Waar ben je naar opzoek?

Budgettips Sinterklaas vieren: tips voor een goedkope pakjesavond

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Budgettips Sinterklaas vieren: tips voor een goedkope pakjesavond

We hoeven je denk ik niet uit te leggen dat de decembermaand een aanslag is op je portemonnee. En het lijkt wel alsof het elk jaar een stukje groter, decadenter en vooral… duurder moet. Onzin natuurlijk! En zeker niet realistisch voor de gezinnen die nu eenmaal minder te besteden hebben. Iets wat, dankzij de coronacrisis, in veel huishoudens het geval is. Met Sinterklaas voor de deur zijn er gezinnen die vrezen het niet te kunnen vieren. Maar Sinterklaas vieren kan ook op een goedkope manier. In dit blog budgettips Sinterklaas vieren: met deze budgettips kan je op een goedkope(re) manier Sinterklaas vieren. Zo heeft iedereen een leuke, geslaagde pakjesavond. Inclusief je bankrekening aan het einde van de maand.

 Sint 2020 Sint 2020

Budgettips Sinterklaas vieren

Wij hebben ieder jaar een budget per kind en geloof het of niet: we gaan hier ook steevast, elk jaar weer overheen. Soms zelfs tegen beter weten in. Een groot cadeautje hier, nog wat prulletjes daar… Natuurlijk moet er ook wat lekkers gegeten worden en vergeet de schoencadeautjes, suprises en al het andere vooral niet. Dit kan natuurlijk een stuk goedkoper. Daarom: wat budgettips om goedkoop Sinterklaas te kunnen vieren.

Goedkoop Sinterklaas vieren

Er zijn wat kleine tips die je pakjesavond aanzienlijk goedkoper maken. En niet alleen dat: ook de aanloop ernaartoe wordt er een stuk aangenamer door.

Tip 1: Gespreid cadeaus kopen

Dit is zoiets wat ik mezelf ieder jaar voorneem, maar eigenlijk nooit doe. Terwijl dit zo onwijs veel kan schelen in de kosten. We weten namelijk allemaal dat speelgoedprijzen richting december nog best wel eens wat omhoog kunnen gaan. Dit geldt overigens niet alleen voor speelgoed, maar zowat alles wat je cadeau kan geven. Door de cadeautjes kopen zoveel mogelijk over het jaar te verspreiden, merk je in december niet zo heel veel van hoeveel het je uiteindelijk heeft gekost. Daarnaast is het, gedurende het jaar, veel makkelijker om ook echt eerlijke aanbiedingen te vinden.

Tip 2: Maak eens wat zelf

Sinterklaasversiering is natuurlijk hartstikke leuk en chocoladepepernoten uit de winkel zijn natuurlijk ook onwijs lekker. Maar wat dacht je ervan om zelf eens wat in elkaar te knutselen? Dit past helemaal bij de leuke budgettips om Sinterklaas te vieren. Een schoorsteen, bijvoorbeeld. Waar je de schoenen bij neer kan zetten. Dit kan je heel makkelijk in elkaar knutselen met een kartonnen doos.

Hetzelfde geldt voor de overige Sinterklaasversiering. Bewaar alle knutsels en tekeningen die je kinderen op school (of thuis) hebben gemaakt en hang ze ieder jaar weer op. Zo heb je goedkope, maar toch onwijs waardevolle Sinterklaasversiering om gezellig Sinterklaas te vieren. Heb je trek in pepernoten? Maak ze zelf! Je zal zien dat deze nog veel lekkerder zijn. Niet te vergeten dat het gewoon gezellig is om ze samen met je kinderen te maken. Pret gegarandeerd!.

Tip 3: Verkoop oud speelgoed

Zoek ieder jaar al het oude, maar bruikbare speelgoed bij elkaar en zet dit op Marktplaats of een online verkoophoek. Oud Duplo, bijvoorbeeld, levert zomaar een paar tientjes op door het tweedehands te verkopen. Weliswaar geen vetpot, maar dit is uiteindelijk weer geld wat je overhoudt. Daarnaast ruimt het ook nog eens lekker op.

Ben jij iemand die wel wat over heeft of speelgoed wil doneren voor de arme gezinnen? Lees dan hier waar je speelgoed voor Sinterklaas kan doneren!

Tip 4: Dat gezegd hebbende; Koop tweedehands of ruil speelgoed

Je tweedehands speelgoed verkopen is natuurlijk een ding, maar je kan ook aardig wat besparen door tweedehands speelgoed te KOPEN. Sommige artikelen zijn zelfs nog compleet met doos. Je ziet het verschil letterlijk niet. Ja, in de prijs. Duidelijk! Dus het is het zeker waard om zelf ook eens een kijkje te nemen. Een van de betere budgettips om goedkoop Sinterklaas te vieren.

Nog een goed idee: ruil speelgoed. Organiseer met andere moeders een ‘speelgoed ruilmiddag’. Ruil onderling speelgoed uit en bespaar honderden euro’s. Het speelgoed krijgt ook nog eens een tweede leven.

Tip 5: Heeft je kind wat nodig?

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar speelgoed in de zak te doen. Kijk ook eens voor pyjama’s, schoenen of zoiets als een sjaal. Vaak vinden kinderen deze onwijs leuk om te krijgen, maar ze hebben er ook echt nog wat aan.

Tip 6: Je schoen zetten bij de supermarkt

Je kan bij de meeste supermarkten een schoentje knutselen en deze zetten. Uiteindelijk krijgen de kinderen er een kleinigheidje in die je weer op kan halen bij je volgende bezoek.

Budget schoencadeautjes voor alle leeftijden

De strijd voor leuke, betaalbare cadeautjes met Sinterklaas is ieder jaar iets waar ouders mee bezig zijn. Sommige zijn hier al eerder in het jaar mee bezig, waar anderen (inclusief yours truly) het vooral last minute doen. Meestal zo laat…

  • Denise Meijer

Tip 7: In plaats van een schoencadeautje

Je kan in plaats van snoep of een cadeautje ook eens een brief van Sinterklaas in de schoen doen. Dit vinden kinderen vaak net zo mooi. Tenslotte draait Sinterklaas ook om meer dan alleen cadeautjes, maar ook om de magie en gezelligheid. Dus een van de beste budgettips om Sinterklaas te vieren? Focus je daar meer op.

Tip 8: Het hoeft namelijk niet allemaal groter beter of duurder

Sinterklaas draait om zoveel meer dan geld, cadeaus en snoep. Het is de magie waardoor kinderen ieder jaar weer vol spanning zitten te wachten. Met de budgettips om Sinterklaas te vieren focus je jezelf dus niet alleen op je portemonnee, maar ook meer op het feit waar Sinterklaas om draait. Een warme, leuke periode met je familie. De cadeautjes zijn een leuk extraatje, maar betekenen zeker niet alles.

Budgettips Sinterklaas vieren

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen