Waar ben je naar opzoek?

Activiteiten adventskalender: ga er lekker op uit!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Activiteiten adventskalender: ga er lekker op uit!

Nu we te maken hebben met een tweede lockdown, hebben veel ouders met kinderen geen idee meer hoe ze de kleintjes nog kunnen vermaken. Zeker als je jezelf bedenkt dat ze nu weer meer dan een maand thuis komen te zitten. Het is dus ook maar een kwestie van tijd voor je de eerste ‘maar ik verveel me mam‘ gaat horen. Met een activiteiten adventskalender heb je dit probleem niet en: je hebt zelf ook iedere dag iets leuks te doen in de kerstvakantie.

Activiteiten adventskalender

Kerst is allemaal niet zoals we het voor ogen hadden. Het is kleiner, soberder en toch ook echt een heel stuk saaier. Met iets meer dan twee weken aan vakantie in het vooruitschiet en daarna nog twee weken coronasluiting, is het wel fijn om iets te doen te hebben. Ook is een leuke (kerst)activiteit per dag de oplossing tegen de coronablues rond de feestdagen.

Met een activiteiten adventskalender is het voor je kinderen een verrassing wat er gaat gebeuren, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om ze zelf leuke activiteiten te laten verzinnen. Die je door elkaar gooit en achter willekeurige dagen plaatst. Op deze manier wordt het toch nog een gezellige, leuke kerstvakantie. Zelfs al gaat het allemaal niet zoals we hadden verwacht.

De activiteiten adventskalender. Hoe begin je?

Voor de komende Kerst is het natuurlijk ook erg leuk om een kant-en-klare speelgoed adventskalender te kopen. Deze kun je bijvoorbeeld al geven met Sinterklaas. En dit zijn de leukste adventskalenders voor volwassenen.

Om te beginnen is het belangrijk om te zoeken naar een adventskalender die je zelf kan vullen. Deze adventskalender kerstboom is een goede optie, omdat je deze jaar, na jaar weer kan vullen met leuke activiteiten of andere dingetjes.

Schrijf 24 (of minder als je later in december begint) activiteiten op kaartjes of papiertjes. Zoals we al eerder schreven: je kan je kinderen natuurlijk ook activiteiten laten verzinnen. Helaas zal je dit jaar uitjes zoals ‘naar de Dierentuin of de kinderboerderij’ even achterwege moeten laten, maar er blijft gelukkig genoeg leuks over om de dagen mee te vullen. Lees maar eens verder!

Je kan trouwens ook zelf heel makkelijk een adventskalender maken. Gebruik hiervoor wc-rolletjes of enveloppen. Geen inspiratie? Kijk dan vooral even op Pinterest.

Boswandeling

Ga met je gezin naar een nabijgelegen natuurgebied voor een leuke, gezellige winterwandeling. De winterse temperaturen in Nederland zijn veelal mild en het is dan ook heerlijk om er even op uit te trekken. Bij thuiskomst wacht er een heerlijke, warme kop chocolademelk en een leuke kerstfilm om de sfeer compleet te maken. Gezellig!

Koekjes bakken

Samen bakken is iets wat door veel kinderen met een hoop gejuich wordt ontvangen. Bak dus eens leuke kerstkoekjes of cakes. Leuk om te doen en ook nog eens lekker.

Spelletjes

Heb jij ook nog een kast vol met spelletjes die jullie eigenlijk te weinig spelen? Mooi! Dan kan je spelletjesavond inlassen met de activiteiten adventskalender. Zo heb je garandeert urenlang plezier. Bordspelletjes zijn deze Kerst populairder dan ooit.

Ga samen kerstlichtjes kijken

In iedere dorp of stad zijn er wel een paar huizen, leuk versiert met de kerstdagen. Ga dus samen op zoek naar de leukst versierde voortuinen. Zo hebben jullie even een leuke wandeling en kom je gegarandeerd in de kerstsfeer.

Filmmarathon

Een filmmarathon mag natuurlijk niet ontbreken aan je activiteiten adventskalender. Zeker niet als het om kerstfilms gaan. Er staan momenteel zoveel leuke kerstfilms op Netflix en Disney+, dat het onmogelijk is om te kiezen. Dus waarom dan niet gewoon allemaal? Voor een extra knus gevoel haal je gewoon een matras naar beneden. Gordijnen dicht, popcorn erbij en jullie filmmarathon kan beginnen!

Kerst knutselen

Met leuke kerstknutsels in de activiteiten adventskalender hoeven je kinderen zich niet te vervelen tijdens de kerstvakantie. Ga eens aan de slag met een leuke kerstkrans, bijvoorbeeld. Naast dat je er een tijdje zoet mee bent, staat het ook nog eens onwijs gezellig als versiering.

Doe eens wat voor een ander

Zeker in deze tijd zijn er genoeg mensen die het heel zwaar hebben. Om deze reden is het leuk, maar ook nog eens onwijs goed om een activiteit die gericht is op het helpen van anderen aan de adventskalender toe te voegen. Doneer bijvoorbeeld gezamenlijk al het oude speelgoed. Of breng een lekker boodschappenpakket naar een buur die met de feestdagen alleen zit. Een klein gebaar kan voor sommige mensen een wereld van verschil betekenen. En het is ook goed als je kinderen dat weten en zelf kunnen zien.

Kerstkaarten maken

Kerstkaartjes sturen is, ook mede dankzij corona, weer helemaal hip. Het is zelfs nog leuker om gezamenlijk aan de slag te gaan en dit jaar zelfgemaakte kerstkaartjes op de bus te doen.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen