Waar ben je naar opzoek?

Budgettips voor de boodschappen: hier bespaar je geld mee!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Budgettips voor de boodschappen: hier bespaar je geld mee!

Het lijkt wel alsof de boodschappen steeds een beetje duurder worden. Meestal gaat dit per paar cent waardoor je het echte verschil niet direct merkt, maar tijdens het afrekenen zie je ineens hoe snel de prijs ineens kan oplopen. Waar je eerst dacht van: ‘Ach het scheelt net een paar euro,’ kan het zomaar zijn dat je jezelf plotseling in de positie bevindt dat je echt geld op de boodschappen moet gaan besparen. Hoe kan je dit doen? Hier zijn wat budgettips boodschappen waar je op kan besparen.

Besparen met budgettips boodschappen

Zeker als je met een (groot) gezin leeft, kan het belangrijk zijn om te weten hoe je het best kan besparen op je wekelijkse boodschappen. Het kan zomaar enkele tientallen euro’s schelen. Voor de één maken die paar tientjes niet uit, maar voor sommige gezinnen is dit nu eenmaal heel veel geld. Met de stijgende boodschappenprijzen en door de coronacrisis is het voor veel mensen financieel lastiger om rond te komen. Maar zelfs al is dit niet het geval; het is altijd zonde om teveel te betalen wanneer dit niet nodig is. Met wat simpele budgettips voor de boodschappen kom je echter al een heel eind. Zolang je maar weet waar je op kan besparen.

Lees verder onder de afbeelding!

Budgettips boodschappen: Let op de kleintjes

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke wekelijkse boodschappen je echt nodig hebt. Een kilo tomaten per week lijkt misschien broodnodig, maar als je hier iedere keer een halve zak van in de kliko gooit dan kan al zeker de helft besparen. Op de kleintjes letten, dus. Je kan hier zomaar een paar euro op winnen, zonder hier echt iets voor te doen. En het is ook nog goed om voedselverspilling tegen te gaan.

Budgettips Sinterklaas vieren: tips voor een goedkope pakjesavond

We hoeven je denk ik niet uit te leggen dat de decembermaand een aanslag is op je portemonnee. En het lijkt wel alsof het elk jaar een stukje groter, decadenter en vooral… duurder moet. Onzin natuurlijk! En zeker niet realistisch…

  • Denise Meijer

Aanbiedingen

Op Reclamefolder.nl heb je een duidelijk overzicht van alle wekelijkse reclamefolders. Dit kan daarom niet missen in onze budgettips voor de boodschappen. Op deze manier is het simpel om de aanbiedingen per supermarkt bij te houden. Je moet natuurlijk wel even kijken naar waar, welke supermarkt zit. Want als je uiteindelijk een halve benzinetank kwijt voor een supermarkt waar de komkommers net 20 cent goedkoper zijn, dan schiet je het doel redelijk voorbij. Desalniettemin is de aanbiedingen in de gaten houden een lucratieve manier om op de boodschappen te besparen.

Weekplanning

Als je weet wat er in de aanbieding is, is het tevens makkelijker om een weekplanning te maken. Wat ga je eten, wat is er voor de lunch en het ontbijt nodig? Dit is allemaal belangrijk om mee te nemen in deze budgettips voor de boodschappen. Zelfs als je wc papier moet kopen zet je dit netjes op je lijst. Als je eenmaal een planning hebt is het ook makkelijker om jezelf aan een bepaald budget te houden. Dit kan op deze manier vooraf bepalen en ook gemakkelijker uitzoeken of je iets wellicht wat goedkoper kan krijgen.

To Good To Go

To Good To Go is opgericht om voedselverspilling van winkeliers tegen te gaan. Via de te downloaden app kan je precies zien welke winkeliers To Good To Go-tasjes verkopen. Deze neem je over voor een klein prijsje. Je koopt hiermee artikelen die slechts nog beperkt houdbaar zijn. Supermarkten, bakkers, tankstations… Er zijn een tal van soorten winkels die graag meewerken aan dit concept. Een nadeel: je weet van te voren niet wat er in je gekochte tasje zit. Desalniettemin kan je voor zeer weinig geld, toch hele mooie producten krijgen. Een goedkope aanvulling op je weekboodschappen! Dit is dus ook een aanrader budgettips boodschappen voor op je lijstje.

Hoeveel kost een kind opvoeden in het eerste levensjaar?

Hoeveel kost een kind opvoeden? Kinderen kosten geld. Dat is iets waar geen enkele onduidelijkheid over bestaat. Luiers, eten, kleding, school, hobby’s… Het is slechts een greep uit de voornaamste kostenposten waar je als ouders zijnde mee te maken krijgt…

  • Denise Meijer

Ga niet met honger winkelen

Ja het klinkt als een van de meest cliché budgettips voor de boodschappen, maar toch doen we het nog iets te vaak. Het gevolg? Een kar vol met lekkere, maar volstrekt onnodige dingen. Meestal gebeurt dit als je er vlak voor het avondeten achter komt dat je iets vergeten bent en toch snel een boodschapje moet doen. Daarom dus ook; de weekplanning!

Koop in bulk

Luiers, babydoekjes, wc papier shampoo en houdbare voedingsmiddelen. Kopen in bulk is wat dit soort producten voordeliger om bulkverpakkingen te kopen. Dit is vaak een stuk voordeliger dan wanneer je losse, kleinere verpakkingen koopt. Hier vind je ook altijd goede bulk aanbiedingen. Ook een goede op het lijstje budgettips boodschappen.

Blijf prijzen vergelijken

Het kost wat tijd en moeite om dit uit te zoeken, maar het kan zeker lonen! Er is nu eenmaal geen echte ‘goedkoopste’ supermarkt. Wel kunnen de prijzen per keten en per product flink verschillen. Als je toch naar verschillende supermarkten moet om een aanbieding te kopen, dan kan je net zo goed kijken of hier nog meer winst te behalen valt. Succes met de budgettips boodschappen!

Budgettips boodschappen

In deze blogpost staan affilatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen