Waar ben je naar opzoek?

Als je voor het eerst moeder wordt, duik je in een hele nieuwe wereld van rompertjes, flesjes en luiers. Allerlei producten waar je misschien nog nooit van gehoord had – ik wist echt niet wat een flessenborstel was – vliegen je om de oren. Maar welke handige babyspullen heb je nou echt nodig?

Nadat ik bijna twee jaar als moeder door het leven ga, besef ik dat er een paar handige babyspullen waren waar we met zijn drietjes erg blij mee waren, die ik echt nergens op de bekende uitzetlijstjes had gezien. Dat komt misschien ook doordat dit spulletjes zijn die je pas ná je kraamtijd nodig gaat hebben.

Dit is mijn top 5 handige babyspullen die ik jou zeker aan kan raden!

 • Leren slofjes met een elastieken bandje aan de achterkant behoort echt tot mijn top 5 handige babyspullen. Ze zijn makkelijk om aan kleine voetjes te wurmen en blijven lang mooi, en, het belangrijkste: ze blijven zitten! Dat zorgt er voor dat je niet terug hoeft te lopen om voor de zoveelste keer een verloren schoentje of slofje op te rapen, en ook dat jouw spruit niet telkens zijn sokjes van zijn voeten trekt.
 • Een loopwagentje. Ons zoontje wilde vanaf een maand of 3 al niks liever dan staan. Toen hij 6 maanden was, hebben we een loopwagentje voor hem gekregen. Hij scheurde er in rond! Het gaf hem de vrijheid om zelfstandig door de woonkamer te bewegen, en dat gaf ons dan weer de vrijheid om rustig een kop koffie te drinken. Iedereen blij. Wil je handige babyspullen cadeau geven? Geef dan een loopwagentje cadeau! 70
 • Kwijlsjaaltjes. Wij hadden een aardige collectie, de meeste aangeschaft bij een bekend kleding warenhuis. Onze smurf kwijlt nog steeds veel, met natte rompers en shirts als gevolg. Met een kwijlsjaaltje voorkom je dat je de kleine telkens nieuwe kleertjes aan moet trekken. De meeste baby’s houden echt niet van verkleedpartijtjes. Zo’n sjaaltje ziet er nog leuk uit ook.
 • Van vrienden kregen wij een gebruikt badstoeltje. Past goed bij de handige babyspullen. Vanaf een maand of 8 kon onze smurf heel goed zelfstandig zitten, en zijn we het badstoeltje gaan gebruiken. Je zet het ding in je bad, waar het met zuignappen stevig aan de bodem vast zit. Mijn zoontje vindt het ook nu nog geweldig, en wij zijn ook blij: hij kan spetteren en spatteren wat hij wil, de badkamer blijft bijna helemaal droog. Wel wat anders dan in het babybadje.
 • Niet echt iets tastbaars, maar dit filmpje van het hiphop-liedje van de Big Bugs Band heeft ons zoveel plezier gebracht. Een vriendin tipte ons hierover, toen we met ons handen in het haar zaten. Mini Smurf was een maand of 3 en hield niet op met huilen. Al dagen niet. Dit filmpje leidde hem af! Okay, het zijn maar een paar minuutjes rust, maar in zo’n geval pak je echt wel wat je kunt krijgen. Toen onze mini ruim een jaar was, zong hij zelfs mee.

Iemand nog andere suggesties voor handige babyspullen? Laat ze hieronder in de comments achter.

Bewaar deze blog op Pinterest ⤵️

Baby uitzetlijst: de checklist wat je echt nodig hebt
Reacties
 • Zeker de rubberen slab met opvangbak! Dat scheelde mij heel veel wassen van zowel kleding als vieze slabbetjes! Deze slab kon was van zacht rubber, dus voelde niet hard aan in het nekje en kon ook nog eens in de vaatwasser.

 • Diana zei

  Badstoeltje ideaal….!!! Zweerde erbij…! Loopstoeltje ook maar met mate..! Die slofjes ook fantastisch..! Goede tips..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen