Waar ben je naar opzoek?

Schoencadeautjes voor tieners: de leukste tips

4 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Schoencadeautjes voor tieners: de leukste tips

Een tiener gelooft dan wel niet meer in Sinterklaas, maar dat zegt natuurlijk niet dat ze hun schoen niet mogen zetten. Wat dat betreft doen ze nog graag mee! Zelfs al heb je geen jongere kinderen meer in huis; de Sinterklaasperiode is gewoon onwijs gezellig en we houden er zolang mogelijk aan vast. Ik weet bijna zeker dat mijn kinderen zelfs als volwassenen nog hun schoen gaan zetten. Aangezien mijn zoon als pre-puber al in de ‘ontkenning’ gaat zo vlak voor december. Maar goed: waar je bij jongere kinderen ‘wegkomt’ met een potje klei, een klein doosje lego of een jojo; wat geef je een ouder kind precies cadeau? Wat zijn nu echt leuke schoencadeautjes voor tieners? 

De leukste schoencadeautjes voor tieners

Sowieso vind ik het, vanaf een jaar of acht, een stuk lastiger om gericht schoencadeautjes voor tieners uit te zoeken. Driekwart belandt namelijk, onbedoeld, achterin de kast. Simpelweg omdat het mij kind niet meer prikkelt en stimuleert zoals vroeger. Hoe ouder kinderen worden, hoe duidelijker de wensen en hoe lastiger het wordt om zelf een lijstje samen te stellen. Je kan sowieso niet verwachten dat kinderen vanaf een jaar of tien nog dezelfde cadeauwensen hebben als hun jongere broers of zusjes.

Kijk hier voor Sintcadeaus pre-pubers (9 – 12 jaar)

Schoencadeautjes voor tieners tips

Nu zijn schoencadeautjes nog maar een klein, leuk presentje, maar zelfs nu merk ik dat het voor tieners een stuk moeilijker is om iets leuks te vinden. Daarom enkele, leuke inspiratietips voor ouders met tieners. Tenslotte slaat de Sint niemand over. Nee, ook de tieners en volwassenen niet. 

Een giftcard voor de spelcomputer 

Ik wist niet origineel niet dat zoiets als een giftcard voor de spelcomputer voor zo een jubelstemming kon zorgen… Nu zie ik er zelf persoonlijk het nut niet van in, maar goed: tieners (en in het speciaal de gamende tieners) vinden dit fantastisch! Voordeel: je kan de giftcard zo duur maken als je zelf wil. Zo houd je het ook echt een bescheiden schoencadeautje. De decembermaand is namelijk al duur genoeg. 

Gezellige schoencadeautjes voor tieners: een (pocket)spel

Heel fijn als je jouw kind liever achter de spelcomputer vandaan hebt. Een pocket- of kaartspel is hier het perfecte middel voor. Je hebt daarnaast een uitgesproken gelegenheid voor een gezellige spelletjesavond met de familie.

Tip: Het The Mind kaartspel is een bijzonder kaartspel waarbij je elkaars ‘gedachten moet lezen’ om als team te winnen. Hoewel ik nog geen idee heb wat ik ervan moet verwachten staat dit cadeau al klaar om een dezer dagen in de schoen te belanden. Ik vind dit tot nu toe een van de leukste schoencadeautjes voor tieners. Al is dit ook een beetje, omdat ik zelf nieuwsgierig ben. 

Leuke cadeautjes tieners
Schoencadeautjes voor tieners
Schoencadeautjes voor tieners

Iets praktisch 

Over het algemeen staat de gemiddelde tiener niet te springen als moeders het woord ‘praktisch’ laat vallen, maar goed: de kunst is dan ook om iets praktisch uit te zoeken waar je tiener oprecht blij mee is. Denk aan een coole Fortnite muts of een BARTS muts voor in de winter en een foute kersttrui voor later in de maand… Al met al zijn dit van die dingen die je uitiendelijk toch wel moet kopen. Als de Sint dit doet als schoencadeautje voor je tieners dan is dit alleen maar mooi meegenomen, toch? Nog een voordeel: iets praktisch is ook echt in de breedste zin van het woord. Van sokken tot sieraden. Je kan letterlijk overal voor kiezen. 

Leuke cadeautjes tieners
Leuke cadeautjes tieners
Leuke cadeautjes tieners

Tekenspullen

Tijdloos! Zeker voor de creatieve tieners in ons midden. Plus: al dit spul kan je mooi gebruiken voor de aankomende surprise tijd. Twee vliegen in een klap met creatieve schoencadeautjes voor je tiener.

Baddertijd

Als je een tiener hebt die het al leuk vindt om te make-uppen, te badderen of aan te klooien met maskertjes dan zijn schoencadeautjes in deze categorie ook erg leuk om te krijgen.

Schoencadeautjes tieners
Schoencadeautjes tieners
Schoencadeautjes tieners

Geef een Popsocket

Super populair onder de tieners: een Popsocket. Een telefoonbutton geeft je niet enkel en alleen extra houvast op je smartphone, je kunt bijvoorbeeld je toestel in de gewenste positie plaatsen of de telefoonbutton gebruiken om de kabel van je oortjes omheen te wikkelen. Bovendien is er een ruime keuze aan verschillende kleuren en designs en voegt een telefoonbutton nauwelijks gewicht toe aan je toestel.

Selfie Ring Licht

Met dit ring licht maak jij de beste foto’s of licht je jezelf bij tijdens het videobellen. De ringlamp heeft een telefoonhouder en een klem zodat je het statief makkelijk kan bevestigen aan verschillende objecten, zoals een kast of tafel. Het licht heeft drie standen, koud, gemengd of warm zodat je zelf kan kiezen in wat voor stijl jij je foto wilt maken.

Happy Socks

Ontdek de leukste Happy Socks voor het hele gezin. Bekijk alle sokken en scoor het perfecte sint cadeau!

Schoencadeaus Tieners
Schoencadeaus Tieners
Schoencadeaus Tieners
De leukste schoencadeautjes voor tieners

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen