Waar ben je naar opzoek?

7 leuke Kerststallen voor kinderen

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
7 leuke Kerststallen voor kinderen

Bij Kerst kan een kerststal natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen omdat het gewoon onwijs leuk is om mee te spelen, maar ook nog eens een manier is om je kinderen spelenderwijs bekend te maken met het traditionele kerstverhaal. Met deze leuke kerststallen voor kinderen hebben je kinderen urenlang spelplezier. Het hele jaar door!

Het traditionele kerstverhaal kennen we allemaal. Met Jozef, Maria de drie wijzen en natuurlijk het kindje Jezus. Nu zijn er vele varianten op dit verhaal te vinden. Niettemin, omdat de Bijbelse versie waarschijnlijk niet iets te ingewikkeld is voor kleine kinderoortjes. Met een kindvriendelijke variant op dit verhaal kom je al heel ver, maar met deze leuke kerststallen voor kinderen vertel je het kerstverhaal door het betrekken in het spel. Kinderen leren op deze manier gewoon het best en het maakt het ook nog eens onwijs leuk om te doen met het gezin, op kerstochtend bijvoorbeeld.

Dit zijn de leukste kerststallen voor kinderen die je kan vinden. Leuk om mee te spelen maar ook erg leuk voor in de vensterbank of voor onder de kerstboom.

Tips voor het kopen van een kerstboom

Bij Kerst, hoort natuurlijk wel een beetje een kerstboom. Het opzoek gaan naar de perfecte boom is dan ook een ‘uitje’ op zich. Tenslotte wil je wel een beetje een mooie kerstboom in huis hebben. Zeker nu we, door corona,…

  • Denise Meijer

Leuke kerststallen voor kinderen: De 7 allerleukste!

Ik vind Kerststallen altijd zo gezellig staan. Ook al spelen mijn kinderen er niet meer mee, ik zet hem wel altijd onder de kerstboom. Ook dit jaar zijn er weer tal van leuke kerststallen voor kinderen te koop. De leukste kerststallen voor kinderen hebben we voor jou opgezocht zodat jij niet ver hoeft te zoeken.

Tip: Geef een Kerststal met Sinterklaas!

Leuke kerststallen voor kinderen: de Dick Bruna Kerststal

Eindelijk een kerststal waar je mee mag spelen! Deze stal met houten figuren is gebaseerd op het boek Kerstmis van Dick Bruna. Als je de stal in elkaar hebt gezet, kan het hele kerstverhaal nagespeeld worden.Inclusief 14 figuurtjes zoals Jozef, Maria, het kindje Jezus en de drie koningen. De kerststal staat natuurlijk ook mooi onder de kerstboom.

Leuke kerststallen voor kinderen: onze favoriet

Haba Kerststal

Niet de goedkoopste kerststal maar wel een hele mooie; de HABA Kerststal. Deze kerststal is gemaakt van natuurlijke materialen in strakke vormen en geverfd in aardetinten.

Elk jaar opnieuw bekoort dit mooie stalletje klein en groot! De HABA kerststal bevat de mooie klassieke houten speelfiguren in een modern jasje gestoken. Zo kunnen ook de kleinsten de houten figuren in hun handjes nemen en het kerstverhaal leren kennen en naspelen. Ik vind dit één van de leukste kerststallen voor kinderen en hij is ook nog eens prachtig. Past in ieder interieur.

Leuke kerststallen voor kinderen: niet goedkoop, wel heel mooi!

Small Foot Company Houten kerststal voor kinderen

Prachtige houten kerststal met figuren. Leuk om neer te zetten, maar zeker geschikt om mee te spelen! De set bestaat uit 13 figuren met natuurlijk Maria, Jozef, baby Jezus en de drie wijzen: Kasper, Melchior en Balthasar. De kerststal is gemakkelijk in elkaar te zetten met insteekbare houten delen. Met de eenzijdig bedrukte houten figuren is het voor elk kind leuk om zelf het kerstverhaal na te spelen. De figuren zijn met blanke lak behandeld en is dus speekselvast en afwasbaar. Veilig voor zelfs de allerkleinsten!

Leuke kerststallen voor kinderen: van hout

Maak je eigen kerststal

Voor als je kinderen het liefst creatief bezig zijn, is er één van de creatievere leuke kerststallen voor kinderen. Met deze set zetten je kinderen zelf hun kerststal in elkaar. Natuurlijk inclusief alles en iedereen die erbij komen kijken. Leuke activiteit voor tijdens een van de kerstdagen en misschien zelfs iets om te doen met restjes oud karton (waar je zeker genoeg genoeg van gaat over houden). Maak er een gezellig knutselmiddagje van door deze kerststal te maken én nog meer leuke kerstknutsels.

Leuke kerststallen voor kinderen: zelf knutselen

Adventskalender kopen: De 11 leukste kalenders voor kids

Sinterklaas is het land nog niet uit of ik wil het alvast met jullie over Kerst hebben. De Kerstperiode is toch wel mijn favoriete maand in het jaar. Wij houden ervan om het heel erg rustig aan te doen en…

  • Linda Bosscher

My Little People kerststal

Deze Kerststal hebben wij jaren gebruikt. Kom helemaal in de kerstsfeer met deze Fisher-Price Little People Kerststal. Kindjes kunnen met de Little People kerstfiguurtjes en de kerststal het klassieke kerstverhaal zelf naspelen! Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en een van de allerleukste (en bekendste) kerstallen voor kinderen.

Leuke kerststallen voor kinderen: Little People

Playmobil Kerststal voor kinderen

De ster boven de wieg schijnt helder en de kleintjes kunnen het kerstverhaal naspelen. Met deze liefdevolle kerststal vliegt de tijd tot aan Kerstmis voorbij. Zelfs al duurt het nog een heel jaar voordat het weer kerstmis mag worden.

Playmobil Kerststal

Kerststal van hout

Deze prachtige Kerststal wordt in Nederland gemaakt. Het ontwerp en de productie van deze kerststal wordt verzorgd door een team Nederlandse ontwerpers. De kerststal is gemaakt van 9 mm dik, FSC Europees berken multiplex. Het hout wordt niet nabehandeld met verf of lak: dit geeft een uniek, natuurlijk karakter aan de kerststal.

Houten Kerststal

Zijn leuke kerststallen voor kinderen alleen voor in december?

Natuurlijk niet! Sterker nog: als je jouw kerststal op een ander moment in het jaar koopt, dan is deze vaak zelfs nog vele malen goedkoper. Daarnaast is het kerstverhaal natuurlijk wel iets wat je vooral tijdens kerst verteld, maar kinderen hebben daar over het algemeen geen problemen mee. Met deze leuke kerststallen voor kinderen hebben ze in ieder geval gemakkelijk het hele jaar plezier.

Kerststal voor kinderne

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen