Waar ben je naar opzoek?

Geboortekaartje derde kind: Tips en inspiratie voor als je een derde kindje verwacht

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Geboortekaartje derde kind: Tips en inspiratie voor als je een derde kindje verwacht

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting van je derde kind. Waarschijnlijk ben je al redelijk gepokt en gemazeld wat betreft de voorbereidingen op een kleine telg. Desalniettemin is het niet minder leuk om jezelf bezig te houden met alles wat erbij komt kijken. Echo’s, het kamertje, kleertjes uitzoeken en natuurlijk: het geboortekaartje derde kind, maar wat is leuk en handig voor op het geboortekaartje bij een derde kind?

Waarschijnlijk ken je het wel een beetje: bij een derde kind kan het je op bepaalde gebieden een beetje ontbreken aan de nodige inspiratie. Wat ga je nu, behalve de naam/ geboortegewicht/ geboorteplaats nu weer op het kaartje zetten. Wat voor een afbeelding is leuk? Betrek je de twee oudere kinderen wellicht bij de geboorteaankondiging? En hoe zit het met rusttijden en regels. Het leven met drie kinderen is tenslotte altijd wat hectischer dan met een of twee (jonge) kinderen in huis. Kortom: meer dan genoeg reden voor wat broodnodige inspiratie. En laten we dit nu net voor je verzameld hebben. Van de leukste geboortekaartjes tot en met de dingen die echt niet op het geboortekaartje van je derde kind mogen missen. En heb je al nagedacht over leuke en handige kraamcadeautjes? Bij de derde heb je immers al zoveel…

Kaartje2go.nl

Geboortekaartje derde kind: het type kaart

Het is natuurlijk geen must, maar sommige ouders vinden het leuk om de twee oudere kinderen een actieve rol te laten spelen op het geboortekaartje. Er zijn onwijs leuke geboortekaartjes waar je dit ook echt mee kan! Op MyCards.nl is het zelfs een complete categorie! Hier kan je genoeg leuke kaartjes vinden voor als je een derde kindje krijgt.

Fotokaart

Een ander leuk idee is om een leuke foto te maken van je twee oudere kinderen en het nieuwe broertje of zusje en dat op het geboortekaartje derde kind te zetten. Fotokaartjes zijn onwijs populair om het persoonlijke karakter ervan. Geef je geboortekaartje een sprookjesachtige uitstraling door deze te laten ontwerpen door de Art Foto Service Groep. Deze bewerken je geboortekaartje op dusdanig professionele wijze dat je niet alleen een geboortekaartje, maar zelfs een waar kunstwerkje versturen kan. Een aanrader dus!

Stoppen met de pil; die keuze maak je samen

Als het aan mijn man lag, dan waren we al jaren geleden gestopt met de pil en als alles voorspoedig zou verlopen waren we inmiddels vast al bezig aan kindje nummer 3… Echter heeft hij te maken met een vrouw…

  • Lottblogt

Tekst geboortekaartje derde kind

Het is gebruikelijk om naast de standaard informatie, een klein stukje tekst ter ere van de geboorte van je baby in het kaartje te zetten. Meestal is dit een klein rijmpje van ongeveer vier regeltjes en dit kan je zo aanpassen dat duidelijk is dat dit het derde kindje is wat je blij mag verwelkomen. Dit stukje tekst kan je zelf verzinnen, maar mocht je niet zo creatief zijn dan zijn er een tal van sites waar je inspiratie kan opdoen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Babyboefjes.nl. Hier staan een tal van leuke geboortegedichten die je wellicht kan gebruiken voor het geboortekaartje van je derde kind.

Het geboortekaartje voor je derde kind: wat mag niet missen?

We lieten het in het begin al vallen: het leven met drie (jonge) kinderen is een stuk hectischer als met een of twee spruitjes in huis. En als ervaren moeder hoeven we je niet te vertellen hoe zwaar de eerste periode na de bevalling kan zijn. Zeker als je ook nog eens twee kinderen in huis hebt rondrennen die ook de zorg en aandacht nodig hebben. Vergeet dus zeker niet om op het geboortekaartje derde kind eventuele bezoek- en rusttijden mee te nemen in het geboortekaartje.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat iedereen de pasgeboren baby wil komen bewonderen, maar let ook goed op jezelf. Daarnaast heb niet alleen jij, maar heeft het hele gezin even de tijd nodig om te wennen aan de nieuwe aanwinst van de familie. Kortom: vergeet de tijden en regeltjes niet op het geboortekaartje van je derde kind. Dit scheelt een hoop stress en gedoe op de langere termijn. Heb je geen zin in kraambezoek? Dat kan ik me bij een derde heel goed voorstellen. Ook dit mag je zelf bepalen en invullen zoals jij wil.

Geboortekaartje derde kind. Wat zet je erop? Tips en inspiratie!
Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen