Waar ben je naar opzoek?

Inspiratie & tips bij het verven van de kinderkamer

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Inspiratie & tips bij het verven van de kinderkamer

Het schilderen van een wand of misschien zelfs wel alle muren is een prima manier om eenvoudig meer kleur en stijl aan een kinder- of babykamer te geven. Zeker wanneer je het verder qua meubels en accessoires eenvoudig wilt houden, is het slim om juist op het gebied van kleur uit te pakken. Bovendien is het schilderen van een muur relatief eenvoudig. Bijna iedereen kan dit gewoon zelf. En zeg nou zelf: als moeder is er toch niets leukers dan zelf de handen vuil maken en aan de slag te gaan in de kinderkamer? 

Verven van de kinderkamer: tips en inspiratie

Ga je de kinderkamer verven? Wil je een keer wat anders dan enkel een volledige muur een nieuwe kleur geven? Of ga je simpelweg nieuwe Sikkens verf kopen en weet je niet waar je aan moet denken voordat je het in huis haalt? Lees dan snel verder voor de nodige inspiratie & tips. 

Welke kleur kies je? 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om over het kleurgebruik na te denken. Belangrijk voor de kinderkamer is dat je niet te drukke of felle kleuren uitkiest. De kleuren moeten een rustgevend effect op je kind hebben. Wanneer je voor een te felle kleur kiest, loop je het risico dat deze hierdoor minder goed zal slapen. En laat dat nou net hetgeen zijn wat je als moeder probeert te voorkomen. Welke kleur je kiest maakt niet uit, als deze maar een rustgevende uitstraling heeft. Dan kan je nooit de verkeerde keuze maken. 

Stylingtips voor het inrichten van de kinderkamer

Tijdens het inrichten van de kinderkamer kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Met het inrichten van de kinderkamer kun je zelf ook weer even helemaal kind zijn. Er komt wel heel wat bij kijken! Naast de looks van…

  • Linda Bosscher

Maak een lambrisering in de kinderkamer

Wil je eens wat anders dan standaard één muur geheel  verven? Bekijk dan eens of het mogelijk is om een lambrisering te plaatsen. Een lambrisering is gemakkelijk te maken door enkel de onderste helft van de baby- of kinderkamer een nieuwe kleur te geven. De andere helft hou je dan wit of geef je een andere contrasterende (en toch bijpassende) kleur. 

Bij het maken van een lambrisering hoeft de lijn niet precies in het midden te liggen. Kies gerust voor hetgeen wat jij het mooist vindt. Als jij het mooier vindt als de lijn iets meer naar beneden of juist naar boven ligt, dan kan je dat gerust doen. Er is geen goed of fout. Houd er wel rekening mee dat de rand van de lambrisering veel effect kan hebben op de uitstraling van de ruimte. Zo geeft een lage rand een ruimtelijk effect, terwijl een hoge rand de kinderkamer lager en dus ook wat knusser doet lijken. 

Enkel de hoeken schilderen

Dit is nog een leuke manier om meer speelsheid in de kinderkamer te brengen. Door enkel de hoeken te schilderen ontstaat er een leuk en speciaal effect in de ruimte. Kies er voor om niet de gehele hoek te schilderen, maar hier ook weer een driehoek in te maken. Deze kan je zo groot maken als je zelf wilt. Zo krijg je een knus en sfeervol speelhoekje in de kinderkamer. Leuk om een bureau tegen te plaatsen of juist het bed te zetten. Het is ook mogelijk om de hoek in de vorm van een huisje te schilderen. Een kleine uitdaging voor de creatievelingen onder ons en een groots effect!  

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen