Waar ben je naar opzoek?

10x knutselen voor kerst met kinderen: leuke ideetjes

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
10x knutselen voor kerst met kinderen: leuke ideetjes

Nu er dankzij corona niet zo heel erg veel valt te doen in de kerstvakantie. Heb je een perfect excuus om weer eens aan het knutselen te slaan. Samen kerstknutsels maken is dan ook onwijs gezellig. Zeker op de dagen dat het weer even niets anders toelaat. Wat kan je zoal kunt knutselen voor kerst met kinderen? Het is veel meer dan je denkt!

Nu de winkels helaas gesloten zijn, kun je niet de stad in om knutselspullen te kopen. Natuurlijk is er online heel veel te vinden. Mijn tip: zorg er altijd voor dat je een basis aan knutsel materiaal in huis hebt. Lijm, scharen, papier. De leukste knutselspullen bestel je nu heel makkelijk online.

Knutselen voor kerst

Het is iets wat wij hier thuis eigenlijk te weinig doen. Knutselen. Er wordt heel veel gekleurd en getekend, maar op een een of andere manier blijft knippen, plakken, verven en al het andere een beetje achter. Zonde, want al met al hebben we genoeg huis-tuin-en-keuken-spulletjes om heel veel leuke dingen in elkaar te knutselen voor kerst. Denk aan lege potjes, ijsstokjes, wc-rollen en ga zo maar verder. Eigenlijk al het spul wat je normaal gesproken op school inlevert. Nou ja, school is nu helaas ook een tijd gesloten. Dus tijd om aan de slag te gaan met knutselen voor kerstmis en dan gewoon lekker thuis. Ik heb in ieder geval een tal van leuke ideetjes gevonden.

Knutselen met een schoenendoos? Dit kun je allemaal maken!

Coronaproof uitje in de kerstvakantie: dit kan wel!

Met de nieuwe lockdown en maatregelen is het lastig om iets leuks te verzinnen om te gaan doen met de kinderen. De komende weken zitten we veel aan huis gekluisterd en de Kerstvakantie staat voor de deur. Dat de Kerstvakantie…

  • Denise Meijer

Wat kun je knutselen voor kerst?

De mogelijkheden om te knutselen voor Kerst met kinderen zijn eindeloos. Tevens is het een mooie afwisseling op de schermtijd in de Kerstvakantie. Ook leuk om samen met je kinderen te gaan knutselen voor Kerst. Is meteen voor jou als moeder ook ontspanning en erg gezellig om met je kinderen te doen.

10 leuke ideetjes knutselen voor kerst

Goed: ik ben dus op zoek gegaan naar knutselwerkjes die je kan maken met dingen die normaliter gewoon in huis slingeren. Dit is ook wel handig, aangezien je nu niet even naar de winkel kan voor speciaal knutselspul. Stiften, verf, lijm… Gelukkig zijn dit dingen die wij in ieder geval in huis hebben slingeren en nu komen ze ook echt van pas. Zeker bij deze toffe knutselwerkjes om te maken voor kerst. Leuk om te doen, het ruimt een beetje op en is stiekem ook nog eens gezellig.

Idee 1: Maak je eigen sneeuwbol

Met de lege glazen potjes die je ongetwijfeld wel ergens in huis hebt liggen! Hoe kan je zo een leuke sneeuwbol knutselen voor kerst? Je leest het hier.

Idee 2: Kaarsenhouder

Normaliter zag je tijdens het kerstdiner van de kinderen niets anders: van die leuke waxinelichthoudertjes, wederom gemaakt van de lege glazen potjes uit de kasten van ouders. Helaas is het kerstdiner voor kinderen op school niet doorgegaan, maar dit staat natuurlijk ook gewoon geweldig op de tafel tijdens jullie eigen kerstdiner.

Kortom: onwijs leuk om te knutselen voor kerstmis. Zeker als je ziet wat je kinderen er allemaal van maken. Dit is wellicht niet zo kunstig als op de foto, maar desalniettemin een herinnering die je nog jaren later tevoorschijn kan halen. Heb je een beetje creatieve hulp nodig bij het maken van je eigen kaarsenhoudertje? De ‘handleiding’ vind je hier.

Idee 3: Ornamenten van ijsstokjes

Heb jij ijsstokjes in overvloed? Dit kunnen jullie er mee knutselen voor kerstmis. Onwijs schattige ornamenten die je weer in de boom kan hangen. Leuk en makkelijk. Geen ijsstokjes in huis? Je kunt ze online bestellen!

Idee 4: De wc-rol

Het go-to knutselmateriaal als je echt niet meer weet wat je moet maken. Dit merken we wel zo rond Sinterklaas. Met kerst is dit niet anders! Kijk maar eens. Je krijgt spontaan zin om toiletpapier te hamsteren alleen maar om dit in elkaar te knutselen voor kerstmis.

Binnen activiteiten kerstvakantie met kinderen: zo kom je de lockdown door!

We zaten er al een paar weken tegenaan te hikken en het lijkt erop dat er vergaande maatregelen gaan komen. Bijna alles gaat dicht tot en met 19 januari. De komende weken zitten we binnen, de lockdown is doorgezet. We…

  • Love2BeMama

Idee 5: Maak je eigen winterboom

Men neemt wat papier, tekent (als je kind dit zelf nog niet kan) een boom, witte verf en kliederen maar! Met al deze vingerafdrukjes erop is dit niet alleen iets wat je met de kerst kan knutselen. Maar ook zoiets waarbij je over een paar jaar naar, in een nostalgische bui, kijkt en een traantje weg zal pinken. Ze worden ook zo snel groot!

Wij pinnen ons helemaal suf

Oh dat is leuk en dat is óók leuk! Wij gaan helemaal los op Pinterest en jij kan ons volgen!

Idee 6: Sneeuwuilen van dennenappels

Heeft jou kind ook zo een last van verzamelwoede tijdens de herfst? Met deze sneeuwuilen komt de verzameling aan dennenappels, kastanjes en andere troep je nog eens van pas!

Tip: Voordat je gaat knutselen kun je eerst een fijne wandeling maken en dennenappels, kastanjes en blaadjes zoeken. Zo ben je er meteen even uit geweest.

Idee 7: Sneeuwpopje bouwen

Do you wanna build a snowman? Zeker weten!

8) Creatief met klei

Heb je de spullen ervoor in huis? Dan kan je dit soort toffe dingen met elkaar maken. Het is misschien wat meer boetseren dan knutselen voor kerstmis, maar we gaan niet mierenneuken. Creatief is het sowieso!

Idee 10: Papier hier

Heb je vooral gekleurd papier, maar verder eigenlijk niet echt iets in huis om te knutselen voor Kerst? Geen probleem! Zoals je ziet kan je dan deze leuke mannetjes in elkaar zetten.

Idee 10: Kerstkaarten maken

Natuurlijk kan dit niet aan het lijstje ontbreken: Kerstkaarten maken. Dit is toevallig een onwijs leuk, driedimensionaal exemplaar maar je kan het zo persoonlijk maken als je wil. Ook leuk om aan familie en vrienden op te sturen. Zo’n een zelf geknutselde kerstkaart voor kerstmis.

Lekker naar buiten

Als je het binnen zitten even zat bent, wat we heel goed kunnen begrijpen, dan hebben we hier nog een lijst met coronaproof uitjes voor de kerstvakantie voor je. Een frisse neus halen is namelijk erg gezond!

Wat ga jij knutselen voor kerst met je kinderen? We zijn heel benieuwd!

knutselen voor kerst

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen