Waar ben je naar opzoek?

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Er komt een geweldig leuke tijd aan. Waarschijnlijk ben je zo euforisch dat je niet meer kunt wachten om het een en ander voor de kleine spruit aan te schaffen. Maar wees gewaarschuwd; lees deze blog en het kan je heel wat nutteloze aankopen babyuitzet bespaard blijven.

Complete nutteloze aankopen babyuitzet

Toen ik zwanger was van de eerste kocht ik ook het liefst alles wat los en vast zat op het gebied van baby’s en toebehoren. Ik kon niet wachten om te beginnen met de complete babyuitzet. Maar… die babyuitzet kan ook té compleet worden. Daar zit je dan met je spullen die je eigenlijk helemaal niet gebruikt of amper gebruikt. Je had ze net zo goed kunnen lenen…

Mijn top vijf van handige babyspullen: na de kraamtijd

Als je voor het eerst moeder wordt, duik je in een hele nieuwe wereld van rompertjes, flesjes en luiers. Allerlei producten waar je misschien nog nooit van gehoord had – ik wist echt niet wat een flessenborstel was – vliegen…

 • Magda Dullemond

De babyuitzetlijst en nutteloze aankopen babyuitzet

Er zijn tal van babylijsten te vinden op internet voor het aanschaffen van je babyuitzet. Neem deze niet meteen klakkeloos over en koop niet alles wat erop staat. Heel veel dingen zijn echt overbodig en ik spreek uit ervaring. Als ‘ervaren’ ouder weet ik als geen ander wat de meest nutteloze aankopen zijn van een babyuitzet.

Bij elke willekeurige babywinkel kun je zo’n babylijst krijgen. Natuurlijk is deze zo ingericht dat jij alles kunt kopen bij die desbetreffende winkel. Deze winkel wil alles uit jouw zwangerschap halen. (Lees: wil dat jij de hele winkel leegloopt aan babyuitzet). Maar eenmaal moeder geworden kom je erachter dat je heel veel dingen niet eens gebruikt. Zonde van je geld!

Top 5 nutteloze aankopen babyuitzet

Dit is de top 5 van nutteloze aankopen babyuitzet. Bedenk je nog even als je op het punt staat een van deze aankopen te doen. Misschien kun je het lenen van iemand of heb je het eigenlijk helemaal niet nodig?

1. Badcapes

Deze heb ik echt nog nooit gebruikt. Uit het badje mijn baby in een cape wikkelen om vervolgens mijn baby af te gaan drogen? Teveel handelingen die niet perse nodig zijn. Daarbij: zo’n badcape past negen van de tien keer niet en het mutsje glijdt af. Een grote XL hydrofielendoek komt veel beter van pas. Deze kun je voor veel meer doeleinden gebruiken en zo heb je weer een item minder op je lijstje nutteloze aankopen babyuitzet.

2. Een babyfoon

Ik weet het; er zijn ouders die erbij zweren maar ik vond het op het lijstje passen nutteloze aankopen babyuitzet. Uiteindelijk hebben we wel een babyfoon gekocht maar niet toen onze baby net geboren was. In de praktijk bleek dat hij heel vaak beneden sliep en als hij naar boven ging ging ik ook naar bed. Zijn wiegje stond bij ons op de kamer dus die babyfoon hadden we helemaal niet nodig. Ik hoor ook vaak van ouders dat ze alleen maar gefocust zijn op de babyfoon en bij elk kuchte naar boven lopen. Je kunt je afvragen of je dat wil?!

3. Magnetron sterilisator

Het klinkt leuk; je flessen uitkoken in de magnetron. Maar ik vond het een gehannes van niks. Er paste ook maar twee flessen in en ze konden niet eens rechtop staan. Ik vond het zo’n gedoe! Als snel kookte ik alles binnen no time uit in de pan. Spenen, flessen en fopspenen. Net zo makkelijk. En later hadden we een Quooker. Nog makkelijker! En meteen een goede investering voor je eigen keuken.

4. Navelbandjes

In het ziekenhuis kregen mijn kinderen een navelbandje en thuis werd deze echt niet vervangen door de kraamzorg. Dat ze nog steeds op de babyuitzetlijst staan snap ik niet!

5. Badinzet babybadje

Het ziet er leuk en makkelijk uit zo’n badinzetje maar het zijn nutteloze aankopen voor je babyuitzet. Maar het is onhandig! Mijn kinderen zaten klem in dat ding en gleden steeds naar onderen. Ik moest ze alsnog vasthouden. En de praktijk leerde mij dat ik ze veel liever zelf vasthield. Mijn kinderen vonden dat ook veel fijner.

En niet te vergeten…

Verder zou ik je adviseren om niet teveel verzorgingsproducten te kopen. Dit zijn ook nutteloze aankopen voor je babyuitzet. Je doet er erg lang mee. En heb je al eens nagedacht over ‘natuurlijke verzorging’? Wie heeft ooit bedacht je kind van top tot teen in te smeren met Zwitsal producten? Daar zit alleen maar troep in en je kind gaat er onnatuurlijk van ruiken. Een kind wassen met enkel water is ook voldoende. Denk hier maar eens over na!

En een parasolletje boven de kinderwagen? Wie heeft dat ooit bedacht? Je kunt net zo goed een grote hydrofielendoek over de kap hangen. Wasknijper erop en klaar is mama! Daar komt echt geen straaltje zon doorheen. Let er wel op dat je de kinderwagen niet helemaal afdekt.

Ohja, niet te vergeten de draagzak. Kies een fijne draagdoek of draagzak en niet zo’n draagzak waar je zelf rugpijn van krijgt.

Dit is mijn PERSOONLIJKE top 5 nutteloze aankopen babyuitzet. Je kan dus niet zeggen ‘Wat een onzin, ik vind dat niet!’ Onzin is het niet, je kunt wel wat anders vinden. Wat zijn jullie meest nutteloze babyaankopen?

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Joke zei

  Die doek over de kap wordt juist afgeraden, je sluit de kap af en het wordt daarin veel te warm!

 • Saskia zei

  Tja, ik heb de meeste producten juist als erg handig ervaren. Zeker het badzitje. Had ik twee handen vrij om haar te wassen. Ook badcapes. Hoofdje lekker droog en warm tewijl ik haar even heen en weer wiegde na het badje. En parasolletje tegen de zon ook super handig. Ik las laatst dat het gevaarlijk warm en benauwd kan worden in de wagen als je er iets overheen hangt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen