Waar ben je naar opzoek?

Bordspellen spelen is deze Kerst populairder dan ooit!

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Bordspellen spelen is deze Kerst populairder dan ooit!

Dit is het jaar 2020 waarin we Kerst in een kleine kring vieren, of zelfs helemaal zonder familie. Deze ‘coronakerst‘ zitten we thuis. De feestdagen brengen we over het algemeen door met ons eigen gezin. Wij zouden met Kerst naar Zweden gaan, helaas gooide corona roet in het eten. Ondanks de ‘coronakerst’ kijk ik toch uit naar een Kerst met geen verplichtingen. We gaan bordspellen spelen, een coronaproof uitje plannen en samen lekker eten en uitslapen.

Deze coronakerst: Bordspellen spelen

Hoe brengen andere mensen de feestdagen dit jaar door? Uit Nederlands onderzoek, onder 1055 ouders met kinderen tussen de 3 en 16 jaar, is gebleken dat bordspellen spelen dit jaar populairder is dan ooit. 70 procent van deze gezinnen zet deze Kerst een bordspel op tafel. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar. Het percentage (53 procent) gezinnen wat een Kerstfilm gaat kijken is onveranderd ten opzichte van 2019. Kerstfilms kijken blijft populair. Naast het bordspellen spelen en het Kerstfilms kijken gaat 60 procent zegt deze Kerst ook veel te gaan wandelen in de frisse buitenlucht en 39 procent gaat creatief met de kinderen aan de slag.

Binnen activiteiten kerstvakantie met kinderen: zo kom je de lockdown door!

We zaten er al een paar weken tegenaan te hikken en het lijkt erop dat er vergaande maatregelen gaan komen. Bijna alles gaat dicht tot en met 19 januari. De komende weken zitten we binnen, de lockdown is doorgezet. We…

  • Love2BeMama

Waarom bordspellen spelen?

Waarom gaan we deze Kerst opeens flink meer bordspellen spelen dan voorgaande jaren? Sinds de start van de coronacrisis zet de helft van de ondervraagde gezinnen één tot vier keer per maand een bordspel op tafel. Dat heeft ook een reden! 67 procent van de ouders geeft aan dat bordspellen voor hen een makkelijke manier zijn om quality time met het gezin een boost te geven tijdens deze pandemie. En 6 op de 10 ouders vindt schermvrij kunnen spelen een groot voordeel van een bordspel.

Bordspellen spelen deze kerst populairder dan ooit

Schermvrij spelen

Katrien van Basten Batenburg, Marketing Manager Benelux van speelgoedfabrikant Hasbro, de grootste bordspellen producent wereldwijd: “Samen als gezin aan tafel zitten en lachen om een spelletje zorgt ervoor dat het kind zich weer even focust op de belangrijkste mensen in zijn of haar directe omgeving. Zo’n gezellige middag of avond versterkt de familieband, die voor kinderen een belangrijke rol speelt bij hun mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Dat is precies de reden waarom schermvrij spelen een belangrijke pijler is binnen Hasbro.”

10x knutselen voor kerst met kinderen: leuke ideetjes

Nu er dankzij corona niet zo heel erg veel valt te doen in de kerstvakantie. Heb je een perfect excuus om weer eens aan het knutselen te slaan. Samen kerstknutsels maken is dan ook onwijs gezellig. Zeker op de dagen…

  • Denise Meijer

Populaire bordspellen

Hasbro zag de verkoop van zijn bekende bordspellen Monopoly en Cluedo de laatste maanden sterk stijgen. Ook hier staan deze spellen regelmatig op tafel. Een nieuw favoriet spel wat hier ook vaak uit de kast wordt gehaald is Jenga. Het voordeel van Jenga is dat dit ook door jongere kinderen gespeeld kan worden en weinig uitleg nodig heeft. Je kan dus ook je kinderen aan dit spel zetten zodat jij nog je thuiswerk af kunt maken.

Bordspellen spelen? Dit zijn leuke tips!

Bordspellen spelen met het hele gezin? Wil jij deze Kerst ook quality time met je gezin? Dit zijn leuke bordspellen voor gezinnen om samen te spelen:

Risk Junior

Vecht voor schatten op volle zee! Risk Junior is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met het iconische merk Risk. Het bordspel is eenvoudig te leren en heeft een boeiend piratenthema met gave kleurrijke illustraties. Je verplaatst je pion in de vorm van een boot over het bord op zoek naar begraven schatten. Ondertussen moet je zorgen voor controle over de eilanden met als doel de meeste buit te verzamelen om te winnen. Voor dit spel hoeven kinderen niet te kunnen lezen. Het spel is snel in te stellen en kan in minder dan 30 minuten gespeeld worden.

Trivial Persuit Familie Editie

Het klassieke Trivial Pursuit Familie-editie spel. Beantwoord de vragen, win partjes en het spel! Met vragenkaarten voor kinderen en voor volwassenen, zodat het voor iedereen leuk is. Bordspellen spelen kan met dit spel met het hele gezin.

Levensweg Elektorisch Bankieren

Deze hoort ook op het lijstje ‘leuke bordspellen spelen’. Bij Levensweg Elektronisch Bankieren gebruik je pasjes om te betalen. In deze moderne versie van het bekende spel Levensweg regel je alle geldzaken met de elektronische geldautomaat. Geen cash geld, maar bankpasjes dus! Bewaar je miljoenen op je bankpasje en rij met je auto van start tot pensioen. Kies je levensweg en je stapt in een spel boordevol avontuur, gezinsleven en onverwachte verrassingen. Als iedereen gepensioneerd is, wint de rijkste speler.

Bordspellen spelen

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen