Waar ben je naar opzoek?

Kerst 2021: 10 tips thuis kerst vieren

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Kerst 2021: 10 tips thuis kerst vieren

Kerst is ook dit jaar helaas weer een sobere bedoeling. We moeten het wederom weer even doen zonder de volle eettafels, grote familievieringen en etentjes in een sjiek restaurant. Toch beschouwen we het glas graag als halfvol! Om deze reden geven we je een paar tips om Kerst 2021 toch een beetje onvergetelijk te maken. Hoe kan je het beste thuis kerst vieren? Zelfs met alle geldende corona maatregelen.

Thuis kerst vieren hoeft namelijk helemaal nog zo verkeerd niet te zijn. Oké het aantal gasten is beperkt, maar goed: dit kan ook zo zijn voordelen hebben. Wat dacht je van de afwas? Deze is ook direct een stuk kleiner als je minder familie over de vloer krijgt. Daarnaast blijft er ook meer wijn over voor jezelf. Zie je? Genoeg potentie dus! Maar zonder gekkigheid: als je niet precies weet wat je moet doen als je thuis Kerst gaat vieren in 2021, dan hebben we een paar goede tips om je een beetje op weg te helpen:

Thuis kerst 2021 vieren: wat kan je doen?

Op het gebied van een sobere kerst in de huiselijke sfeer zijn er een tal van dingen die je met (of zonder) het feestgezelschap kan ondernemen. Heb jij deze dingen al weleens uitgeprobeerd tijdens de kerst? Met deze tips kan je thuis een onvergetelijke kerst vieren.

1. Een kerstdiner in pyjama

Als je toch thuisblijft, waarom zou je dan de moeite doen om jezelf helemaal op te dirken? Sterker nog: koop gewoon een paar toffe kerstpyjama’s of foute kersttruien en kruip hierin achter het gourmetstel. Zo blijft het toch nog feestelijk, maar hoef je geen knoopjes open te maken als je teveel gegeten hebt. Ideaal!

Gourmetten met kinderen: lekkere gerechten en tips

Gourmetten en de Kerstdagen zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben gewoon iets met halfbakken stukjes vlees, baklucht in de gordijnen en kleding en bakplaten die eigenlijk altijd iets te langzaam, of juist te snel, gaan. Waarom we dan…

  • Denise Meijer

2. Maak een leuke kerstvideo met Kerst 2021

Ben je zelf niet zo heel creatief? Doe dan een beroep op TikTok om met het gezin een geinig kerstfilmpje op te nemen. Als het even kan natuurlijk in een foute kersttrui of kerstpyjama. Zo kan iedereen goed zien hoe leuk thuis Kerst 2021 vieren kan zijn. Ook al had je liever wel de deur uitgegaan.

3. Kerstkaraoke

Dit doe je vanzelfsprekend alleen met kerstliedjes en als het even kan de foutste liedjes die er bestaan. Wedden dat jullie aan het einde van de avond met buikpijn van het lachen op de grond liggen? Of de buren er net zo blij mee zijn is dan weer een tweede…

4. Speel kerstspelletjes

Duik eens in de spelletjeskast voor een ouderwetse spelletjesavond. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om echte kerstpelletjes te spelen. Denk aan: Hints, de kersteditie, kerstcadeautjes bingo en ga zo maar verder. In plaats van snoephappen kan je de snoepjes vervangen door zuurstokken. Met een beetje creativiteit kom je in ieder geval al een heel eind wat betreft het thuis Kerst vieren in 2021.

Maatregelen Kerst: 5x hoe wordt Kerst fijn?

De huidige corona maatregelen gelden tot en met 18 december. Helaas heeft ervaring ons geleerd dat dit waarschijnlijk nog tot na de feestdagen gaat duren. De kans op een sobere Kerst is dus wederom groot. Hoe wordt Kerst toch nog…

  • Denise Meijer

5. Kamperen in de woonkamer

Leg een paar matrassen in de woonkamer en ga lekker de hele avond met elkaar kerstfilms kijken. Met genoeg popcorn, frisdrank en lekkers is de avond helemaal compleet. Thuis Kerst 2021 vieren hoeft helemaal niet zo vervelend te zijn.

6. Kerstwandeling

Er is in iedere wijk jaarlijks een aantal huizen te vinden die het heerlijk vinden om groots uit te pakken voor de Kerst. Het is dan ook heerlijk om als gezin door de wijk te lopen en de mooiste kersthuizen te spotten. Geniet van de lichtjes, lampjes en kerstsfeer in je buurt. Het is dan wel niet helemaal ‘thuis Kerst vieren’, maar goed: niemand heeft dan ook gezegd dat dit alleen maar binnen moet.

7. Cadeautjes speurtocht

Door een cadeautjes speurtocht te organiseren geef je een heel andere dimensie aan het uitpakken van presentjes. Je kinderen zijn er direct wat langer zoet mee, waardoor thuis Kerst vieren ineens zo saai niet meer is. Leg op verschillende plekken in huis opdrachten neer. Je kan er zelfs voor kiezen om de speurtocht mee naar buiten te nemen. Aan het einde van de tocht zijn er natuurlijk de cadeautjes. Wat een feest!

15 to do’s om de kerstvakantie met kinderen te overleven!

Het is bijna kerstvakantie. De schoolkinderen hebben dan twee weken vrij van school. Ik als leerkracht kijk altijd enorm uit naar deze twee weken rust, mijn koffie warm drinken en bijkomen van alle Sint en kerst gekte die op school…

  • Sehila

8. Kerstkaartjes maken

Een ander leuke activiteit voor als je toch thuis Kerst 2021 gaat vieren is zelf je kerstkaarten maken. Als je wil kan je deze verspreiden onder vrienden, familie en/of buren. Zo steek je iedereen die Kerst thuis moet vieren een beetje een hart onder de riem.

9. Kerstkoekjes bakken

Leuk en lekker! Ga op Kerstochtend eens met het gezin samen een stapel kerstkoekjes bakken. Het enige nadeel is dat ze waarschijnlijk het einde van de dag niet gaan halen, maar goed: die extra kilo’s kom je toch wel aan.

10. Vergeet het lekkere eten niet als je thuis kerst gaat vieren!

Een van de belangrijkste aspecten van een kerstmis thuis is natuurlijk wel het lekkere eten. Ga gourmetten, zet de barbecue aan (dit kan ook gewoon) of zet een compleet, luxe kerstdiner op tafel. Maak kerstmis thuis een feestje. Iets wat ook komend jaar weer des te belangrijker is.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Gratis uitjes in Nederland

Gratis uitjes Friesland

  • 1 dag geleden
  • 6 minuten lezen
Gratis uitjes in Nederland

20 gratis uitjes meivakantie 2024

  • 1 dag geleden
  • 15 minuten lezen
Even weg met de kinderen

Zeewolde Hans en Grietje: Ontdek de magie!

  • 1 dag geleden
  • 4 minuten lezen