is Lava – Ook hierbij weten je kinderen precies wat de bedoeling is. Leuk om te spelen in een speeltuintje.
 5. Fietswedstrijd – Iedereen neemt zijn fiets mee, je maakt een parcours en je fietst tegen elkaar.
 6. Speurtocht – Als er oudere kinderen in de buurt zijn vinden die het vast heel leuk om een speurtocht uit te zetten voor de jongere kinderen.

Ook een coronaproof uitje: Doe een (auto)speurtocht

Met een autospeurtocht volg je een speciale route met de auto. Deze route gaat langs veel verschillende bezienswaardigheden en plaatsen. Dit uitje staat garant voor een hele dag coronaproof plezier in de kerstvakantie. Heb je geen auto of ga je liever voor een actievere speurtochtervaring? Dan kan je natuurlijk ook je eigen speurtocht uitzetten in de wijk of download er een online voor op de fiets.

Verlichte boerderijen in de Noordoostpolder

Coronaproof vanuit de auto naar verlichte boerderijen kijken; dat kan in de Noordoostpolder. Nu alle kerstevenementen zijn afgelast is dit hét succesnummer van de Kerstvakantie. Zo’n 30 kilometer aan verlichte boerderijen bekijken vanuit je auto. Dit jaar kun je de boerderijen ook bekijken mét een audiotour. Download de audiotour thuis en deze kan vanuit de auto beluisterd worden.

Heb jij een aanvulling op de coronaproof uitjes voor de Kerstvakantie? Laat dan een reactie achter in de comments!

Coronaproof uitje kerstvakantie

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen