Waar ben je naar opzoek?

Tips voor het kopen van een kerstboom

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Tips voor het kopen van een kerstboom

Bij Kerst, hoort natuurlijk wel een beetje een kerstboom. Het opzoek gaan naar de perfecte boom is dan ook een ‘uitje’ op zich. Tenslotte wil je wel een beetje een mooie kerstboom in huis hebben. Zeker nu we, door corona, toch wel een beetje aan huis gebonden zijn dit jaar. We hebben om deze reden een paar leuke tips voor het kopen van een kerstboom. Zo heb jij ook een prachtige boom in huis dit jaar en schrik je jezelf geen hoedje als je hem thuis uit het net haalt.

Hier is het kopen van de kerstboom echt elk jaar een hele happening. Vraag me niet hoe, maar ik krijg het negen van de tien keer toch voor elkaar om een boom, kind en mezelf veilig in mijn Peugeot 107 te proppen. Tot groot vermaak van mijn zoon. Die vooral mag toekijken hoe ik het gevaarte veilig in de auto prop. Persoonlijk houd ik niet zo van verrassingen dus kies ik meestal een boom die al uitgestalt staat. Niet te vergeten dat een 2,5 meter hoge boom niet op een veilige manier in de auto past, dus die slaan we ook weer over. En dit zijn slechts enkele tips die je mee kan nemen als je een kerstboom gaat kopen.

Ohja; overweeg je om een echte kerstboom te kopen? Wees dan voorbereid op het 25.000 kriebelbeestjes die je er dan gratis bij krijgt.

5 tips voor het kopen van een kerstboom

Ga je een kerstboom kopen? Leuk! Je kan kiezen om elk jaar een echte kerstboom te kopen maar je kan ook kiezen voor een kunstkerstboom. Ook shop je online een toffe kunstkerstboom met verlichting. Die haal je van zolder als je tijd hebt en je ruimt hem weer op als je er klaar mee bent. Wist je dat je echte kerstbomen tegenwoordig ook al online kan bestellen? Handig voor als je het plezier van het kopen van een kerstboom niet inziet of er simpelweg geen tijd voor hebt. Mocht je echt geen zin hebben in shoppen; de leukste kerstballen kun je ook gewoon bestellen.

Kerst 2020Kerst 2020

Tip 1: Maak er een uitje van

Het is natuurlijk wel een beetje een ‘moetje’. Shoppen voor een boom. Als je er verder over na gaat denken, dan zie je waarschijnlijk ook alleen maar beren op de weg. Dennennaalden in de auto, slepen met dat ding en niet te vergeten dat er een aanzienlijke kans bestaat dat je in de regen en kou staat de onderhandelen met de verkoper over de prijs van die ene mooie (maar dure) Nordmann. Het helpt echt als je er geen verplichting, maar er leuk uitje van maakt. Zoals ik al zei: ik en mijn zoon gaan ieder jaar boomshoppen. Hij is bijna net zo fanatiek als het aankomt op het uitzoeken voor de perfecte boom voor in huis en dat maakt het alleen nog maar leuker. Achteraf gaan we warme chocomelk drinken en samen de kerstboom versieren. Een gezellige aftrap van de aanloop naar Kerst en een van de gouden tips voor het kopen van een kerstboom en meteen een leuke traditie om elk jaar terug te laten komen.

Tip 2: Zorg dat je de kerstboom veilig mee kan nemen

Natuurlijk geven we ook veiligheid tips voor het kopen van een kerstboom. Het ideaalste is natuurlijk als je een imprial op de auto hebt waar je de kerstboom op kan bevestigen, maar dit heeft niet iedereen. Let er in dit geval wel op dat de kerstboom niet te groot is voor in de auto. Naast dat je het risico loopt om een ongeluk te krijgen, omdat je niet kan zien. Kan je ook nog eens een fikse boete krijgen als je gepakt wordt met een kerstboom die A. of te ver uit de kofferbak steekt of B. je zicht belemmert.

Kerst stress voorkomen: zo kom jij ook ontspannen de feestdagen door

It’s the season to be jolly! Ja, dat is natuurlijk helemaal waar. Maar gaan we het er nog over praten dat de Kerstdagen ook onwijs stressvol kunnen zijn? Cadeautjes kopen, inpakken, een feestmaal voorbereiden, het feit dat je een hele…

  • Denise Meijer

Tip 3: Bepaal van te voren wat je wil

Welke maat heb je in gedachten? Wat voor een vorm, hoe groot? Als je van te voren weet wat je wil is het al een heel stuk simpeler shoppen. Wil je een Nordmann, fijnspar of misschien wel blauwspar? Welke soort boom je neemt is mede afhankelijk van wat je wil. Wil je een boom die niet snel uitvalt? Dan is de Nordmann geschikt. Ga je voor een sterke dennengeur? Dan kan je weer beter kijken voor de blauwspar. Kortom: genoeg materiaal om jezelf over in te lezen. Doe dit dan dan ook voor het kopen van een kerstboom. Dit is een van de betere tips.

Tip 4: Laat bomen uitpakken

De kerstboomverkoper zal me het niet echt in dank afnemen dat ik deze toevoeg aan het lijstje van tips voor het kopen van een kerstboom. Maar het werkt wel! Het is gewoon te lastig om te bepalen hoe een boom eruit ziet als deze nog in het netje zit. Ik voelde me soms een beetje beladen om meerdere bomen uit te laten pakken, maar goed: alles beter dan een ‘gedrocht’ in huis met misschien twee kale takken aan de bovenkant.
Dus ik neem de hatelijke blikken maar voor lief. Zeker als ik naar huis ga met de perfect, gevormde kerstboom.

Tip 5: Let op de prijs

Een kerstbomenverkoper heeft natuurlijk wel dat echte, onvervalste kerstgevoel. Maar: de prijzen kunnen per verkoper flink verschillen. Schroom dus niet om prijzen te vergelijken. Ook al is het iets wat je maar een keer per jaar doet. Als je enkele tientallen euro’s uitgeeft voor een boom die slechts een paar weken meegaat, dan is het wel zo fijn als je er niet teveel voor hoeft neer te tellen. Zeker als het niet nodig is. Bij bouwmarkten, supermarkten en bloemenwinkels betaal je overigens vaak een stuk minder voor een ‘normaal maatje’ kerstboom. Dus nog een van de tips die ik je mee kan geven als je een kerstboom gaat kopen: Het is ook zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Tips voor het kopen van een kerstboom. Zo heb jij ook een prachtige boom in huis. Opzoek gaan de perfecte boom is een 'uitje' op zich.

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen