Waar ben je naar opzoek?

Echte kerstbomen zitten vol ongedierte…

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Echte kerstbomen zitten vol ongedierte…

De meeste mensen hebben hun kerstboom alweer opgezet. Die van ons haal ik vanavond weer van zolder. Je leest het goed: ik haal hem van zolder. Wij hebben nog nooit een echte kerstboom gehad maar geïnvesteerd in een mooie neppe kerstboom. Ik vind zo’n echt kerstboom maar een gedoe: je blijft stofzuigen, je moet hem weer kopen, je auto ligt dan vol naalden en… er zit ongedierte in. Men verklaarde mij altijd voor gek maar uit een NU.nl onderzoekt blijkt toch echt: echte kerstbomen zitten vol ongedierte 

Bomvol insecten

Het is geen fabeltje; in een echte kerstboom zitten maar liefst 25.000 insecten, mijten en spinnen. IEKS! 25.000 ook gewoon. Weet je hoeveel dat is? En dat haal jij allemaal in huis! Als je dus een insechten- of spinnenfobie hebt koop je beter een neppe kerstboom. Die duizenden beestjes komen dan niet je huis in. In de natuur zijn deze beestjes in winterslaap maar zodra de kerstboom in je warme huiskamer komt te staan worden de beestjes wakker en gaan ze aan de wandel.

KerstKerst

Mijtenallergie

We hoeven ons geen zorgen te maken over deze ongenode gasten. De meeste gaan al snel dood in onze goed verwarmde huizen. Neemt niet weg dat een aantal het overleven en aan de wandel gaan. De meeste insecten zijn helemaal niet zichtbaar voor het blote oog. Mensen met een hevige mijtenallergie kunnen er wel last van krijgen.

Lees ook: De 11 leukste kant-en-klare Adventkalenders (om met Sinterklaas al te geven)

Pas op voor teken

Als je huisdieren hebt is het verstandig ze uit de buurt van de boom te houden. Er bestaat een kleine kans dat er ook teken in de bomen zitten en deze op je huisdier gaan zitten. De takzuiger moet je ook voor oppassen. Dit is een soort bladluis wat een paarse vlek achterlaat als hij gedood wordt.

Investeer in een neppe kerstboom

Echte kerstbomen zitten vol ongedierte. Beter koop je dus een neppe kerstboom. Investeer in een mooie kerstboom waar je jarenlang plezier van hebt. En zo blijven al die beestjes ook uit je huis.

Bron: NU.nl | Photo by Char from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 34 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 10, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is. Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Mama

Goed bedoeld advies of negatief commentaar?

  • 17 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een andere school zoeken voor je kind

  • 17 uur geleden
  • 5 minuten lezen
Mama

Leven na het krijgen van kinderen: wie ben IK eigenlijk?

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen