Waar ben je naar opzoek?

De laatste maanden van het jaar, altijd een gezellige drukke tijd voor de kinderen en onszelf natuurlijk ook. Het begint met het maken van een lampion voor Sint Maarten. Na het liedjes zingen en snoepjes aan de deuren ophalen begint direct het Sinterklaasjournaal. Als het dan eindelijk pakjesavond geweest is, gaan we meteen in de kerstmodus. De boom komt in huis, alles wordt mooi versierd en waar je ook kijkt zie je lichtjes. Tijd om de leukste adventskalenders in huis te halen. Laat je in dit blog inspireren.Sint 2020

Sinterklaasjournaal

Het kan voor kinderen best lastig zijn dit allemaal bij te houden. Wanneer mag ik m’n schoen zetten? Hoe lang duurt het nog voor Sinterklaas komt? Wanneer is het nou eindelijk kerstavond en komt de kerstman? Voordat mijn dochter jarig was, hadden we zelf een aftelkalender voor haar gemaakt. We merkten dat dit haar echt goed heeft geholpen inzicht en geduld te hebben, ook al is ze pas 3 jaar.

Wat Sinterklaas betreft heeft het Sinterklaasjournaal ons goed geholpen. Hierin werd verteld dat je een zelfde soort aftelkalender in je schoen kon doen en dat de pieten hierop zouden zetten wanneer de schoen gezet mag worden. Ook deze werd er dagelijks bij gepakt om even te controleren of het misschien toch wel een ‘schoenzetdag’ was, ook al zeiden papa en mama van niet.

De adventskalender

Van oudsher is er voor de kerst natuurlijk ook zoiets, de adventskalender. Origineel is het een onderdeel van een christelijke traditie die stamt uit de 19e eeuw, de advent. De kalender bevat verschillende luikjes. Iedere dag mag er één luikje worden geopend. Meestal zijn het er 24, één voor iedere dag tot kerstavond. Iedereen kent hem ook wel, vaak als zo’n kartonnen ding met een kersttafereel of tegenwoordig alle mogelijke Disney figuren, waar je iedere dag een chocolaatje uithaalt. Maar als er zoveel leukere opties zijn, waarom zouden we hier dan genoegen mee nemen? Er zijn ook veel leuke adventskalenders voor kinderen

8x leukste adventskalenders

De leukste adventskalenders zijn tegenwoordig gewoon te koop. Je kan ze natuurlijk zelf gaan knutselen, doe ideeën op via Pinterest, maar in dit blog inspireer ik je graag met de kant-en-klare adventskalenders maar ook ideetjes om adventskalenders zelf te maken. Leuk om te geven en te krijgen, voor Sinterklaas bijvoorbeeld.

Voor kinderen zijn er hele leuke adventskalenders met speelgoed.

Pukka Thee Adventskalender

Pukka komt nu met een prachtige adventskalender met 24 theezakjes van heerlijke biologische kruiden, fruit en groene thee om de dagen naar kerst af te tellen. De theeën zijn gemaakt met kruiden van hoge kwaliteit en de blends zitten vol van de natuur. Het perfecte cadeau voor theeliefhebbers of om jezelf te verwennen.

De leukste adventskalenders - Pukka Thee

Adventskalender van chocolade

Het aftellen kan beginnen, met heerlijke Tony’s Chocolonely adventskalender. in deze adventskalender!

Harry Potter Adventskalender

Tel af naar kerst met een Harry Potter-thema! De adventskalender 2021 bevat 24 verrassingen waaronder een pluche sleutelhanger, een stoffen tas, een pin badge, crests, een ketting, telefoonstickers, rol tape, sticky notes, tattoos, stempels, sleutelhangers, memo blokje, markeerstiften, paperclips, een pop socket, stickers.

NIVEA Adventskalender geschenkset 2021

Geef de Nivea Adventskalender cadeau, 24 dagen vol verrassingen tot kerst! Je kan natuurlijk ook jezelf ermee verwennen…!

Playmobil adventskalenders

PLAYMOBIL heeft ook elk jaar weer een tal van leuke adventskalenders in hun assortiment. Deze vind ik echt heel erg leuk voor kinderen. Zo heb je de Adventskalenders ‘Schattenjacht in de pirateninham’ en het ‘Kerstatelier met elfen’.

Hoelang tot Kerst? Leuke adventskalenders voor kids!

Dat Sinterklaas eerst komt is natuurlijk onwijs leuk voor de kinderen. Toch vraagt menig volwassene zich vooral het volgende af: hoelang nog tot Kerst? Tijdens deze donkere, druilerige dagen kunnen we namelijk allemaal wel een verzetje gebruiken. In dit blog…

  • Denise Meijer

De leukste adventskalenders om zelf te maken

Je kan natuurlijk een kant-en-klare adventskalender geven maar hoe leuk is het om zelf een adventskalender te maken?

Iedere dag een mooi (Kerst) boek om samen te lezen

In plaats van een kant-en-klare adventskalender en een adventskalender met snoepjes kun je natuurlijk ook iedere dag een boekje geven. Samen lezen is natuurlijk superleuk, en iedere dag een nieuw boek natuurlijk helemaal geweldig. Ook leuk voor oudere kinderen om hun boekencollectie uit te breiden.

Iedere dag een goede grap

Omdat we zo na de sinterklaas toch wel genoeg snoep en kadootjes in huis hebben, is het ook niet verkeerd om het eens over een andere boeg te gooien. Iedere dag een grap, helemaal leuk voor kinderen die net zelf kunnen lezen.

Adventskalender

Een leuke activiteit voor iedere dag

Zet in een potje 24 ijsstokjes, met op ieder ijsstokje een leuke activiteit of opdracht. Iedere dag mag er een stokje gepakt worden en de opdracht moet worden uitgevoerd.

Doe eens wat goeds voor iemand anders

In een tijd waar ze worden overladen met kadootjes en snoepgoed is het altijd goed om ook eens aan de medemens te denken. Iedereen kent het kerstverhaal van Scrooge wel; gierigheid brengt je nergens. Jong geleerd is oud gedaan. Zet dus voor iedere dag een mooie opdracht op de lijst. Ga samen eens langs bij het bejaardenhuis op de hoek, koop de daklozenkrant of geef een onbekende een lekker zelfgebakken cakeje, mogelijkheden te over!

Dit waren de leukte adventskalenders om te kopen en zelf te maken. Ik hoop dat je wat leuke ideeën hebt opgedaan en er wat leuks mee doet. Rest mij de vraag; wat voor adventskalender hebben jullie in huis?

8x de leukste adventskalenders

In deze blogpost staan affiliatelinks verwerkt.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen