Waar ben je naar opzoek?

Sinterklaas aftelkalender 2020: De leukste gratis kalenders

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Sinterklaas aftelkalender 2020: De leukste gratis kalenders

Afgelopen zaterdag kwam de Sint weer in het land. Het startschot voor een paar goede weken kinderpret. Het blijft toch een wonderlijke tijd, de Sinterklaasperiode. Ze kunnen namelijk niet wachten tot ze hun schoen weer kunnen zetten en tot het pakjesavond is. Daarnaast zijn er in deze paar weken nog een tal van momenten dat ze de aanwezigheid van de Goedheiligman kunnen vieren. Op school bijvoorbeeld, of misschien zie je de Sint wel in het plaatselijke winkelcentrum. Met een Sinterklaas aftelkalender voor 2020 zijn ze overal op voorbereid en geeft het je kinderen (en jezelf) een stukje houvast.

 Sint 2020 Sint 2020

Sinterklaas aftelkalender 2020

Met een aftelkalender voor Sinterklaas weet je kind precies waar hij of zij aan toe is. Welke dagen mag de schoen gezet worden? Wanneer komt de Sint op school en wanneer is de ‘grand finale’; Pakjesavond! Voor kinderen die de Sinterklaasperiode toch al spannend vinden is een aftelkalender een uitkomst om je kind voorbereid te houden op alles wat er komen gaat. Door aan te geven wanner je kind zijn of haar schoen mag zetten, voorkom je teleurstellingen en het eeuwige “mag ik mijn schoen vanavond weer zetten, mama.” Niet te vergeten dat het gewoon onwijs leuk is om samen met je kind af te tellen naar een van de leukste dagen in het jaar. Zeker in deze periode.

Tip: Gratis bellen met Sinterklaas

Nog even en dan is Sinterklaas weer in ons land. Dit jaar zal het anders zijn dan anders, geen grote intochten en de vraag is hoe we Sinterklaas kunnen vieren, maar laten we er voor onze kinderen weer een onvergetelijke…

  • Love2BeMama

Waar vind je de leukste aftelkalenders?

Er zijn op het internet een tal van leuke printables te vinden. Zo kun je de gratis Sinterklaas aftelkalender van Love2BeMama downloaden.

De Sinterklaas aftelkalender 2020 zijn in het gros van de vallen gewoon gratis te downloaden en gebruiken. Door middel van (door jezelf gekochte) stickers kan je aanduiden wanneer het tijd is voor het schoenzetten of een Sinterklaasviering in de klas. Ook wel handig als je zelf nog in de weer moet om een surprise te maken. Dit zijn een paar van de leukste printables die je online kan vinden.

Hoe vaak schoen zetten voor Sinterklaas?
Hoe vaak schoen zetten voor Sinterklaas?
Hoe vaak schoen zetten voor Sinterklaas?

JufBijtje.nl

Op JufBijtje.nl vind je onwijs veel lesmateriaal voor kinderen van alle leeftijden. De site is opgericht door Leonie Kenma, die al 25 jaar werkzaam is in het basisonderwijs. Samen met collega-leerkrachten maakt ze leuke printables voor op school, maar ook in de klas. Zo dus ook deze Sinterklaas aftelkalender voor 2020.

Printcandy

Op Printcandy.nl vind je meerdere, leuke Sinterklaas aftelkalenders. De een nog leuker als de ander. Je kan de kalenders gratis printen. Mocht je het leuk vinden, dan kan je doneren als bedankje. Maar dit hoeft natuurlijk niet.

Grijnss

Op Grijnss.nl kan je een onwijs leuke, kleurrijke Sinterklaas aftelkalender vinden. Deze is, net zoals de voorgangers, gratis en ook te gebruiken als schoenzetkalender.

Pinterest

Via Pinterest kan je ook onwijs leuke en gratis printables vinden. Ook vind je hier tips over hoe je zelf een leuke Sinterklaas aftelkalender 2020 kan maken. Dit is ook onwijs leuk om te doen. Zeker samen met je kinderen die hoogstwaarschijnlijk hun eigen ideetjes hebben van hoe de komende weken eruit komen te zien. Al met al is het een hele beleving om samen aan het knippen en plakken te slaan om een mooie kalender in elkaar te zetten. Gezellig ook! En dat is precies waar de decembermaand om draait.

Aftelkalender Sinterklaas 2020

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen