Waar ben je naar opzoek?

43 dingen die kids kunnen doen wanneer ze zeggen: “Mam, ik verveel mij!”

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
43 dingen die kids kunnen doen wanneer ze zeggen: “Mam, ik verveel mij!”

Verveling… het hangt wel eens in de lucht. Vroeger kon ik mij dagen achter elkaar vervelen en urenlang naar het plafond staren vanaf mijn bed. Vroeger hadden we geen iPads of internet. Dan moest je jezelf gewoon vermaken. Vroeger hadden we geen moeders die uren met ons aan het knutselen waren. Ik tenminste niet… En ik ben er niet minder van geworden. Ik heb er juist van geleerd; geleerd om mijzelf te vermaken. 

Vroeger

Vroeger was ik altijd druk met briefjes schrijven, schriftjes doorgeven met klasgenootjes (waar ieder steeds een stukje in moest schrijven), schrijven met penvriendinnen of kabelbanen maken tussen het slaapkamerraam van mijn buurmeisje en van mij. Aan het touw hingen we een emmer en we schreven elkaar briefjes.

Ga jezelf vermaken!

Wanneer onze kinderen roepen “Ik verveel mij!” is het makkelijk om naar de iPad te grijpen of om alles uit de kast te halen om onze kinderen te vermaken. Maar dat doe ik het liefst niet. Ik ben een grote voorstander van zelf spelen en jezelf vermaken. Natuurlijk doe ik dingen met de kinderen maar niet uren achter elkaar. Ik ben niet zo’n moeder…

Vervelen is trouwens juist heel goed voor kinderen. Laat ze maar eens lekker verveeld zijn. Is goed voor de inspiratie en creativiteit.

Lees ook: 10 dingen waar mama zich niet schuldig over hoeft te voelen

Als ze roepen dat ze zich vervelen zeg ik het volgende:

 1. Ga op de bank liggen en verveel je. Er komt vanzelf een idee opborrelen wat je kunt gaan doen.
 2. Pak je fiets en ga rondjes fietsen.
 3. Maak tekeningen voor de buren.
 4. Maak een tent in de achtertuin.
 5. Ga een boek lezen.
 6. Schrijf woordjes over uit een leesboek.
 7. Ga een dansje bedenken en die aan mij opvoeren.
 8. Ga op je kamer spelen.
 9. Zet de radio aan en dans!
 10. Ga verstoppertje spelen.
 11. Ga belletje-lellen (even mag!)
 12. Ga kleien.
 13. Of knutselen.
 14. Maak een hut onder je bed.
 15. Help mama met de was.
 16. Ga winkeltje spelen (met echte spullen uit mama’s voorraadkast).
 17. Ga je kamer opruimen en opnieuw indelen.
 18. Ga je LEGO uitzoeken.
 19. Bel je vriendje of vriendinnetje op om te vragen of ze willen spelen.
 20. Ga buiten voetballen, skateboarden, rolschaatsen of trampoline springen.
 21. Maak een limonade kraampje voor aan de weg en verkoop er koekjes bij (die mama in de kast heeft liggen).
 22. Ga knikkeren.
 23. In de herfst: ga bladeren, kastanjes en eikels zoeken.
 24. Ga naar de boomhut. Daar kom je vast je vriendjes tegen.
 25. Ga een stad van LEGO en Playmobil maken.
 26. Speel samen kappertjes met jullie haarspullen (zonder schaar).
 27. Maak een hut in de kamer.
 28. Ga een middagdutje doen.
 29. Ga de planten water geven.
 30. Maak vliegtuigjes van papier.
 31. Ga lekker in bad (op zaterdag en zondag mag dat).
 32. Speel een spelletje met je broertje/zusje.
 33. Ga je fiets wassen.
 34. Ga een puzzel maken.
 35. Ga je speelgoed sorteren (tevens opruimen).
 36. Ga op je kop staan!
 37. Maak een gymzaal en speel apenkooi.
 38. Ga een stukje wandelen en pluk bloemen voor mama.
 39. Ga naar de speeltuin.
 40. Schrijf een brief aan opa (of maak een mooie tekening). Vervolgens breng je hem naar de brievenbus.
 41. Ga stofzuigen.
 42. Maak een DIY pijltjesschieter (met papieren pijltjes en een buis).
 43. Maak slijm in een zakje (oldskool!).

Aanvullen mag 🙂

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

1 week zwanger

Ovulatietesten: hoe weet je dat je vruchtbaar bent?

 • 10 uur geleden
 • 3 minuten lezen
1 week zwanger

1 week zwanger: De vermoeidheid van een zwangerschap

 • 12 uur geleden
 • 3 minuten lezen
Nieuwsflits

Gommers reageert op ophef na advies te wachten met zwanger worden tijdens corona

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen