Waar ben je naar opzoek?

Sinterklaas knutselen: 5 inspiratietips voor knutselwerkjes

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Sinterklaas knutselen: 5 inspiratietips voor knutselwerkjes

De Sinterklaas periode is een van de leukste periodes om lekker aan het knutselen te slaan. Met simpele huis-tuin-en-keuken voorwerpen maak je dan ook de mooiste creaties. Sinterklaas knutselen: inspiratie om lekker een middagje te knutselen met je kinderen.

 Sint 2020 Sint 2020

Gezocht: inspiratie Sinterklaas knutselen

Veel van deze knutselwerkjes kennen je misschien zelfs nog wel van vroeger. Zoals je ze maakte op school. Ik moet altijd zo onwijs lachen als ik een van mijn kinderen thuis zie komen met een Pietje of Sinterklaas van een toiletrol, omdat ik mezelf nog goed kan herinneren dat ik er zelf eentje moest maken.

Nu in de corona periode is het af en toe even zoeken naar wat we kunnen gaan doen. Wij gaan momenteel dan ook liever nog niet naar pretparken of andere drukke plekken. Thuis knutselen met Sinterklaas is dan ook superleuk om te doen en… je maakt je huis gezellig op een goedkope, authentieke manier. Met zelfgemaakte knutselwerkjes.

Tip: Zorg ervoor dat je altijd een basis aan knutselspullen in huis hebt. Denk hierbij aan: Papier, wc rollen, lijm, stiften en scharen. Ook glitters en stickers doen het altijd goed. Sla voldoende in zodat je kinderen altijd kunnen gaan knutselen.

Wat kun je knutselen met een schoenendoos? Een kijkdoos!

Wat kun je knutselen met een schoenendoos? Een kijkdoos met eindeloze mogelijkheden! Kennen jullie een kijkdoos van vroeger? Zo’n nostalgische schoenendoos met (zelfgemaakte) figuren en als je door het gat naar binnen kijkt, zie je een 3D beeld waar een…

  • Cristina Kiekens-Burbea

Sinterklaas knutselen: Ga aan de slag!

Om deze reden heb ik een paar super leuke dingen om met Sinterklaas te knutselen voor je op een rijtje gezet. Zo kunnen jullie ook lekker aan de slag met knippen, plakken en kleuren. Een geweldig tijdverdrijf voor als er toch weinig is wat je kan doen of als het weer een keertje tegenzit.

Sinterklaas knutselen: Sint en Piet van WC rol

Creatief met een wc rolletje

We hadden het net al over de Sintjes en Pietjes van een toiletrol. Ik vond dit wel een hele leuke variant op de welbekende knutselwerkjes voor Sinterklaas. Zoals je ziet heeft de toiletrol nog altijd een prominente rol. Super leuk en simpel om te maken!

Je kan hier overigens ook heel makkelijk andere varianten op knutselen met Sinterklaas. Zo heb je de klassieke Sint en Piet, maar je kan ook een schoorsteen maken met de benen van Piet er uit, bijvoorbeeld. Gebruik je creativiteit en maak er wat leuks van.

Sinterklaas knutselen: Pietje in de schoorsteen

Pietje in de schoorsteen

Benodigdheden: Een schuursponsje (voor de tegels), gekleurd papier en een beetje verf. Een kind kan de was doen!

Maar dit is een van die onwijs leuke dingen die je met Sinterklaas kan knutselen. Daarnaast ziet het er ook nog eens superleuk uit. Die pietjes die de schoorsteen in zijn gevallen. Geweldig voor aan je koelkast om de muur mee te decoreren op 5 december!

Roetveeg Pietje

Nog zo een klassieker van vroeger, maar in een modern jasje. Een roetveeg Piet op de manier zoals we hem vroeger maakte. Als je kinderen nog niet zo bedreven zijn met knippen kan je de armen en benen alvast voor ze klaarleggen, zodat ze het alleen maar in elkaar hoeven te zetten. Zo heb je makkelijk een Pietje in de handstand!

Wat heb je nodig? Gekleurd papier en misschien wat stiften, knutsellijm en verf. Zo maak je knutselen met Sinterklaas niet alleen leuk, maar ook makkelijk!

Deze Roetveeg Piet en nog meer Sinterklaas knutselen ideeën vind je bij Ladylamonade.

Sinterklaas knutselen: Roetveeg pietje

Sinterklaas knutselen: Pietje

Sinterklaas knutselen: Creatief met een foto

Ik vond deze persoonlijk ook echt heel schattig. Natuurlijk heeft je kind een beetje hulp nodig van mama of papa met het printen, maar ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten bij het maken van hun eigen Pietenmuts en pakje.

Niet alleen leuk om tijdens Sinterklaas op te hangen, maar je kan dit ook ieder jaar een keer in elkaar knutselen en alle Pietjes op deze manier ophangen en verzamelen. Onwijs leuk! Zeker voor later.

Sinterklaas knutselen

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen