Waar ben je naar opzoek?

Ik vind de Kerstvakantie een heerlijke vakantie. Knus, gezellige feestdagen en lekker twee weken niksen. Geen geren en gevlieg van en naar school en doen waar we zin in hebben. Maar ik geef toe dat de kinderen aan het begin van de vakantie ook wel een beetje moeten wennen en vaak vragen: “Wat gaan we doen vandaahaag?” Een soort langspeelplaat die blijft hangen zeg maar. Ik denk dat meer ouders dit ervaren dus heb ik een lijstje met tips Kerstvakantie samengesteld: Wat gaan wé doen in de Kerstvakantie?

Tips Kerstvakantie voor ouders met kids

Omdat alle ouders hier wel belang bij kunnen hebben, hebben we de leukste tips Kerstvakantie voor jou opgeschreven. En op Love2BeMama vind je nog veel meer leuke tips om de Kerstvakantie door te komen.

1. Hutten bouwen

Wat is er nou leuker dan het bouwen van een tent? Aan de slag gaan met kleden, knijpers en stoelen. Ik maakte de mooiste plekjes voor mijzelf. Al surfend op internet kwam ik iets leuks tegen: een kindertipi. Dit is een nieuwe trend in het land der ouders en kinderen en deze tipi vind ik verrassend betaalbaar. Hij staat tevens leuk in huis en kan blijven staan zodat ze er elke dag mee kunnen spelen. Heb jij al zo’n hippe Kindertipi speeltent in huis staan?

Lees verder onder de afbeelding!

Tips Kerstvakantie: hutten bouwen

2. Koekjes bakken

Het bakken van cakejes en koekjes is altijd een goed idee. Vind je dat het rommel geeft? Doe het dan op een moment van de dag als het huis toch al een bende is. En daarna lekker alles opruimen en schoonmaken en afsluiten met koekjes, drinken en een kerstfilm.

3. Tips Kerstvakantie: Spelletjes spelen

Spelletjes spelen is het allerleukste zonder mobiele apparaten in de buurt. Trek alle leuke spelletjes uit de kast en laat de kinderen kiezen wat ze willen doen. Speel samen lekker wat spelletjes. Uiteraard met wat lekkers erbij!

4. DIY sneeuwklei maken

Als het buiten niet sneeuwt en +14 graden is halen we de sneeuw maar naar binnen. Dit is tevens een leuke activiteit voor mama: DIY sneeuwklei maken. Je hebt maar drie dingen hiervoor nodig!

Lees verder onder de afbeelding!

Tips Kerstvakantie sneeuwklei maken

5. Maak een Sesory Box

Heb je ooit gehoord van een Sensory Box? Op scholen wordt hier vaak gebruik van gemaakt. En het is echt geweldig voor kinderen. Super simpel om te maken met wat je in huis hebt en veel speelplezier. Het is goed voor de creativiteit, ontwikkeling en fantasie van kinderen. Je kunt een Sensory Box maken in het thema: Winter.

Of maak je eigen sneeuw en laat de kinderen binnen een sneeuwpop maken.

Lees verder onder de afbeelding!

Tips Kerstvakantie Sensory Box maken

6. Kersttradities

Herstel Kersttradities in ere en start er vandaag mee. Zet bijvoorbeeld met je kinderen een heerlijke (en simpele) maaltijd op tafel. Leuke tips Kerstvakantie kun je ook hier weer uithalen.

7. Relax!

Top tips Kerstvakantie: doe het vooral ook rustig aan. Organiseer een filmmiddag inclusief matrassen, kussens op de grond en popcorn. Kinderen vinden dit ge-wel-dig! En mama kan stiekem heerlijk uitrusten en ondertussen misschien wel een boek lezen. Ohja, vergeet de pyjama’s ook niet.

8. Hoeken in huis

Op school vinden mijn kinderen het super leuk om in de poppenhoek, bouwhoek, leeshoek, en welke hoek dan ook te spelen. Thuis kun je ook dit soort hoeken maken. Zo maken wij regelmatig een winkeltje, een kantoor (waar ze urenlang briefje schrijven, tekenen en kantoortje spelen), je kunt een poppenhoek maken inclusief speelkeuken en van een oude doos een huis maken. Kortom: genoeg ideeën voor leuke hoeken. Ik maakt huis regelmatig een speelhoek. Super leuk, urenlang speelplezier en goed voor hun fantasie. Het kan ze helpen om net dat stapje naar zelf spelen te zetten.

Kinderboeken winter: om te (voor)lezen dit seizoen!

De winter is eigenlijk nog nooit zo somber geweest. Met corona, de lockdown, geen school en eigenlijk hele sobere feestdagen. Het is echt zoeken naar dingen om de kinderen (en jezelf) een beetje te vermaken. Leuke kinderboeken met leuke winter…

  • Denise Meijer

9. Ga naar buiten

Het is bepaald niet koud en buiten zacht. Zit je al de hele dag binnen? Ga dan vooral buiten een frisse neus halen. Lekker wandelen, speeltuintjes opzoeken, een potje voetballen of misschien willen ze wel buitenspelen met de buurtkinderen. Een dosis frisse lucht doet wonderen!

Natuurmonumenten heeft ook weer veel leuke activiteiten op de planning staan. De moeite waard om hun agenda te bekijken.

10. Een dagje weg

Een dagje weg is natuurlijk ook heel leuk. Of een dagje zwemmen of een speelparadijs bezoeken. Misschien vindt mama het wel niet zo leuk maar de meeste kinderen vinden het GAAF!

Wat gaan jullie doen in de Kerstvakantie? Ik ben benieuwd naar jullie tips Kerstvakantie én wens jullie allemaal een fijne vakantie!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen