Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes voorjaarsvakantie

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Gratis uitjes voorjaarsvakantie

Het is alweer voorjaarsvakantie. Hartstikke leuk, maar aangezien de kinderen afgelopen periode al best veel ‘coronavrij’ hebben gehad kan het zo zijn dat het je momenteel geen inspiratie meer hebt over. Wat moeten we nu weer doen om ze te vermaken? Gelukkig kunnen we ons weer vrijuit bewegen. Toch moet ook je budget het een beetje toelaten om erop uit te gaan. Daarom hebben we een paar leuke, gratis uitjes voor tijdens de voorjaarsvakantie op een rij gezet.

Gelukkig is er genoeg waar je op dat gebied uit kan kiezen. Qua gratis uitjes voor in de voorjaarsvakantie is er genoeg wat je kan doen. Wacht dacht je bijvoorbeeld van een leuk museum? Of lekker actief ravotten in een buitenspeeltuin? Genoeg keus! Lees maar snel verder.

Gratis uitjes voor in de voorjaarsvakantie: wat te doen?

Weet je niet waar je moet zoeken als het aankomt op gratis uitjes voor in de voorjaarsvakantie? Geen nood! Want dit zijn de leukste plekken waar je naartoe kan en geen entree voor hoeft te betalen.

26 tips: de leukste speelplekken in Nederland

Wat zijn de leukste speelplekken in Nederland om te bezoeken? Het is zomervakantie en prachtig weer. Blijf je thuis in Nederland of zoek je gewoon een leuk dagje uit? Dan ben je in deze blog op het juiste adres. Ik vertel…

  • Linda Bosscher

Gratis uitjes voorjaarsvakantie: Belevenisboerderij Schieveen

Deze Rotterdamse belevenisboerderij kan je kind zich urenlang vermaken. Je kind kan lekker ravotten in de OERRR natuurspeeltuin, knuffelen in de kinderboerderij en diverse bloemen en planten ontdekken in de grote tuin.

Het is heerlijk ontdekken en spelen op de Belevenisboerderij Schieveen en als het heel erg lekker weer is kan je kind ook lekker met water kliederen. Mama en papa genieten daarentegen weer van een heerlijk bakje koffie op het terras terwijl de kinderen bezig zijn. Ideaal als een van de gratis uitjes voor in de voorjaarsvakantie. Toch?

Boerderij ‘t Geertje

Deze bijzondere kinderboerderij is met name leuk als een van de gratis uitjes in de voorjaarsvakantie. Waarom? Omdat er dan heel veel lammetjes worden geboren. Op ‘t Geertje vind je vooral veel geiten, maar ook kippen, schapen, koeien, varkens en pony’s. Daarnaast is er een boerderij restaurant waar je heerlijke, zelfgemaakte kazen eten.

Wil je wat mee naar huis nemen? Geen probleem, want de boeren landwinkel verkoopt zuivel, vlees en kaas van eigen boerderij. Allemaal compleet biologisch en dat proef je. Je kan, bij goed weer, ook een roeiboot of kano huren. Wil je een heerlijk actieve dag? Neem dan een van de belevenisroutes rond de boerderij. ‘t Geertje kan je gratis bezoeken. Wil je lammetjes melk geven, een bakje biks, pony ritjes maken of wat eten? Dan betaal je hier wel een (klein) bedrag voor. Al met al is ‘t Geertje zeker de moeite waard om te bezoeken in het voorjaar.

Herfstvakantie 2021: 25+ gratis uitjes

Misschien wil je nog niet aan de herfstvakantie 2021 denken maar het duurt niet lang meer of de kids hebben vakantie. Wij wonen nu op Curacao en daar kennen ze natuurlijk niet echt de herfst maar wij hebben volgende week…

  • Linda Bosscher

Theepottenmuseum

Een theepot an sich is natuurlijk niet zo heel bijzonder, maar wat dacht je van 1650 theepotten bij elkaar? In Limburg vind je het Theepotten Museum. Dit museum zit in een klein pand in Swartbroek en je vindt hier exact 1650 theepotten in verschillende soorten en maten. Je kijkt je ogen uit! En: het is een gratis uitje voor in de voorjaarsvakantie.

Cheese Museum in Amsterdam

Leuk voor de kaasliefhebbers, want in dit gratis en kleine museum kan je natuurlijk kaas proeven, maar vooral veel leren over de geschiedenis van Nederlandse kazen.

Vliegtuigen spotten

Het blijft indrukwekkend. Zien hoe een vliegtuig met een hoop lawaai en kracht de lucht in gaat. Kinderen zijn het het hier mee eens en daarom is vliegtuigspotten een leuk, gratis uitje voor in de voorjaarsvakantie. Je kan vliegtuigen spotten op Schiphol, maar ook op Rotterdam the Hague airport. Vergeet je verrekijker en camera niet! Weet jij waar, welk vliegtuig naartoe gaat?

Paardenkamp

Heb je een paardenmeisje of jongen in huis? Dan kan de Paardenkamp in Soest niet ontbreken aan je lijstje met gratis activiteiten. In dit rusthuis voor paarden wonen maar liefst 120 paarden en pony’s. Deze genieten allemaal van een welverdiend pensioen. Je kan met ze knuffelen, maar ook genieten van een interactieve tentoonstelling en kijken in de expositieruimte. Het is een mooie stichting met een nog mooier doel en voor de paardengekken een echte must see als leuk, gratis uitje voor in de voorjaarsvakantie.

Heb jij nog aanvullende gratis uitjes voor in de voorjaarsvakantie? Laat een reactie achter en we vullen dit lijstje aan!

Deel deze blog op Pinterest ⤵️

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen