Waar ben je naar opzoek?

Kerst in coronatijd: Zo wordt het toch nog gezellig!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Kerst in coronatijd: Zo wordt het toch nog gezellig!

Kerst wordt dit jaar een sobere bedoeling. Met een nieuw pakket aan maatregelen, de horeca gesloten en een maximaal aantal gasten (3) voor in huis, zien heel veel mensen de feestdagen in het water vallen. Natuurlijk is het allemaal voor het grotere goed, maar zuur is het wel! Gelukkig zit er ook een zilveren randje aan het feit dat Kerst dit jaar iets kleiner uitpakt dan we gewend zijn. Zo kunnen we Kerst dit jaar heerlijk in pyjama en met films en spelletjes doorbrengen. Met het gezin en zonder echte verplichtingen. Om het extra leuk te maken hebben we wat tips over hoe jij in de Kerst in coronatijd door kan komen. Kerst in pyjama it is!

Saaie Kerst? Juist niet!

Met een maximaal aantal gasten die bij je thuis mogen komen zien veel mensen namelijk het nut niet om Kerst überhaupt door te laten gaan. Althans; niet in de gebruikelijke setting. Kerst wordt natuurlijk wel gevierd, maar veel huishoudens kiezen ervoor om het bij hun eigen gezin te houden. Misschien dat opa en oma nog even langskomen, maar daar houdt het ook mee op.

Je kan natuurlijk nu vooral denken dat het een uitzichtsloze, saaie Kerst gaat worden. Maar je kan het allemaal zo leuk maken als je zelf wil. Kerst met je gezin is ook gezellig en de feestdagen in je (foute) kerstpyjama doorbrengen is ook lang zo slecht nog niet, zeker niet als je jezelf bedenkt dat het nu gewoon even niet anders kan.

Kerst in coronatijd: Zo wordt het toch nog gezellig

Coronatijd en de Kerstdagen zijn geen gunstige combinatie, maar met deze tips maak je er toch een onwijs gezellige bedoeling van. Wij hebben natuurlijk alweer een aantal toffe blogs voor je geschreven over hoe je de Kerstdagen in coronatijd door gaat komen. Genoeg inspiratie!

10x knutselen voor kerst met kinderen: leuke ideetjes

Nu er dankzij corona niet zo heel erg veel valt te doen in de kerstvakantie. Heb je een perfect excuus om weer eens aan het knutselen te slaan. Samen kerstknutsels maken is dan ook onwijs gezellig. Zeker op de dagen…

  • Denise Meijer

Tip 1: Cadeauspelletjes

Vanzelfsprekend gaat het pakjes uitpakken een stuk sneller als je met zijn vieren bent, als dat je met de hele familie om tafel zit. Een kerstcadeau spelletje biedt hiervoor de uitkomst. Zo gaat het allemaal een stuk langzamer en kan je dus langer van je kerstavond genieten. Dobbelen is een bekend cadeauspelletje, maar je kan natuurlijk ook bingo spelen of kaarten voor de cadeautjes. Nog gezellig ook!

Tip 2: KerstFilm marathon

Vier je Kerstdagen door een marathon te houden van je favoriete kerstfilms. Netflix staat ook bomvol met leuke, romantische en grappige films die je als gezin kan Bingen. Foute kerstpyjama aan, wat lekkers op tafel en lekker genieten. Kerst was nog nooit zo relaxt!

Misschien is het nu ook wel de gelegenheid om dan eindelijk dat Disney+ abonnement af te sluiten, wat jullie al zo lang wilden doen.

Tip 3: Spelletjesavond

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar spelletjes te spelen voor cadeautjes. Tijdens de kerst in coronatijd is er sowieso meer dan genoeg gelegenheid om de gezelschapsspelletjes uit de kast te trekken. Hints is een leuk spel om met een klein gezelschap te spelen, maar ook Party&co, Triviant enzovoorts zijn leuke spellen voor het hele gezin.

Binnen activiteiten kerstvakantie met kinderen: zo kom je de lockdown door!

We zaten er al een paar weken tegenaan te hikken en het lijkt erop dat er vergaande maatregelen gaan komen. Bijna alles gaat dicht tot en met 19 januari. De komende weken zitten we binnen, de lockdown is doorgezet. We…

  • Love2BeMama

Tip 4: Verstuur kerstkaarten

Kerstkaarten zijn de laatste jaren steeds iets minder populair geworden. Internet heeft hier mee te maken. Maar nu we door de corontijd allemaal niet bij elkaar kunnen zijn zoals we willen komende Kerstdagen. Is het wellicht een leuk idee om weer kerstkaarten te versturen. Sowieso staat een muur vol met kaarten onwijs gezellig, maar we weten ook zeker dat je familie die ook een sobere kerst vieren er heel erg blij mee maakt.

Kaartje2go.nl

Tip 5: Ga wandelen

Je kan prima naar buiten tijdens Kerst in coronatijd. Met het een gezin een kerstwandeling maken is een fijne manier om de tijd te verdrijven. Ga naar het bos of ga op zoek naar leuke plekjes in de buurt. Thuis wacht er natuurlijk een warme mok met chocolademelk om even op te warmen. Al dan niet in de foute kerstpyjama! Het is gezellig en ook nog eens gezond. Twee dingen die we goed kunnen gebruiken tijdens de kerstdagen in coronatijd.

Ik ben benieuwd: Hoe ga jij met je gezin de Kerst in coronatijd vieren?

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen