Waar ben je naar opzoek?

Speelgoed doneren voor Sinterklaas: hier kan dat!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Speelgoed doneren voor Sinterklaas: hier kan dat!

Veel mensen zijn bezig met de zoektocht naar cadeautjes voor Sinterklaas. Sommige zijn hier zelfs al vroeg in het jaar mee begonnen. Tenslotte komt de Sint ieder jaar met een goed gevulde zak aan cadeautjes langs. Althans: voor de meeste mensen, want voor de gezinnen die niet genoeg geld hebben om Sinterklaascadeautjes te kunnen kopen is de decembermaand eerder bar en boos, dan leuk en gezellig. Heb jij nou speelgoed over of overbodig speelgoed? Speciaal voor de gezinnen die geen Sinterklaascadeautjes kunnen kopen, kan je speelgoed doneren voor Sinterklaas. 

Sint 2021Sint 2021

Doneer speelgoed voor Sinterklaas

Geen geld voor Sinterklaas? Gelukkig kunnen de meeste mensen zich dit nauwelijks voorstellen. Toch is het in veel gezinnen (steeds meer helaas) de harde werkelijkheid. Dat pakjesavond zonder cadeautjes verloopt. Kinderen die, ondanks dat ze iedere avond braaf hun schoentje zetten, deze eigenlijk nooit gevuld zien worden. Daarentegen weten een hoop van ons niet wat we met al het overtollige speelgoed aan moeten. Zeker als de kinderen zoveel krijgen rond de decembermaand.

Wil jij gezinnen helpen die geen Sinterklaas kunnen vieren? Een optie is om je speelgoed te doneren voor Sinterklaas. Zeker als je speelgoed nog heel en compleet is. Jij bent van het extra speelgoed af en er zijn heel veel kinderen heel erg blij mee. 

Speelgoed doneren Sinterklaas

Waar speelgoed doneren voor Sinterklaas?

Wil jij eens even lekker je huis opruimen voor de decembermaand? Dan is dat nu een prima moment. Ga door al het speelgoed van je kinderen heen en maak een Sinterklaaszak vol speelgoed wat je wil doneren. Waar je je speelgoed voor Sinterklaas kunt doneren laat ik je hier weten.

Aftelkalender Sinterklaas 2020: gratis uitprinten

Zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Wat fijn dat ze in deze coronatijd toch nog ‘veilig’ aan kunnen meren en wat hebben ze de intocht creatief ingestoken. Zo fijn dat dit voor onze kinderen gewoon door kan gaan. De…

 • Love2BeMama

De speelgoedbank

De speelgoedbank kan je vinden in de meeste steden en is een deel van de voedselbank. Via de speelgoedbank kunnen gezinnen met (tijdelijk) weinig te besteden, speelgoed ophalen voor bijvoorbeeld verjaardagen. Je kan hier je bruikbare speelgoed naartoe brengen. Via Google kan je zoeken naar een dichtstbijzijnde speelgoedbank om je speelgoed te doneren. 

Plaatselijk kinderziekenhuis, kindertehuis of asielzoekerscentrum

Deze instellingen zijn onwijs blij met gedoneerd speelgoed. Juist rond Sinterklaas. Een periode dat deze kinderen hun zorgen voor heel even mogen vergeten. 

Facebook groepen

Via Facebook zijn er een tal van groepen opgericht waar je jouw speelgoed voor Sinterklaas kan doneren. De groepen bestaan uit mensen die willen helpen en de gezinnen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Een voorbeeld van een dergelijke groep is Samen Sterk Nederland. Hier worden met enige regelmaat (cadeau)pakketjes verloot. Zeker rond Sinterklaas. Je kan hier dus ook je speelgoed doneren voor Sinterklaas. Fijn is dat je direct ziet waar je speelgoed uiteindelijk terecht komt. 

Schoencadeautjes voor 1 euro tot 5 euro: 55+ mega leuke tips!

De decembermaand is een dure maand. Tussen Sinterklaas en Kerst is het veilig om te stellen dat je portemonnee flink wat dunner wordt. Maar je kan het natuurlijk allemaal zo gek maken als je zelf wil. Om je een beetje…

 • Denise Meijer

De kringloopwinkel

Breng je oude speelgoed naar de kringloopwinkel. Via deze weg komt het speelgoed ook meestal bij de gezinnen met minder te besteden terecht. Hetzelfde geldt voor een Speel-O-Theek. Dit initiatief geeft gezinnen die rond de armoedegrens leven, de kans om kinderen toch te laten genieten van verschillende soorten speelgoed. Het meeste van dit speelgoed is dan ook gedoneerd.

Het Leger des Heils

Je kan je speelgoed ook doneren aan het Leger des Heils. Hoe schrijnend ook: hier verblijven nog altijd te veel kinderen die wel een presentje kunnen gebruiken om de zorgen van zich af te zetten. Kijk op je website van het Leger des Heils waar je jouw speelgoed voor Sinterklaas kan doneren. In de meeste steden zit wel een punt waar je de spullen kwijt kan.

Andere initiatieven

Als je geen speelgoed hebt om weg te geven, dan zijn er nog een tal van organisaties waar je een waardevolle bijdrage aan kan leveren. Denk aan Het Vergeten Kind, bijvoorbeeld. Of Actie Pepernoot en De Sinterklaasbank.

Heb je geen speelgoed maar wil je wel een bijdrage leveren voor Sinterklaas aan arme gezinnen? Dan kun je ook een goed doel uitkiezen en daar een bedrag aan doneren. Je kan altijd even contact opnemen met het goede doel of de instelling om dit kort te sluiten. Wellicht zijn ze specifiek op zoek naar speelgoed en kun je dit speelgoed kopen en doneren.

Nog een tip: Misschien ken jij in je omgeving wel een gezin die het niet breed heeft. Zet als verrassing een zak speelgoed voor de deur!

Heb jij aanvullingen op deze blog? Laat de goede doelen, waar we speelgoed kunnen doneren, achter in de comments.

Speelgoed doneren voor Sinterklaas

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Anita Schilperoord zei

  Ik doe dit inderdaad al jaren zo, maar niet alleen tijdens sinterklaas. Ik vind dat elke ouder eens per half jaar kan kijken welk speelgoed er weg kan. Er zijn namelijk nog zoveel mensen die je er gelukkig mee kan maken. Ik ben alvast aan het verzamelen voor Pasen. Wel wil ik het dit keer doen aan een andere organisatie (dan de plaatselijke speelgoedbank hier). Ik zie in dit bericht dat je ook bij Het Vergeten Kind kan inleveren. Weet je of dit wel of niet kan? Anders vind ik dat namelijk een mooie bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen