Waar ben je naar opzoek?

10 tips voor de Kerstvakantie; zo kom je de Kerstvakantie door!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
10 tips voor de Kerstvakantie; zo kom je de Kerstvakantie door!

Ik vind de Kerstvakantie een heerlijke vakantie. Knus, gezellige feestdagen en lekker twee weken niksen. Geen geren en gevlieg van en naar school en doen waar we zin in hebben. Maar ik geef toe dat de kinderen aan het begin van de vakantie ook wel een beetje moeten wennen en vaak vragen: “Wat gaan we doen vandaahaag?” Een soort langspeelplaat die blijft hangen zeg maar. Ik denk dat meer ouders dit ervaren dus heb ik een lijstje met tips samengesteld: Wat gaan wé doen in de Kerstvakantie?

1. Hutten bouwen

Wat is er nou leuker dan het bouwen van een tent? Aan de slag gaan met kleden, knijpers en stoelen. Ik maakte de mooiste plekjes voor mijzelf.
Al surfend op internet kwam ik iets leuks tegen: een kindertipi. Dit is een nieuwe trend in het land der ouders en kinderen en deze tipi vind ik verrassend betaalbaar.
Hij staat tevens leuk in huis en kan blijven staan zodat ze er elke dag mee kunnen spelen. Heb jij al zo’n hippe Kindertipi speeltent in huis staan?

Kindertipi speeltent

2. Koekjes bakken

Het bakken van cakejes en koekjes is altijd een goed idee. Vind je dat het rommel geeft? Doe het dan op een moment van de dag als het huis toch al een bende is. En daarna lekker alles opruimen en schoonmaken en afsluiten met koekjes, drinken en een kerstfilm.

  Lees ook: 5x heerlijke koekjes bakken met kids.

3. Spelletjes spelen

Spelletjes spelen is het allerleukste zonder mobiele apparaten in de buurt. Trek alle leuke spelletjes uit de kast en laat de kinderen kiezen wat ze willen doen. Speel samen lekker wat spelletjes. Uiteraard met wat lekkers erbij!

4. DIY sneeuwklei maken

Als het buiten niet sneeuwt en +14 graden is halen we de sneeuw maar naar binnen. Dit is tevens een leuke activiteit voor mama: DIY sneeuwklei maken. Je hebt maar drie dingen hiervoor nodig!

Sneeuwklei maken

5. Maak een Sesory Box

Heb je ooit gehoord van een Sensory Box? Op scholen wordt hier vaak gebruik van gemaakt. En het is echt geweldig voor kinderen. Super simpel om te maken met wat je in huis hebt en veel speelplezier. Het is goed voor de creativiteit, ontwikkeling en fantasie van kinderen. Je kunt een Sensory Box maken in het thema: Winter.

Of maak je eigen sneeuw en laat de kinderen binnen een sneeuwpop maken.

Indoorsnowman5

Bron: Modern Parents Messy Kids

6. Kersttradities

Herstel Kersttradities in ere en start er vandaag mee. Zet bijvoorbeeld met je kinderen een heerlijke (en simpele) maaltijd op tafel.

7. Relax!

Doe het vooral ook rustig aan. Organiseer een filmmiddag inclusief matrassen, kussens op de grond en popcorn. Kinderen vinden dit ge-wel-dig! En mama kan stiekem heerlijk uitrusten en ondertussen misschien wel een boek lezen. Ohja, vergeet de pyjama’s ook niet.

8. Hoeken in huis

Op school vinden mijn kinderen het super leuk om in de poppenhoek, bouwhoek, leeshoek, en welke hoek dan ook te spelen. Thuis kun je ook dit soort hoeken maken. Zo maken wij regelmatig een winkeltje, een kantoor (waar ze urenlang briefje schrijven, tekenen en kantoortje spelen), je kunt een poppenhoek maken inclusief speelkeuken en van een oude doos een huis maken. Kortom: genoeg ideeën voor leuke hoeken. Ik maakt huis regelmatig een speelhoek. Super leuk, urenlang speelplezier en goed voor hun fantasie. Het kan ze helpen om net dat stapje naar zelf spelen te zetten.

9. Ga naar buiten

Het is bepaald niet koud en buiten zacht. Zit je al de hele dag binnen? Ga dan vooral buiten een frisse neus halen. Lekker wandelen, speeltuintjes opzoeken, een potje voetballen of misschien willen ze wel buitenspelen met de buurtkinderen. Een dosis frisse lucht doet wonderen!

Natuurmonumenten heeft ook weer veel leuke activiteiten op de planning staan. De moeite waard om hun agenda te bekijken.

10. Een dagje weg

Een dagje weg is natuurlijk ook heel leuk. Een dagje zwemmen of een speelparadijs bezoeken. Misschien vindt mama het wel niet zo leuk maar de meeste kinderen vinden het GAAF!

Wat gaan jullie doen in de Kerstvakantie? Ik ben benieuwd naar jullie tips én wens jullie allemaal een fijne vakantie!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Hoeveel cadeaus kan ik mijn kinderen geven voor Sinterklaas?

  • 7 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

29 toffe cadeaus voor jongens vanaf 6 jaar

  • 7 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

COVID-19 en zwangerschap: Waar moet je rekening mee houden?

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen