Waar ben je naar opzoek?

De meeste mensen hebben hun kerstboom alweer opgezet. Die van ons haal ik vanavond weer van zolder. Je leest het goed: ik haal hem van zolder. Wij hebben nog nooit een echte kerstboom gehad maar geïnvesteerd in een mooie neppe kerstboom. Ik vind zo’n echt kerstboom maar een gedoe: je blijft stofzuigen, je moet hem weer kopen, je auto ligt dan vol naalden en… er zit ongedierte in. Men verklaarde mij altijd voor gek maar uit een NU.nl onderzoekt blijkt toch echt: echte kerstbomen zitten vol ongedierte 

Echte kerstbomen vol ongedierte

Echte kerstbomen zitten vol ongedierte. Brrr! Het is geen fabeltje; in een echte kerstboom zitten maar liefst 25.000 insecten, mijten en spinnen. IEKS! 25.000 ook gewoon. Weet je hoeveel dat is? En dat haal jij allemaal in huis! Als je dus een insecten- of spinnenfobie hebt koop je beter een neppe kerstboom. Die duizenden beestjes komen dan niet je huis in. In de natuur zijn deze beestjes in winterslaap maar zodra de kerstboom in je warme huiskamer komt te staan worden de beestjes wakker en gaan ze aan de wandel.

Neppe Kerstboom echte kertstboom

Kerst

Mijtenallergie

We hoeven ons geen zorgen te maken over deze ongenode gasten. De meeste gaan al snel dood in onze goed verwarmde huizen. Neemt niet weg dat een aantal het overleven en aan de wandel gaan. De meeste insecten zijn helemaal niet zichtbaar voor het blote oog. Mensen met een hevige mijtenallergie kunnen er wel last van krijgen.

Lees ook: De 11 leukste kant-en-klare Adventkalenders (om met Sinterklaas al te geven)

Pas op voor teken

Als je huisdieren hebt is het verstandig ze uit de buurt van de boom te houden. Er bestaat een kleine kans dat er ook teken in de bomen zitten en deze op je huisdier gaan zitten. De takzuiger moet je ook voor oppassen. Dit is een soort bladluis wat een paarse vlek achterlaat als hij gedood wordt. Het is geen grapje; de kerstboom zit vol ongedierte.

Investeer in een neppe kerstboom

Echte kerstbomen zitten vol ongedierte. Wil je geen kerstboom vol ongedierte? Beter koop je dus een neppe kerstboom. Investeer in een mooie kerstboom waar je jarenlang plezier van hebt. En zo blijven al die beestjes ook uit je huis.

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen