Waar ben je naar opzoek?

Alternatieve kerst: voor als je geen zin hebt in gourmetten

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Alternatieve kerst: voor als je geen zin hebt in gourmetten

De gourmetplaat lijkt bijna onlosmakelijk verbonden met de kerstdagen. Al vanaf november zie je de mini-gourmetschoteltjes alweer in grote getalen in de supermarkten verschijnen en word je doodgegooid met handige tips om die typische lucht uit je kleding te krijgen. Toch heeft iedere familie zo zijn eigen kersttradities. Dit is niet alleen leuk, maar ook handig. Zeker als je inspiratie zoekt om kerst op een alternatieve manier te vieren dit jaar. Wat kan je zoal doen?

Het kan, zeker gezien de coronamaatregelen, best verfrissend werken om het roer een 180 graden om te gooien. Sowieso wordt Kerst dit jaar wat soberder. De winkels gaan ook rond de Feestdagen vroeger dicht, waardoor een beetje plannen niet alleen handig, maar ook noodzakelijk is. Een beetje verandering door Kerst op een alternatieve manier te vieren is dus nog nooit zo welkom geweest, maar hoe kan je Kerst zoal vieren? Wat is leuk om te doen of doe je misschien zelfs al? Deel vooral zelf ook wat leuke tips om op een alternatieve manier Kerst te vieren! Vrolijk (alternatief) kerstfeest!

Simpel kerstmenu: ook voor kids lekker

Het is bijna Kerst! Een kerstmenu in elkaar zetten is een lastige bedoeling. In een keer moet je zoveel verschillende componenten bij elkaar zoeken die ook nog eens een beetje lekker bij elkaar passen. In dit dat moeilijke gedoe hebben…

  • Denise Meijer

Alternatieve kerst: wat kan je zoal gaan doen?

We hadden het net al over het gourmet cliché met de feestdagen, maar de waarheid is: als het aankomt op tradities en kerstmis vieren bestaat er eigenlijk niet eens echt wat zoals een ‘cliché’. Zolang het maar gezellig is. Toch kan het zo zijn dat je de eeuwige baklucht, vette tafels en stinkende haren na verloop van tijd een beetje zat bent. Geen nood, want er zijn nog genoeg andere leuke dingen die je kan doen om kerstmis leuk te maken. Dit zijn leuke, alternatieve Kerst ideeën. Maak jij je eigen, nieuwe kersttraditie?

Idee 1: Maak ieder jaar een kerstfoto met de hele familie

Waarschijnlijk is er altijd wel een familielid die de camera in de aanslag heeft om de alternatieve Kerst vast te leggen, maar door ieder jaar een groepsfoto te maken is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens super waardevol. Je kan er ook voor kiezen om juist een knotsgekke kerstfoto te maken. Inclusief foute kersttruien en een kerstmuts voor al je huisdieren.

Idee 2: Maak je eigen adventskalender

Niet alleen Kerst, maar de hele aanloop ernaartoe is al hartstikke leuk. Een zelfgemaakte adventskalender maakt deze periode dubbel zo speciaal. Je kan deze vullen met cadeautjes, iets lekkers of een leuke activiteit die jullie als gezin ondernemen. Dit is een leuke, alternatieve manier om de periode voor Kerst te vieren.

Idee 3: Vier je alternatieve kerst eens in je pyjama

Dit is niet alleen leuk voor een alternatieve Kerst, maar ook onwijs relaxt! Je hoeft tenslotte geen uren te besteden aan het optutten en je hebt geen last van strak zittende kleding na een iets te grote kerstmaaltijd. Ideaal!

Tips Kerstvakantie: 10x zo kom je de Kerstvakantie door!

Ik vind de Kerstvakantie een heerlijke vakantie. Knus, gezellige feestdagen en lekker twee weken niksen. Geen geren en gevlieg van en naar school en doen waar we zin in hebben. Maar ik geef toe dat de kinderen aan het begin…

  • Linda Bosscher

Idee 4: Een kerstboom? Waarom?

Een kerstboom in huis hoort bij kerst of toch niet? Nee hoor! Want tegenwoordig zijn er een tal van alternatieve Kerst ‘bomen’ te krijgen voor Kerst. Wat kan je hier dan zoal voor gebruiken? Dat lees je in dit blog.

Idee 5: Kerstlichtjes wandeling

Dit is zo een ‘traditie’ die is ontstaan tijdens de coronapandemie. Steeds meer huizen worden uitbundig versierd tijdens de Kerst. Het is dan ook super leuk om met je gezin naar deze huizen op zoek te gaan. Na deze winterse wandeling genieten jullie natuurlijk van een kop warme chocolademelk, gluwhein of koffie. Genieten en een leuke, alternatieve Kerst manier om de dag door te brengen.

Idee 6: Alternatieve Kerst en Het eten

Gourmetten is lekker en gezellig, maar er zijn qua eten genoeg alternatieve Kerst dingen die je kan doen. Ga bijvoorbeeld in plaats van uitgebreid dineren, uitgebreid brunchen of ontbijten. Sterker nog: als je wil kan je er ook een hele dag durend eet-festijn van maken. Geen zin om te koken? Dan is er vast wel een restaurant waar je een kerstmaaltijd kan bestellen. The sky is the limit!

Deel deze blog op Pinterest ⤵️

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen