Waar ben je naar opzoek?

Thuiswerken: Een fijne werkplek voor iedereen

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Thuiswerken: Een fijne werkplek voor iedereen

Werken gaat het beste in een omgeving waar je je goed voelt. Dat geldt voor ervaren carrièretijgers, maar evengoed voor jonge schoollopers of studenten. En nu we allemaal wat meer thuiswerken, is het dus belangrijk om een fijne werkplek te creëren. 

Thuiswerken: Zorg dat er geen afleiding is

Thuis werken is best lastig omdat we ook huishoudelijke taken hebben. Snel een was insteken tijdens het werk, mondt vaak uit in diezelfde was ophangen, opplooien en nog snel wat strijken. Voor je het weet, heb je je halve werkdag doorgebracht met het afwerken van huishoudelijke taken. 

Toch is het mogelijk om in huis een werkplek te creëren waar je geconcentreerd kan thuiswerken. Met deze tips en een bureau accessoires design kom je al een heel eind. 

Het belangrijkste aan een bureau is dat je er rustig kan werken, zonder dat je afgeleid wordt. Kies daarvoor een aparte ruimte of een aparte hoek van je woning, waar niemand je stoort. Het is even belangrijk dat die plaats echt je werkplaats is, en dat je dus niet constant geconfronteerd wordt met huishoudelijke taken of de noden van jouw gezin. Leer jouw gezin dat wanneer je werkt, je niet gestoord kan worden. 

Beste laptop voor het gezin: een Chromebook!

Nu wij als gezin naar Curaçao zijn verhuisd, hebben wij veel in ons leven moeten aanpassen. Zo gaan de kinderen vanaf naar een andere school en pakken wij een nieuw leven op, op Curaçao. Voor deze verhuizing moest er enorm…

  • Linda Bosscher

Kleed jouw werkplek aan

Om te zorgen dat als je gaat thuiswerken, een werkplek ook alleen maar een werkplek is, zorg je best dat er geen spullen staan die je kunnen afleiden. Staat jouw bureau bijvoorbeeld in jouw hobbykamer, dan is het wel erg verleidelijk om iets anders te doen wanneer je eigenlijk zou moeten werken. 

Zorg dus dat jouw werkplek enkel en alleen een werkplek is. Kleed jouw bureau een beetje aan, zodat ze ook gezellig en comfortabel is. Je moet er immers de hele dag in doorbrengen. Met de juiste kamer decoratie breng je jezelf in de juiste sferen tijdens het werken. 

Kies de juiste spullen voor je werk

Niets zo vervelend dan je werk te moeten onderbreken omdat je iets nodig hebt wat niet op je bureau staat. Zeker wanneer de kinderen of je partner allerlei dingen vragen zodra je je buiten je werkplek vertoont. Thuiswerken is nog best een kunst maar niet onmogelijk!

Zorg dus dat jouw werkplek voorzien is van alles wat je nodig hebt om te kunnen werken. Denk aan bureau accessoires, maar ook aan documentatie of zelfs lekkere snacks. Zorg dat je jezelf een tijdje kan opsluiten met alles wat je nodig hebt, zodat je ook effectief goed kan doorwerken. 

Door je werkplek slim in te richten en door je werkdag goed te plannen, heb je op het einde van de dag misschien zelfs extra tijd om te doen wat je leuk vindt. Win-win. Veel succes én plezier met thuiswerken!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen