Waar ben je naar opzoek?

Maatregelen Kerst: 5x hoe wordt Kerst fijn?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Maatregelen Kerst: 5x hoe wordt Kerst fijn?

De huidige corona maatregelen gelden tot en met 18 december. Helaas heeft ervaring ons geleerd dat dit waarschijnlijk nog tot na de feestdagen gaat duren. De kans op een sobere Kerst is dus wederom groot. Hoe wordt Kerst toch nog een beetje fijn en welke maatregelen gelden er op het moment?

Op het moment is alle horeca sowieso om 17:00 gesloten. Zonder een geldige QR-code kom je eigenlijk sowieso nergens binnen en het advies is om niet meer dan 4 personen op een dag in huis te laten. Dit is slechts een greep uit de ‘maatregelen’ tot en met 18 december, maar als het zo doorgaat is dit waarschijnlijk slechts een peulenschil voor wat er voor een maatregelen gaan gelden rond te Kerst. Een domper voor velen, maar is Kerst daarmee ook direct verpest? Of zijn er nog dingen die je kan doen om Kerst toch nog fijn te maken, ondanks de geldende maatregelen. Het is natuurlijk ook maar net hoe je er zelf mee omgaat.

Maatregelen met kerst: een domper?

Als we nu al denken aan eventuele maatregelen rondom Kerst dan wordt je er bijna een beetje mismoedig van. Ik denk dan ook dit iedereen zich ergens zo had verheugd op een enigszins normale Kerst en dan gooit corona en alle maatregelen wederom roet in het eten. Het kan dan ook best een domper zijn, zeker als je iets groots op de planning had staan. Toch zijn er een tal van dingen die je kan doen om de Kerst toch nog een beetje leuk te maken! Zelfs al moeten we rekening houden met allerhande regeltjes en maatregelen.

Lees snel verder voor een paar leuke tips voor tijdens de kerstdagen. En vergeet niet: trek vooral je eigen plan!

1: Geniet optimaal van je kerstmis thuis

Misschien ben ik de enige, maar gewoon lekker Kerstmis thuis vieren heeft ook wel wat. Er zijn geen verplichtingen, je hoeft je niet perse op te dirken (een foute kersttrui voldoet ook prima) en er is meer dan genoeg reden om de boel de boel lekker te laten, want er komt toch niemand langs. Je kan dan ook optimaal van je Kerst genieten door gebruik te maken van dat je echt even niets hoeft te doen. Behalve genieten van je gezin en lol maken met de kinderen. Hoe fijn is dat?

2: Lekker actief buiten de deur

Een Kerst met beperkingen hoeft daarentegen ook weer niet te betekenen dat je de hele dag binnen moet zitten. Zet bijvoorbeeld eens een leuke kerstspeurtocht uit samen met de kinderen of maak een heerlijke, winterse boswandeling. Zo een dag sluit je natuurlijk af met een heet kop warme chocolademelk. Met slagroom!

3: Doe van die dingen waar je normaal geen tijd voor hebt

Dit geldt voor iedereen. Lees dat ene boek, kijk die ene serie of film en geniet gewoon lekker van het feit dat je vakantie hebt, jullie lekker thuis kunnen zitten en toch je eigen ding kan doen.

4: Een dag vol lekker eten en drinken

Een uitgebreid kerstontbijt, kerstbrunch en/of kerstdiner kan tijdens de feestdagen natuurlijk niet ontbreken. Zelfs al gelden er maatregelen tijdens de Kerst. Schroom dus niet om wat eten betreft lekker groots uit te pakken. De kilo’s deal je later wel weer mee. En vergeet niet een leuk bordspel uit de kast te trekken.

Activiteiten adventskalender: ga er lekker op uit!

Nu we te maken hebben met een tweede lockdown, hebben veel ouders met kinderen geen idee meer hoe ze de kleintjes nog kunnen vermaken. Zeker als je jezelf bedenkt dat ze nu weer meer dan een maand thuis komen te…

  • Denise Meijer

5: Geniet van elkaar

Zelfs al gelden er corona maatregelen tijdens de kerst: we vergeten nog weleens om echt van elkaar te genieten. Zo gek is dat ook niet, want in de meeste gezinnen heeft iedereen het weleens druk met werk, school of andere dingen. Gelukkig hoef je jezelf hier tijdens de feestdagen geen zorgen om te maken en kan je echt, oprecht van de tijd met je gezin genieten. Maatregelen of niet: dit is zo onwijs waardevol en dit is wat je kerst dan uiteindelijk ook alsnog fijn maakt.

Maatregelen Kerst? Tips voor thuis kerst vieren

Ben je op zoek naar een klein beetje extra inspiratie voor tijdens de kerstdagen thuis? Geen nood, want in dit blog lees je alles over wat je kan doen als je kerst door corona thuis moet vieren. Maak er een feestje van! Fijne kerstmis iedereen!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen