Waar ben je naar opzoek?

Zorgverzekering vergelijken 2021

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Zorgverzekering vergelijken 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021? Daar doe je goed aan! De zorgpremie gaat in 2021 weer omhoog. Kortom: meer dan genoeg reden om je huidige zorgverzekering voor 2021 weer eens te vergelijken. Door ieder jaar zorgverzekeringen te vergelijken kan je zomaar tientallen euro’s op je premie besparen. En laat dit nu precies geld zijn wat veel huishoudens door de coronacrisis niet kunnen missen.

Ik neem het mezelf ook ieder jaar voor. Nu moet ik wel in alle eerlijkheid zeggen dat ik nog weleens ‘vergeet’ om te kijken. Stom, want het is feitelijk gezien weggegooid geld als je het niet doet. Zeker, omdat er op het gebied van zorgpremie’s echt wel een hoop aan voordeel te winnen valt en de zorgverzekering echt ieder jaar een stuk duurder wordt. Ik ben er dus eens voor gaan zitten. Deze keer op tijd! Ik ben mijn zorgverzekering gaan vergelijken voor 2021. Wat blijkt? Mijn huidige verzekering komt niet eens in de buurt van de goedkopere alternatieven.

Waarom zouden we in 2021 ergens teveel voor betalen?

Zorgverzekering vergelijken 2021. Hoe pakte dit uit?

Ik heb mijn berekening gemaakt op basis van ons gezin, dus twee volwassenen en twee kinderen. We betalen de premie per maand en maken gebruik van de standaard eigen risico, dus 385 euro. Via Independer krijg je een duidelijke lijst met eventuele aandachtspunten, de keuze uit ziekenhuizen en de positie van de zorgverzekeraar qua prijs en kwaliteitverhouding. Ter vergelijking: onze huidige zorgverzekeraar komt in 2021 op de 12e plek uit de bus. Qua bedrag scheelt dit maar liefst 25 euro per maand. Op jaarbasis is dit dus dik 300 euro. Slik! Het doet me afvragen hoeveel het me had gescheeld als de zorgverzekering niet ging vergelijken voor 2021.

Hoeveel kost een kind opvoeden in het eerste levensjaar?

Hoeveel kost een kind opvoeden? Kinderen kosten geld. Dat is iets waar geen enkele onduidelijkheid over bestaat. Luiers, eten, kleding, school, hobby’s… Het is slechts een greep uit de voornaamste kostenposten waar je als ouders zijnde mee te maken krijgt…

  • Denise Meijer

Aanvullende verzekeringen

Voor het gemak heb ik bij de berekening in de eerste instantie geen aanvullende verzekering meegenomen in de vergelijking voor 2021. Toch ben ik wel heel erg benieuwd naar hoe het in dit geval voor ons gaat uitpakken. Zo zijn we normaliter aanvullend verzekerd voor de fysiotherapeut, gedeeltelijk voor de tandarts en zullen we dit jaar (vooral voor mijn zoon) een aanvullende verzekering moeten afsluiten voor alternatieve geneeswijzen en mijn man heeft medische steunzolen. Op het moment betalen wij maandelijks 311 euro in totaal. We gaan dus zeker niet minder minder betalen, maar kijken nu naar het goedkoopste alternatief voor de zorgverzekering van 2021 tijdens het vergelijken.

Kinderbijslag 2021: Alles wat je wil weten!

Het nieuwe jaar is begonnen. 2021 is een feit! In 2021 gaat er veel veranderen op het gebied van wetten, regels en belastingtarieven. Ook zijn er wijzingen in de kinderbijslag 2021. Als je een kind hebt die 6 of 12…

  • Love2BeMama

Prijsverschil

Wat mij toch wel opvalt tijdens mij zoektocht zorgverzekering vergelijken 2021 is het stevige prijsverschil tussen de verschillende verzekeraars. In dit geval is mijn huidige verzekeraar (FBTO) niet eens in het lijstje te vinden.

De goedkoopste is in dit geval Univé met een (hold your tits) stevig 110 euro prijsverschil met het duurste alternatief uit het lijstje, Zilveren Kruis. We gaan bij Univé slechts 12 euro meer betalen voor maar liefst twee aanvullende verzekeringen extra die we ook echt nodig hebben.

Kortom: het is de moeite waard om over te stappen. Ik ben dan ook blij dat ik de moeite heb genomen om de vergelijking van zorgverzekaar te maken voordat 2021 begint. Wie weet hoeveel ik anders had gaan betalen! Ieks.

Zelf je zorgverzekering voor 2021 vergelijken

Via Independer maak je gemakkelijk en snel een duidelijke berekening voor je zorgverzekering van 2021. Nu zijn de bedragen die ik noem natuurlijk echt persoonlijk en hangt wat jij gaat betalen weer af van jullie wensen/ gezinsindeling. Natuurlijk kan je ook zorgtoeslag krijgen. Dit wordt in 2021 ook wat verhoogd, omdat de zorgpremie weer gaat stijgen. Het is dan ook zeker de moeite waard om te kijken of je hier recht op hebt. Maar waarschijnlijk weet je dit al. Al met al loont het zeker om je zorgverzekering voor 2021 te vergelijken en onder de loep te nemen. Zoals je ziet kan dit zomaar flink wat schelen!

Overstappen zorgverzekering 2021

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen