Waar ben je naar opzoek?

Geboortekaartjes maken online: tips voor het leuke, unieke geboortekaartjes

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Geboortekaartjes maken online: tips voor het leuke, unieke geboortekaartjes

De tijd van het standaard geboortekaartje is allang voorbij. Tegenwoordig kan je zoveel, bijzondere geboortekaartjes vinden dat je er zelfs een beetje keuzestress van krijgt. Een ander leuk idee is om geboortekaartjes zelf te maken online. Wij hebben een paar leuke tips waarmee je zelf een leuk, uniek geboortekaartje kan ontwerpen.

Ben je zwanger? Waarschijnlijk heb je al een goed idee van hoe een geboortekaartje eruit moet komen te zien. Toch is het ineens heel anders als je zelf online geboortekaartjes gaat maken. Maar het zelf ontwerpen heeft veel voordelen: zo weet je zeker dat je geboortekaartje honderd procent uniek is en je kan er je creativiteit op loslaten. 

Hoe kan ik online geboortekaartjes maken?

Er zijn verschillende manieren waarop je online zelf je geboortekaartjes kan ontwerpen. Je kan natuurlijk kiezen voor een echt designbureau. Door hiermee om de tafel te gaan zitten kan je samen met een grafisch ontwerper je kaartje in elkaar zetten. Toch is dit vaak een prijzige bedoeling. Laagdrempeliger en net zo leuk is het ontwerpen in een online editor. Deze vind je op websites die geboortekaartjes verkopen, zoals Made For Moments. Je kan beginnen met een blanco kaartje of een bestaand ontwerp naar je eigen wensen aanpassen. 

Geboortekaartje derde kind: Tips en inspiratie voor als je een derde kindje verwacht

Geboortekaartje derde kind. Tips en inspiratie: wat zet je erop?

 • Denise Meijer

Geboortekaartjes maken online: enkele richtlijnen 

Geboortekaartjes online maken is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Je kan hier lekker al je creativiteit op loslaten en zo een geboortekaart ontwerpen die helemaal bij jullie past. Om het ontwerpen allemaal wat makkelijker te maken hebben we wat kleine regels en tips op een rijtje gezet: 

1: Wanneer geboortekaartjes maken online?

Geboortekaartjes verstuur je ongeveer na twee dagen na de bevalling. Toch kan het gebeuren dat je door omstandigheden iets later bent. Dit is natuurlijk helemaal niet erg. De ene vrouw vindt het namelijk heerlijk om na de bevalling de kaartjes te vouwen en versturen, waar de ander lekker rustig aandoet. Hier hoef je jezelf dus geen zorgen over te maken. Ook al verstuur je je geboortekaartjes pas na vier weken, dat is je eigen keus en helemaal prima. Doe waar jij je goed bij voelt.

Het uitzoeken en online maken van je geboortekaartjes 

Je zoekt je geboortekaartjes overigens wel eerder uit. Dit geldt ook voor als je een geboortekaartje online gaat maken. Zo ligt alles al ruim van tevoren klaar voor wanneer je kindje geboren wordt. Je kan er ook voor kiezen om de enveloppen al eerder te laten komen. Het schrijven en zegeltjes plakken neemt nog wel wat tijd in beslag. Iets waar je tijdens je zwangerschapsverlof lekker op je gemakje mee aan de slag kan. 

2: Naar wie verstuur je geboortekaartjes?

Hier hebben we een kort antwoord op: naar wie je maar wil. Maak van tevoren een lijstje van wie je allemaal een kaartje wil sturen. Denk hierbij aan vrienden, familie, collega’s, de verloskundige, huisarts en kennissen. Laat je partner hetzelfde doen. Zo heb je een duidelijk beeld van naar wie je de geboortekaartjes gaat versturen. 

3: Welke stijl? 

Nog een puntje is de stijl. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een heel duidelijk beeld hebt van hoe je de online geboortekaartjes wil maken. Toch is het aannemelijker dat je nog een beetje moet gaan uitvogelen wat je precies wil. In dit geval kan je diverse voorbeelden geboortekaartjes bekijken van bestaande ontwerpen. Je kan er eventueel ook voor kiezen om een bestaand ontwerp aan te passen. Neem vooral je tijd en doe hier en daar inspiratie op. Zo kom je erachter wat momenteel trendy is of vooral: wat je zelf mooi vindt.

Populaire babynamen 2022: dit zijn de trends!

Ben je zwanger en verwacht je in 2022 een kindje? Dan ben je vast al op zoek naar een leuke babynaam. En tegenwoordig wordt een babynaam zorgvuldig uitgekozen. In dit blog vind jij inspiratie voor populaire babynamen 2022. Dit zijn…

 • Love2BeMama

4: De tekst 

Heb je het ontwerp in je hoofd? Dan is het natuurlijk tijd voor de tekst. Om te beginnen mag de naam van jullie pasgeboren baby natuurlijk niet ontbreken. Geen nood, want dit is een van de dingen die je eventueel na de geboorte nog kan doorgeven. Nog wat informatie die je op je geboortekaartjes zet:

 • De geboortedatum 
 • Geboortetijd 
 • Gewicht en lengte 
 • Adres- en contactgegevens 
 • Rusttijden
 • Namen van broertjes en/of zusjes 
 • En natuurlijk een leuk pakkend versje om de geboorte van je kindje aan te kondigen 

5: Geboortezegels 

Na het online maken van je geboortekaartje heb je natuurlijk ook zegels nodig. Je kan hiervoor speciale geboortezegels halen. Zo weet de ontvanger gelijk dat het om een geboortekaartje gaat. In tegenstelling tot rouwkaarten is het echter niet zo dat geboortekaartjes sneller worden verzonden. 

Geniet van je zwangerschap en de baby voorbereidingen. Dit is zo’n leuke tijd en komt niet snel meer terug!

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen