Waar ben je naar opzoek?

Hoe kom je van luizen af? 5 (preventieve) tips!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Hoe kom je van luizen af? 5 (preventieve) tips!

Luizen. Ze zijn de nachtmerrie van iedere ouder met schoolgaande kinderen. Zelfs terwijl ik dit bericht aan het typen ben zit ik mezelf al onbewust drie keer aan mijn hoofd te krabben. Maar ondanks alle goede bedoelingen is hoofdluis nu eenmaal iets waar kinderen op de basisschool last van krijgen. Gelukkig zijn er luizenmoeders voor de periodieke controles. O nee, wacht… Toch niet! Die mogen in verband met corona op dit moment ook hun werk niet doen. Dus luizen: je krijgt ze ongevraagd maar hoe kom je van luizen af?

Hoe kom je van luizen af?

Ik denk dat we het gevoel allemaal goed herkennen: als je kind met luizen thuiskomt dan staat het huilen (en de jeuk) je direct nader bij dan het lachen. Het is oprecht paniek, want buiten dat ieder gezinslid uitgeplozen dient te worden, moet ook beddengoed en de kleding allemaal in de was om van de kriebelbeestjes af te komen. Het is met recht een van de ongemakkelijkste dingen waar je kind mee thuis kan komen als het op de basisschool zit (al zijn aarsmaden een goede tweede).

Tips om hoofdluis te voorkomen

Maar goed: hoe kan je hoofdluis tijdig ontdekken en nog beter: voorkomen! Zonder luizenmoeders (we missen jullie!) is het namelijk een stuk lastiger om een hoofdluisbesmetting klassikaal in toom te houden. Ja, zelfs hangen er overal luizenzakken! Tenslotte knuffelen en kinderen onder elkaar nu eenmaal. Een anderhalve meter samenleving is op school in ieder geval ver te zoeken.

Doeltreffende behandeling tegen luizen en neten (in 10 minuten ben je er vanaf!)

Gisteren zijn de laatste scholen weer begonnen. Ondanks dat we echt een heerlijke zomer (vakantie) hebben gehad ben ik ook blij dat de kinderen weer naar school zijn. Afgezien van alle verplichtingen is de rust, reinheid en regelmaat ook wel…

  • Linda Bosscher

Hoe kom je van luizen af? Preventie!

Zonder luizenmoeders zal je als ouder letterlijk zelf met de handen in het haar moeten zitten. Met de preventieve XT luis Protect & Go bescherm je jouw kind gemakkelijk tegen hoofdluis. Regelmatig sprayen zorgt ervoor dat luizen wegblijven. De spray is daarnaast ook nog eens anti-klit. Iets waar vooral mijn dochter heel erg blij mee is.

Controle

Als je controleert op luizen, dan moet je goed tussen de haren kijken. Hoofdluis verschuilt zich graag in de haren achter de oren en in de nek. Je herkent hoofdluis als een bewegend, zwart puntje ten grote van een sesamzaadje. Doorzichtige of grijswitte puntjes zijn neten. De eitjes van hoofdluizen.

Nog meer controle

Als je bij een van je kinderen hoofdluis ontdekt, dan moet het. hele gezin gecontroleerd worden. Het is belangrijk om daarnaast iedereen in de directe omgeving van je kind in te lichten over de luizen. School, ouders van vriendjes, de club waar je kind sport, familieleden enzovoorts. Het is belangrijk dat zij zich ook laten controleren.

En dan?

Hierna is het belangrijk om de hoofdluis doeltreffend te bestrijden. Met XT luis Once dood je de hoofdluis en neten binnen 15 minuten. Penetrol en Dimeticon zijn de werkzame stoffen. Samen zorgen ze voor een effectieve vernietiging van de luizen en eitjes. Penetrol zorgt dat de eitjes opengaan, waar Dimeticon zorgt dat de neten sterven voordat ze uitkomen. Deze stof zorgt er tevens voor de luizen sterven. Kortom: dubbel zo effectief

Protect & Go: hoe kom je van luizen af?

Protect & Go beschermt naast de Protect & Go spray effectief tegen hoofdluis. Was de haren van je kinderen regelmatig met Protect & Go om herhaling van de hoofdluis invasie te voorkomen. Het product is vegan, op waterbasis, huidvriendelijk en vrij van geurtjes. Wassen, sprayen en naar school.

En thuiskomen zonder luizen. Hoe fijn is dat!? Het antwoord op hoe kom je van luizen af is dus heel simpel. Volg bovenstaande stappen en klaar is mama!

In deze blog staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen