Waar ben je naar opzoek?

Onderzoek: jongste kind vindt zichzelf het grappigst

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Onderzoek: jongste kind vindt zichzelf het grappigst

Ben jij het jongste kind van het gezin of heb je zelf kinderen? Dan kan ik je vertellen dat in gezinnen van twee of meer kinderen het jongste kind zichzelf het grappigst vindt. De jongste in het gezin is in veel gevallen de lolbroek. Uit eerdere onderzoeken kwam al naar voren dat het jongste kind een grotere kans heeft om miljonair te worden en dat het bewezen is dat het jongste kind het leukst is. Dit laatste past goed bij dit onderzoek.

Jongste kind grappigst

Het jongste kind uit het gezin vindt zichzelf dus grappiger dan zijn eigen broers of zussen. Dit heeft het Britse bureau YouGov onderzocht. Ze onderzochten de karaktereigenschappen van het oudste en het jongste kind in het gezin. Daaruit kwam dat het jongste kind het minst zorgeloos is, makkelijker is in omgang en relaxter in het leven staat. En ze vinden zichzelf dus ook het grappigst thuis, terwijl de rest van het gezin dat misschien niet vindt.

Ik herken dit wel. Van de drie kinderen is de jongste de grootste grappenmaker en nergens bang voor.

Bewezen: ouders met 3 kinderen ervaren de meeste stress

Als je moeder bent weet je dat het hebben van kinderen best stressvol kan zijn. Soms zit je met je handen in de haren; hoe ga je het allemaal rondbreien om ze overal en nergens op (vaak nog hetzelfde tijdstip)…

  • Linda Bosscher

Opvoeding en genen

Of dit voor elk gezin geldt is natuurlijk de vraag. Dit ligt ook aan het karakter van het kind. Er zijn altijd uitzonderingen. De plek van het oudste, middelste en jongste kind binnen het gezin heeft wel invloed op zijn persoonlijkheid. Zelf ben ik het oudste kind en ik ervaar een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bij je plek in het gezin spelen opvoeding en genen ook een belangrijke rol.

Bron: Ouders van Nu, YouGov

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen